SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Celil Hekimoğlu; ''Trabzonspor'un yüz akıyız ama maçları oynayacak bir stadımız yok''

Celil Hekimoğlu; ''Trabzonspor'un yüz akıyız ama maçları oynayacak bir stadımız yok''

Karadeniz Özel

09 Ağustos 2019 Cuma - 12:50




Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu Karadeniz'i ziyaret etti... Yetkililerden önemli bir istekte bulundu:





Celil Hekimoğlu, Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, Yayın Yönetmenimiz Asım Kemal Güner ve Spor Koordinatörümüz Nihat Erence ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

CELİL Hekimoğlu adı yalnız Trabzon için değil, Türkiye için önemlidir. İş adamlığının yanı sıra spor dünyasının önemli bir ismidir Celil Hekimoğlu. Tam bir futbol aşığıdır. İyi bir spor adamıdır. Yürekten Trabzonsporludur. Futbol sevdası onu sıfırdan bir kulüp kurmaya kadar götürmüştür. Hekimoğlu Trabzon FK’yı kurduğunda, “Kulüp işi zor. Herkes altından kalkamaz” diyenler yaşanan şampiyonluğun ardından şimdi Celil Hekimoğlu’na alkış tutuyor. Dün Karadeniz’i ziyarete geldiğinde her zamanki gibi şık ve güler yüzlüydü. Çok şey konuştuk Celil Hekimoğlu ile. Elbette konumuz futbol, Trabzonspor ve Hekimoğlu FK idi. Şampiyon bir takımın başkanı gibi değil, Trabzon’da futbolun çok yukarılarda olmasını isteyen bir spor adamıydı Celil Hekimoğlu. İstekleri vardı. Beklentileri vardı. Elbette hedefleri vardı. Her sorumuza samimi yanıtlar verdi.

İşte o keyifli sohbetten aklımızda kalanlar:




■ Karadeniz: Hekimoğlu Trabzon olarak şampiyon olup 2.Lig’e çıktınız. Bundan sonraki hedefiniz nedir?

■ Celil Hekimoğlu: Nihai hedefimiz TFF 1.Lig. Biz oraya kadar çıkmak istiyoruz. Süper Lig’e çıkıp Trabzonspor’a rakip olmak istemiyoruz. Hepimiz Trabzonspor’uz. Biz Süper Lig’e çıkıp Trabzonspor’a rakip olmayız. Biz Trabzonspor’un yavrusu olacağız. 1.Lig’e de çıkmak istiyoruz. İnsanlar laflarımı yanlış anlıyorlar. Hekimoğlu Trabzon’un nihai hedefi TFF 1.Lig’dir. Ötesi yoktur.




■ Karadeniz: Bu sezon stat sorununuz var. Nerede oynayacaksınız maçlarınızı?

■ Celil Hekimoğlu: 1.hafta Tarsus deplasmanı ile 1 Eylül’de lig başlayacak. 2.hafta Afyonspor ile maçımız var. Nerede oynayacağız bilmiyorum. Benim bir saham yok. Maçlarımın nerede oynanacağını bilmiyorum. Ben bu anlamda doluyum. Akyazı’nın yanında bir saha var. Bin kişilik tribün yapılıyor. Yetişecek deniyor ama yetişmesi mümkün değil. Muhtemelen 3 veya 4’üncü maça yetişebilir. Yetişse bile bin kişilik olacak. Bize yakışmaz. Samsunspor 25 bin kişi, Sakaryaspor 25 bin kişi, Amedspor 25 bin kişi oynayacak. Biz ise bin kişilik tribüne oynayacağız. Biz kendimiz olarak oraya kale arkaları tribünlerini yapmak istedik. Bu talebimizi de ilettik. Hedefi 1.Lig olan bir takıma bin kişilik stat yapmak olmaz.






TRABZONSPOR İÇİN VELİNİMETİZ

■ Karadeniz: Trabzonspor ile ilişkileriniz nasıl? Celil Hekimoğlu: Biz Trabzonspor’a çok iyi katkı verebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim için Trabzonspor bir velinimet. Biz de Trabzonspor için velinimetiz. Trabzonspor ile ilişkilerimizi daha yapamadık ama ilişkilerimiz iyi olmalı, çok iyi kontak kurmamız lazım. Daha yeniyiz. Belki yaparız. Murat Cem’i kadromuza kattık. Bunun ilk adımını attık. İlerleyen yıllarda bunu yapacağımızı düşünüyorum.




BÜLENT DEMİRKANLI NEDEN GÖNDERİLDİ?

■ Karadeniz: Hoca değişikliği yaptınız...

■ Celil Hekimoğlu: Amaç şampiyonluk ve TFF 1.Lig ise buna uymak zorundayız. Hocamız bir yanlış yaptı. Benimle ilgili olmayan bir konuydu. Kampta kendi konusu dışına çıktı. Hocamız teknik adamdır, kendi konusu dışına çıkmamalı. Transferler yönetim ve menajer tarafından yapılır. Hoca biraz müdahil olmak istedi. Bence tez canlılık yaptı. Benim sevdiğim birisidir Bülent hoca. İç yapı ve dengemizi bozdu. Biz de üzülerek yollarımızı ayırdık. Yeni hocamızla anlaştık. Alper Avcı’yı göreve getirdik. Ben geçen sene 3 hoca değiştim. Beni kimse eleştirmeyecek. Sonuca bakacak. Sonuçta ben şampiyon oldum.




TRABZONSPOR BİZE BU SEZON 4-5 FUTBOLCU VEREBİLİRDİ

■ Karadeniz: Trabzonspor bu sezon genç oyunculara yöneldi. Takımı nasıl görüyorsunuz?

■ Celil Hekimoğlu: Trabzonspor’u yönetimsel olarak başarılı görüyorum. Büyük bir borç yükünün altına girdi. Futbol takımının bütçesini ödeyecek para yok. Hataları vardır ama konuya bardağın dolu tarafından bakmak lazım. Bu borcu yönetmek büyük başarıydı. Yusuf’un satışını destekleyenlerdenim. Tabii ki Yusuf’un kalmasını isterdim ama 20 milyon euro teklif gelmişse satacaksın. Bu teklif gelmeyebilirdi. Bu sezon Trabzonspor’un en büyük hatası, bizden faydalanamadı. Orada oynatmadığı 4-5 oyuncuyu bize verebilirdi. Ben bunları oynatıp hazır şekilde verecektim. İstanbul’dan kaleci aldım. Bana Arda’yı verselerdi ben onu 36 maçta da oynatacaktım. Seneye tam olacaktır. Teknik olarak da iyi gidiyorlar.

■ Karadeniz: Yusuf ve Rodallega ayrıldı. Trabzonspor bu oyuncuları arar mı?

■ Celil Hekimoğlu: Bence bu iki isim de aranır. Gelen Norveçli forvet kapalı kutu. Daha önce Norveçli tutmadı burada. Yönetim bu transferde kendini riske attı. Çok pahalı bir transfer oldu. Rodallega için fedakarlık yapıldı ama kendisi kalmadı. İnşallah transferler tutar. Geçen sezon stoperde sıkıntı yaşandı. Yeni stoperler tutarsa sorun yaşanmaz. Trabzonspor’dan yeni yılda destek bekliyoruz. Trabzonspor’un sahasından faydalanmamız lazım. En azından yeni stadımız yapılana kadar. Gençlik Spor’dan da ricamız var. Bize bin kişilik stadı reva görmesinler. O stadın en az 3-4 bin kişilik olması lazım.  



TRABZONSPOR’DAN HABER BEKLİYORUZ

■ Karadeniz: Akyazı Stadı ile ilgili talebiniz oldu mu?

■ Celil Hekimoğlu: Bu konuyu Trabzonspor yönetimiyle konuştum. En azından sahamız yapılana kadar Akyazı’da oynayalım diye talepte bulundum. Çünkü alternatif yok. Olumlu ve olumsuz dönüş olmadı. Demek ki istemiyorlar orada oynamamızı. Vakfıkebir’de oynayalım dedik, TFF kabul etmedi. 25 gün kaldı liglerin başlamasına ama ben sahasızım. Trabzonspor bir jest yaparsa mutlu oluruz. Trabzonspor’a açık çağrı yapıyoruz.



■ Karadeniz: Hekimoğlu Trabzon’un projeleri nedir?

■ Celil Hekimoğlu: Bu sene amacımız tesisi bitirebilmekti. Yaklaşık 1 ayda tesisimiz bitecek. Bu bizim için şampiyonluktur. Süper Lig’de olmayan tesis yaptık. İyi de bir takım kurduk. Acele etmeye gerek yok. 3 yıl içinde 1. Lig’e çıkacağız. Ama en kötü ihtimalde Play-Off’a çıkmak istiyoruz. Altyapıda Serdar Şahin hocamız var. 14 hoca aldık. Hekimoğlu Trabzon 3-5 sene sonra üreten bir takım olacak.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap