SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Beşiktaş hükmen mağlup mu sayılacak? Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural ihlali mi var?

Beşiktaş hükmen mağlup mu sayılacak? Trabzonspor - Beşiktaş maçında kural ihlali mi var?

18 Eylül 2023 Pazartesi - 14:57




Beşiktaş'ın, Trabzonspor maçında 9 yabancı futbolcu ile sahada yer aldığı tartışılıyor. Peki, bu iddialar gerçek mi? Detaylar haberimizde.





Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Papara Park'ta konuk ettiği Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederek galibiyete uzanan taraf olmuştu.

Bordo mavili ekibin galip geldiği mücadele sonrası, Beşiktaş'ın sahada 9 yabancı futbolcu ile yer aldığına dair iddialar öne sürüldü.

Siyah beyazlı ekipte Salih Uçan 80. dakikada oyundan çıkarken, yerine Kazak futbolcu Bakhtiyor Zaynutdinov dahil olmuştu.

Zaynutdinov'un oyuna dahil olması sonrası Beşiktaş'ın sahadaki yabancı oyuncu sayısının 9'e yükseldiği ve kural ihlali oluştuğu tartışmaları başlamıştı.

bjk-ts-ihlal-mi-var-2.jpg


YABANCI KURALI İHLALİ YOK

TFF'nin, 2023-2024 sezonu öncesi açıkladığı yeni kurala göre Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan vatandaşı olan bir oyuncu sahada yerli statüsü ile yer alabiliyor. Bu nedenle Kazak futbolcu Bakhtiyor Zaynutdinov'un oyuna girmesi, Beşiktaş adına bir kural ihlali doğurmamış oldu.

TFF'den yeni kurala ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan bir oyuncu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcuyla da sözleşme imzalanabilecek.

Beğendim
2
Sevdim
3
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap