SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > CAS'ın Trabzonspor'un aleyhine kararı hukuksuz

CAS'ın Trabzonspor'un aleyhine kararı hukuksuz

10 Ağustos 2019 Cumartesi - 12:19




Kanada Spor Hukuku Birliği Başkanı Spor Avukatı ve Spor Hukuku Profesörü Amelia Fouques, CAS’ın aldığı son kararı değerlendirdi. “FIFA şikeyle mücadelede ciddi mi?” diye sordu.





“Kesinlikle hayır” derken Trabzonspor kararını veren CAS hakimlerinin adlarını açıkladı. Milanolu Luigi Fumagalli, Londra'dan Phillippe Sands ve Bern'den Patrick Lafranchi olduğunu söyledi. Trabzonspor’un CAS’taki davasında TFF ve F.Bahçe’nin yanında FIFA’nın da Trabzonspor’un karşısında yer aldığını açıkladı. Trabzonspor'un halka açık bir duruşma talep ettiği CAS Genel Sekreteri Matthieu Reeb’e bu dosyanın ulaşmadı. Video kaydı ile davanın CAS’ın sistesinden canlı olarak yayınlanması için yapılan başvurununda Reeb’in önüne gelmeden reddedildiğini iddia etti. Bunun da CAS’tan çıkan kararın hukuki açıdan geçerli olarak kabul edilemeyeceği anlamına geldiğini ve kararın geçersiz olduğunu iddia etti.

Trabzonspor’un avukatlarının bu itirazı üzerine Reeb’in ‘CAS’ın tüm duruşmaları web sitesinde yayınlama zorunluluğu olmadığını“ söylediği ortaya çıktı.

Bunu FIFA’ya sorduğunu ve aldığı cevabın; “duruşma sadece teknik yasal meseleleri ilgilendirir…” olduğunu belirtti. CAS’ın 103’üncü paragrafında yer alan ve daha önce Mutu ile Pechstein kararlarında olmasına rağmen halka açık bir duruşmayı reddettiğini hatırlattı.

Fotospor

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap