SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Bitigen rezaleti! Bu kararlarla tarihe geçti

Bitigen rezaleti! Bu kararlarla tarihe geçti

28 Haziran 2020 Pazar - 09:02




Pereira’nın topu görmediği pozisyonda eline çarpan topuna penaltı veren Bitigen, Pazdan’ın eline gelen topta ise VAR’a gidip ‘ofsayt’ dedi. Bitigen ilk kez VAR’a gidip ofsayt veren hakem olarak tarihe geçti!





Geçen hafta Alanyaspor'dan yediği son saniye golü ile liderliği Başakşehir'e bırakan Trabzonspor dün mutlak galibiyet için çıktığı maçta hakem Abdulkadir Bitigen'in gazabına uğradı. 3. dakikada Sörloth'un golü ile öne geçen Fırtına, 63'te Rodrigues'in penaltısı ile kritik 2 puan daha bıraktı. Haftalar geçiyor ama düdük çalanların da VAR'ın başında duranların da kötü performansı düzelmiyor. Trabzonspor- Ankaragücü maçında Abdulkadir Bitigen ve VAR hakemi Suat Arslanboğa yine verilen kararlarla şok etkisi yarattı. Daha maçın ilk yarısında operasyona başlayan hakemler flaş kararlarla Trabzonspor'u adeta doğradı. 6. dakikada Orgill'in Pereira'nın ayağına basmasına kart çıkarmayan Bitigen, Abdülkadir Ömür'ün rakibini görmediği pozisyonda yaptığı harekete ise sarı kartı yapıştırdı. İlk yarıda ceza sahası önünde Sörloth'un yaka paça indirilmesine faul bile çalmadı. Kaptan Sosa'ya yapılan sert faulde sarı kartı atlayan Bitigen, Pereira'ya ise ucuz bir sarı kart çıkararak Galatasaray maçında cezalı duruma düşmesine neden oldu.

TARAFTARIN İSYANI

Bitigen'in en flaş hamlesi ise MKE Ankaragücü'nün kazandığı penaltıda oldu. Pereira'nın arkası dönük pozisyonda top havadan gelerek koluna indi. Ancak Bitigen tereddütsüz penaltıyı çaldı. VAR hakemi Suat Arslanboğa'dan da herhangi bir uyarı gelmedi. Sarı-lacivertli ekipte maçın başından sonuna kadar sert fauller yapan Gerson Rodrigues'e ilk sarı kart 70'te ikincisi ise ancak 81'de çift sarı kart gösterildi. Ayrıca 85'te büyük bir skandal daha yaşandı. Ceza alanında top A.Gücülü Pazdan'ın eline çarptı. VAR'a giden Bitigen, net penaltıyı es geçerken pozisyon için ofsayt dedi. VAR'a gidip izleyen ve ilk kez ofsayt veren hakem Bitigen oldu... Bordo-mavili taraftarlar bu karar sonrası sosyal medyadan MHK ve Bitigen'e sert tepki gösterdi. Taraftarlar "Bu hakemlerle şampiyonluk çok zor. Her zamanki gibi yine önümüz kesiliyor. Her hafta aynı filmi izliyoruz. Yeter artık" yorumları yaptılar..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap