SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Brezilya basınından flaş iddia! Trabzonspor savunmaya Nino'yu istiyor

Brezilya basınından flaş iddia! Trabzonspor savunmaya Nino'yu istiyor

27 Aralık 2023 Çarşamba - 09:01




Brezilya basını, Trabzonspor'un savunma bölgesine Fluminense'nin kaptanı Nino'yu transfer etmek istediğini yazdı.





Trabzonspor, Süper Lig'in ilk yarısının sona ermesiyle birlikte devre arası transfer çalışmalarına hız verdi. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın öncelikli hedefi savunma hattını güçlendirmek. Bu doğrultuda, Avcı'nın son maçlarda ön libero pozisyonunda oynayan Mendy'yi stoper olarak kullanması, takımın bu bölgeye takviye ihtiyacını açıkça gösterdi.

nino.webp

Transfer gündeminde ise Brezilya'dan sıcak bir haber geldi. Brezilya medyasının iddialarına göre, Trabzonspor, Fluminense'nin kaptanı Nino'yu transfer etmek istiyor. Geçtiğimiz sezon da Trabzonspor'un gündeminde olan ancak yüksek bonservis bedeli nedeniyle transferi gerçekleşmeyen 26 yaşındaki futbolcu için bordo-mavili yönetimin harekete geçmesi bekleniyor. Nino'nun Fluminense ile olan sözleşmesi 1 yıl daha sürerken, 1.88 metre boyundaki savunmacı daha önce 1.1 Milyon Euro karşılığında Criciuma'dan Fluminense'ye transfer olmuştu.

Öte yandan, Trabzonspor'un yabancı oyuncu kontenjanı dolu durumda. Kiralık oyuncular haricinde 15 yabancı futbolcusu olan Bordo mavili ekip, yeni transferler için kontenjanda yer açmak zorunda. Bu bağlamda, ilk yarıda beklenen performansı sergileyemeyen Fernandez ve Fountas ile Kourbelis'in kiralık olarak takımdan ayrılması gündemde. Ayrıca Teklic ve Benkovic'in de takımdan ayrılma ihtimali bulunuyor. Bu hamlelerle Trabzonspor, yabancı kontenjanında yer açarak Nino transferi için yol haritasını belirleyecek.

nino-2.webp


MARCİLİO FLORENCİO MOTA FİLHO - NİNO KİMDİR?

Marcilio Florencio Mota Filho, bilinen adıyla 'Nino', 10 Nisan 1997 tarihinde Brezilya'nın Pernambuco eyaletinde yer alan Recife şehrinde doğdu. 26 yaşındaki Nino, hem sağ hem de sol stoper pozisyonlarında etkili bir performans sergileyebilen yetenekli bir futbolcu olarak tanınıyor. Kariyerine Brezilya'nın köklü takımlarından Fluminense'de devam eden Nino, futbol hayatına küçük yaşlarda başladı.

Futbolcu olma hayaliyle büyüyen Nino, ebeveynlerinin desteğiyle Recife'deki futbol akademilerine katıldı ve burada futbola ilk adımlarını attı. Akademide gösterdiği yetenekle dikkat çeken Nino, Criciuma EC'nin altyapısına transfer oldu. Burada uzun yıllar boyunca yeteneklerini geliştirdi ve 2015-16 sezonunda, henüz 18 yaşındayken A Takıma yükseltildi. İlk sezonunu daha çok yedek kulübesinde geçiren Nino, ikinci sezonunda sahada yer almaya başladı. 2016-17 Serie B sezonunda 24 maçta forma giyen Nino, gol ya da asist kaydedemese de disiplinli oyunuyla dikkat çekti. Sezon boyunca sadece üç sarı kart görürken hiç kırmızı kart cezası almadı. Profesyonel futbol kariyerindeki ilk maçını ise 20 Mayıs'ta Oeste'ye karşı oynadı. Bu süreç, Nino'nun futbol kariyerinde önemli bir başlangıç noktası oldu.

HABER: İSMAİL DÜZGÜN

Beğendim
1
Sevdim
2
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap