SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > BURASI TAM BANA GÖRE!

BURASI TAM BANA GÖRE!

20 Ocak 2018 Cumartesi - 10:00








Trabzonspor ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Novak, “Trabzonspor hem Türkiye’de şampiyonluğa oynayan hem de Avrupa Ligi'nde sürekli yer alan ve yer almaya çalışan takım. Benim için çok iyi olacağına karar verdiğimden dolayı buradayım” dedi.

ÇOK MUTLUYUM

Trabzonspor’un Danimarka’nın F.C. Midtjylland'tan kadrosuna kattığı yeni transferi Filip Novak, Şenol Güneş Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı’nda Genel Sayman Okan Alemdaroğlu'nun da katıldığı törenle resmi sözleşmeye imzayı attı. Bordo-Mavili takıma katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Çek sol bek, “İki taraf için de çok hayırlı olacaktır diye umuyorum. Umuyorum takımın önümüzdeki yıllarda Avrupa ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmesi için elimden gelen yardımı yaparım” dedi.

AİLEMLE KONUŞTUM

Trabzonspor'a transfer olma nedenini de açıklayan Çek sol bek, “Geçen yaz da belli teklifler vardı ama olmamıştı. Trabzonspor'dan teklif geldiğinde bunu hem menajerlerimle hem de ailemle uzun süre düşündük. Bizim için çok iyi olacağına karar verdik. Trabzonspor hem kendi liginde hem de Avrupa Ligi'nde sürekli yer alan ve yer almaya çalışan, hep yukarılara oynayan bir takım. Benim için çok iyi olacağına karar verdiğimden dolayı buradayım” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin en iyi taraftarına sahip!

Trabzonspor'un Türkiye'deki en iyi taraftara sahip olduğunu duyduğunu anlatan Novak, şöyle devam etti: “Daha yeni geldim ve şehir hakkında şu an için fikrim yok ama burada uzun yıllar oynayan Celustka çok yakın arkadaşım. Şehirle ve takımla alakalı ondan çok güzel şeyler duydum. Takımın Türkiye'deki en iyi taraftara sahip olduğunu duydum.”

İçimde hücuma yönelik bir ruh var

Novak, son dönemde üçlü savunmada sol stoper olarak görev almasının Trabzonspor'da sol bekte oynayacak olmasına etki edip etmeyeceğine ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi: “Kariyerim boyunca stoper ve birçok pozisyonda daha oynadım ama benim ana mevkiim sol bek. Kendimi de ofansif bir oyuncu olarak görüyorum. İçimde ofansa, hücuma yönelik bir ruh var. Dolayısıyla benim için hiç zor olamayacak. Ben kendimi takım oyuncusu olarak uygun görüyorum. Dolayısıyla benim gol atmam ya da asist yapmamdan çok takımın kazanması önemlidir. Tabii ki gol atmak isterim. Hücuma katkı sağlama noktasında da kendi oyunumla önümüzdeki maçlarda kendimi ispatlayabilirim.”

Benim avantajım


Trabzonspor'da 4 Slovak futbolcunun bulunduğunu ve bunun kendisi için avantaj olduğunu kaydeden Novak, “Onlarla neredeyse aynı dili konuşuyoruz. Benim için çok iyi olacak. 77 numarayı seçmemdeki neden ise daha önce 7 numara ile de oynadım 77 numara ile de. 7 numara benim uğurlu rakamım. Dolayısıyla onun için 77 numarayı seçtim.”

İdmana çıktı maça gitti

Trabzonspor’un yeni transferi Novak, 2.5 yıllık imzanın ardından Bordo-Mavili takım ile ilk idmanına çıktı. Novak sabah yapılan antrenmanda arkadaşlarıyla tanışırken, teknik direktör Rıza Çalımbay, kendisini Atiker Konyaspor maçı kadrosuna dahil etti. Çalımbay’ın Çek futbolcuyu yarınki maçta 11’de oynatması bekleniyor.

İşte maliyeti

Trabzonspor Midtjylland'dan transfer ettiği Filip Novak'ın bonservisi için 1.9 milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Bordo-Mavililer oyuncuya ise bu sezon için 430 bin Euro, 2018-2019 sezonu ve 2019-2020 futbol sezonları için 860 bin Euro ödeneceğini KAP’a bildirdi.


124’üncü yabancı

Trabzonspor'un yeni transferi Çek Filip Novak, bordo-mavililerin 124. yabancı oyuncusu oldu. Bordo-Mavili kulübün Başkanı Muharrem Usta ise görev süresi içindeki 17 yabancı transferini Novak ile gerçekleştirmiş oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap