SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bunun adı diriliş

Bunun adı diriliş

02 Ekim 2018 Salı - 11:00




Şampiyonlar bu muhteşem kareyi yorumladı





Trabzonspor’un Kasımpaşa’yı 4-2 yendiği maçta ortaya çıkan bir sevinç görüntüsü çok konuşuldu. Kimi, ‘İşte özlenen ruh bu’ derken kimisi, ‘Takım şampiyonluk yıllarındaki gibi tek vücut olmuş’ yorumunu yaptı.

Karadeniz, bordo-mavili camiayı duygulandıran, heyecanlandıran bu fotoğraf karesini 1983-84 sezonunda şampiyonluk yaşayan efsanelere sordu. Hepsinin ağzından ortak şu sözler çıktı:  ‘Belki erken ama tıpkı o sezon gibi...’

2010-2011 sezonunda hakları gasp edilen Trabzonspor resmi olarak son şampiyonluğunu 1983-1984 sezonunda Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’la yaşadı.

Ali Kemal Denizci

O ruh başarı getirir


“TRABZONSPOR’DA takım ruhu gelişmeye başladı. Bu görüntülere hasret kalmıştık. Hele ki böylesine sıkıntılı bir dönemde bu sevincin oluşması gerçek Trabzonspor ruhunu ortaya çıkaracaktır. Trabzonspor’da o ruh olmadan başarı gelmez. Bu tabloyu görünce her şeyin iyi gittiği anlamı çıkıyor.”

Tuncay Soyak

Hepsi bütün olmuş

“BİZİM dönem geldi aklıma. O dönemde böyle birliktelik, bütünlük vardı. Seyirci, teknik heyet, malzemeci, futbolcu, masör, doktor, hepsi bir bütün olmuşlar. Trabzonspor ruhunu hem bu fotoğrafta hem de sahada gördük. Bu ruh olursa şampiyonluk gelir. Bizim zamanımızda da bu ruh vardı.”

Kemal Serdar


Bizim zamanımızdaki gibi

“Bu fotoğrafı gördükten sonra benim bir şey anlatmama gerek yok. Bu ruhu gerçek Trabzonspor ruhunu yaşayan bilir. Biz geçmişte yaşadık. Eğer bu ruh ve sevinç varsa Trabzonspor’un sırtı yere gelmez. Bizim zamanımızdaki gibi. Oynayan ve oynamayan herkes sevinçli. Aynı ruhu taşıyorlar. Bir bütün olmuşlar. İnşallah böyle devam eder.”

Şenol Ustaömer

Şampiyon böyle olunur

“Ben bu fotoğrafı bir diriliş olarak görüyorum. Bundan daha güzel bir ruhlu sevinç olamazdı. Şampiyonluk sesleri için erken olsa da bu sevincin şampiyonluk sevincinden farkı yok. Bana göre bu, Trabzonspor ruhunun patlaması. Gururlu bir sevinç. Şampiyon olmuş gibi sevinmişler. Bu bir dönüş noktasıydı.”


Hasan Şengün (Dobi)

Fotoğrafta samimiyet var

“Bir maça göre şampiyonluk naraları atılmaz. 2-0’dan 4-2’ye gelmenin bir patlaması olmuş. Bir ruh yakalanmış. Samimiyet var, doğallık var. Aile ortamı olduğunun göstergesi bu fotoğraf. Güzel bir tablo. Trabzonspor’un bir takım olduğunu hissettiren bir fotoğraf.” 

 

 


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap