SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bu hesap iştahımızı kabartıyor... ''Şampiyonluk demek 230 milyon tl demek''

Bu hesap iştahımızı kabartıyor... ''Şampiyonluk demek 230 milyon tl demek''

10 Aralık 2019 Salı - 14:55




Antalyaspor’u deplasmanda 3-1 yenen Trabzonspor, zirveye sımsıkı tutunurken, ‘Şampiyonluk Ateşi’ni de iyice yaktı. Sezon sonu gelecek kupa şampiyonluk sayısını 8 yapacak ancak. Bordo-Mavili takıma ciddi bir ekonomik katkı da sağlayacak.





TFF’nin ödül yönetmeliği gereği, Fırtına, sezon bitiminde mutlu sona ulaşırsa, kasasına tamı tamına 230 milyon TL koyacak. Ayrıca her eski şampiyonluk için de 3.2 milyon lira bonus verilecek. Forma satışları ve kombineden gelecek paralar ise cabası…

Antalya deplasmanında alınan 3-1’lik galibiyet Trabzonspor’da camia ve taraftarı iyice havaya soktu. Belki bazıları için erken görülse de şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı. Hedef; efsane isim Cemil Usta’nın adının verildiği sezon mutlu sona ulaşmak ve şampiyonluk kupasını kaldırmak. Elde edilecek bu başarılı sayıyı 8 yapacak ancak önemli bir paranın kasaya girmesini de sağlayacak.

Yayın gelirleri, sezon başında TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından belirlendi. Buna göre, sezon başlarken tüm kulüplere katılım payı olarak 37 milyon 800 bin liralık ödeme yapıldı. Sonraki gelirler ise kulüplerin performansları belirleyecek.

Süper Lig’de 3 puanın değeri 2 milyon 764 bin 695 lira. Beraberlikte ise bu para 2 takım arasında paylaşılıyor. Asıl iştah kabartan durum ise şampiyonluk halinde kazanılacak para.

Ligi zirvede bitiren takım şampiyonluk ödülü olarak 35 milyon TL alacak. Ayrıca eski şampiyonlar ekstradan her şampiyonluk için kasasına 3.2 milyon TL koyuyor. Örneğin; ligi 21 galibiyet, 9 beraberlikle şampiyon tamamlayan takım 230 milyon liralık bir paranın sahibi olacak.

Galibiyetler artarsa rakam da yükselecek. Görülen o ki, Trabzonspor sezon bitiminde şampiyonluğa ulaşırsa, yılların özlemini bitirirken ekonomik olarak da bir hayli güçlenecek. Forma satışları ve kombinelerden gelecek olan paralar ise, tatlının üzerindeki kaymak olacak.

Beğendim
5
Sevdim
3
Beğenmedim
0
Üzgün
2
İnanılmaz
2

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap