SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > CAS’tan skandal bildirim

CAS’tan skandal bildirim

Karadeniz Özel

21 Aralık 2019 Cumartesi - 19:56




Bu kuruma güvenip bir de ‘Şike’ için hakkımızı aramaya çalışıyoruz, ADALET bekliyoruz…





// Karadeniz Özel // Mehmet KARAGÖZ // Sizi 30 Temmuz 2019’a götüreceğiz. Sözde adalet dağıtıcısı, tam adı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) olan kurum, Trabzonspor’un 2010-2011 sezonu ile ilgili başvurusunu reddetmişti. Gerekçeli karar ise ‘Gizlilik’ bulunduğu için spor kamuoyu ile paylaşılmamıştı.

SİZ KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?

Ancak, gerçeğin böyle olmadığı ortaya çıktı. Trabzonsporlu kurmayların yayınlanmasına izin vermediği CAS bülteninde şok ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı. Bültende, “FIFA, şikeye ceza vermek zorunda değil. TFF, kupayı Trabzonspor’a vermek zorunda değil. Hatta Trabzonspor’un dava ehliyeti yok” gibi şok eden ifadeler yer aldı.

KANADALI AVUKAT DESTEK VERDİ

Ne yazik ki CAS’ın yayınladığı bu skandal bültene Türkiye’den bir tepki gelmezden en gür ses Kanadalı Spor Hukukçusu Amelia Fouques’tan geldi. FIFA’nın ve UEFA’nın aldığı kararlarla dünya futbolunu kirlettiğini dile getiren Kanadalı kadın avukat, “CAS adil yargılanma hakkını ihlal etti. Trabzonspor‘un hak ettiği adaleti elde etmesini diliyorum. Onlara bu konuda yardımcı olmaya hazırım” dedi.

AMELİA FOUQUES'YI TRABZON'A DAVET EDİN

ULUSLARASI hukukçulara göre, Trabzonspor, Kanadalı avukat Amelia Fouques’tan yararlanmalı ve onu Trabzon’a davet etmeli. Aynı kişilere göre, dünyaca ünlü bir spor hukukçusu olan Amelia Fouques’un Bordo-Mavili kulübün yayında olması, tüm ilgiyi Türkiye’ye çekecek ve Trabzonspor’un elini güçlendirecek. Böylece, tüm dünya Trabzonspor’un CAS kararına karşı İsviçre Federal Mahkemesi‘ne yapacağı iptal davasında da Fırtına’nın yanında olacak.

Beğendim
4
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap