SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Çamurlu sahanın Altın adamları

Çamurlu sahanın Altın adamları

13 Kasım 2021 Cumartesi - 11:54




Onlar ezeli rakip ancak ebedi dost… 47 yıl önce İnönü Stadı’nın çamurlu zemininde kol kola yürüyen Trabzonspor efsanesi Hüseyin Tok ile Fenerbahçe’nin unutulmaz ismi Ersoy Sandalcı, yine bir araya geldi… Eskiyi yadettiler, şimdiyi konuştular… O çok özel buluşmayı Karadeniz Gazetesi farkıyla okuyacaksanız…





SÜPER Lig tarihinde Trabzonspor ile F.Bahçe arasındaki rekabet bir başkadır. Trabzonspor’un efsane olduğu yıllardaki şampiyonluklarının çoğunda F.Bahçe ikinci olmuştur. O yıllarda F.Bahçe şampiyonluğa ulaştığında da yine ligdeki en büyük rakibi Trabzonspor’du. Aralarındaki rekabet ne kadar büyük olursa olsun futbolcular ise sahada hep dost kalmayı başarmışlardır. O yıllardan bir fotoğraf karesi de bu dostluğun kanıtıdır. İstanbul İnönü Stadı’nda oynanan bir maçtan sonra Trabzonspor’un efsanesi Hüseyin Tok ile F.Bahçe’nin unutulmazı Ersoy Sandalcı’nın birbirlerinin koluna girdikleri fotoğraf karesi en az oyuncular kadar efsaneleşmiştir.

Tam 47 yıl sonra Hüseyin Tok ile Ersoy Sandalcı aynı fotoğrafa benzer bir karede yine bir araya geldiler. Hüseyin Tok bu fotoğrafı kendi sosyal medya hesaplarından da paylaştı. Biz de bu iki fotoğrafın hikayesini Hüseyin hocadan dinledik.

“O fotoğraf 1974 yılında oynadığımız bir F.Bahçe maçından sonra çekildi. Aylardan şubattı. Kupa maçıydı. İnönü Stadı’nda oynamış ve sahadan 1-1 berabere ayrılmıştık. Ersoy ise o fotoğrafın 1975 yılında 3-2 biten lig maçından sonra çekildiğini söylüyor. Biz Ersoy ile iyi arkadaştık. Arkadaşlığımız ben Erzurumspor’da iken başlamıştı. O zamanlar Hasan Sargın adında İstanbul-Kızıltoprak’da oturan bir dostum vardı. Onun vesilesiyle tanışmıştık kendisiyle. Bu fotoğraf o yıllarda oyuncuların birbirleriyle dost olduğunu, karşılaşma bittikten sonra kol kola soyunma odasına gittiğini gösteriyor. O yıllar gerçekten böyleydi. Taraftarlar da stadyumları yarı yarıya paylaşırdı. Bugünkü gibi gerginlikler yoktu. Futbolun ekonomisi de bu kadar büyük değildi”.




O fotoğrafta saha şartlarını da görüyoruz. Bu konuda da söyleyecekleri var Hüseyin hocanın: “İnönü Stadı berbat bir durumdaydı. Ersoy ile sonraki yıllarda da sık sık görüşüyorduk. Şu an kendisi Futbol Federasyonunda çalışıyor. Geçen aylarda beni Dereağzı’ndaki lokallerine davet etti. Sonrasında  ben de onu Şaşkınbakkal’daki Karadenizli Sporcular Derneğimize davet ettim. Orada ikinci fotoğrafı çektirdik. Eski günler i yâd ettik. Hatta Ali Kemal Denizci ve Necati Özcağlayan’da muhabbet esnasında oradaydı. Anıları tazeledik”.

Hüseyin hoca telefon görüşmemizde ilk fotoğrafın FOX TV ana haber bülteninde de tüm Türkiye’ye gösterildiğini söylüyor. ‘Örnek bir fotoğraf. Anlamlı bir fotoğraf’ diyor. İki takım arasında bugün meydana gelen gerginliği hem pastanın büyümesine hem de 2011’deki şike olaylarına bağlıyor. ‘Eskiden milli takıma gittiğimizde bize en çok destek veren F.Bahçeli Cemil Turan’dı’ diyor.




Efsane oyuncuyu bulmuşken Trabzonspor’un şu anki halinden de konuşuyoruz. Takımı çok avantajlı bir durumda görüyor. Camianın bir bütünlük içinde olmasını takdir ediyor. Oyuncuların da arkadaşlığından memnun. Aradaki puan farkı için ise, ‘9-10 puan fark oluşturacak futbol oynamadı Trabzonspor. Ama maçları kazanmasını bildi’ diyor. Ona göre en büyük tehlike ise kamuoyunda ‘Trabzonspor şampiyon oldu’ algısı oluşturmak. ‘Trabzonspor’un bu tuzağa düşmemesi lazım.Tüm maçlara yüzde yüz konsantre olarak çıkmalı. Daha önce de 10 puan öndeydi. Çeşitli oyunlarla şampiyonluk gitmişti. Trabzonspor işi ciddi tuttuğu taktirde devrede puan farkı daha da açılacak”.

Başarıda Abdullah hocanın payının büyük olduğunu düşünüyor. ‘Abdullah hocanın mayası tuttu. Şehri ve bölge insanını tanıyor. Kendisinde de kazanma hırsı var. Eski futbolculara, hocalara saygılı ve onları onore ediyor. Bunu samimi ve içten yapıyor’.

Hüseyin Tok, devre arası 2-3 oyuncunun alınması gerektiğini düşünüyor. “ Devre arası 2-3 oyuncu aldığı taktirde takım çok daha iyi olur. Ve eğer Trabzonspor şampiyon olursa Anadolu’dan çok büyük taraftar kitlesi kazanır’.




ÖZEL HABER: BEHRAM KILIÇ
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap