SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Berat bey olmasa Ağaoğlu olmazdı!

Berat bey olmasa Ağaoğlu olmazdı!

08 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:05




Tarihi gerçek… Trabzonspor’da Ahmet Ağaoğlu başkanlığı dönemine damgasını vuran gizli kahraman Berat Albayrak…





Trabzonspor’da  gerçek olan şu ki  Ahmet Ağaoğlu başkanlığı döneminde  elde edilen başarıların perde arkasındaki mimarı eski Bakan Berat Albayrak’tır.

Neden mi?

1-Berat Albayrak olmasaydı Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor başkanlığı yükünü sırtlayamazdı. Çünkü Ağaoğlu’na başkanlığı altın tepsi ile sunan Albayraktır. Yani Berat Bey olmasa Ağaoğlu asla başkan  olamazdı.

2-Borçları yüzünden nerede ise kapısına kilit vurulacak, temliklerle boğuşan  UEFA’dan kabaran dosyası nedeni ile men cezası alması an meselesi olan Trabzonspor’u krizden çıkaran Ağaoğlu değil Berat Albayrak’tır.

****
Trabzonspor’da artık bir gerçeği konuşmak gerekir ki o gerçek Ahmet Ağaoğlu başkanlığı döneminde Trabzonspor’un büyük bir çıkışa geçip maddi ve manevi yönden büyük bir rahatlama içine girmesinin ve şampiyonluğa koşmasının gizli mimarı eski Bakan Berat Albayrak’tır…

Kıssadan hisse yaparsak;

“Berat  Albayrak olmasaydı Ahmet Ağaoğlu olmazdı!..”

Bilen bilir…

Net…

Fakat, Berat Albayrak her zaman perdenin arkasında kalmış küçüklüğünden bu yana aşık olduğu Trabzonspor’a verdiği destek için bugüne kadar tek kelime etmemiştir…

Kendine pay çıkarmamıştır…

Reklamını yapmamıştır…

Bakın Trabzonspor’un şampiyon olmasının ardından tek kelimesi yoktur..

Yani  bu işin kerameti, Ahmet Ağaoğlu’nda değil Berat Albayrak’tadır..

Hiçbir şahsi reklamını yapmadan, hiçbir gün öne çıkmadan, hiçbir gün “Ben şunu yaptım“ demeden, Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda kulüp başkanının ve yönetiminin arkasında dimdik durmaktan geri  kalmadan, desteğini her koşulda sessizce esirgememesinden, yani; bordo-mavili kulübün Ağaoğlu başkanlığı döneminde yazdığı başarı öyküsünde manevi ve moral güç olan Berat Albayrak’ın ta kendisidir…

Öyle bir dönemden geçildi ki; Trabzonspor Kulübü’nün büyük bir borç yükü altında çaresiz kaldığı, Yabancı futbolcuların alacakları nedeniyle Avrupa Kupaları’ndan men cezası alma gerçeği, hatta TFF’den futbolcular için lisans alamama tehlikesinin yaşandığı sıkıntılı anlarda Berat Albayrak, Ahmet Ağaoğlu’na başkanlık yolunu açmıştır…

Yani Ahmet Ağaoğlu vermeden alan başkan olmuştur…

Ve Türk iş dünyasında da prestijini yeniden kazanmıştır!..

Ahmet Ağaoğlu Berat Albayrak’a çok şey borçludur…

Çünkü  kulübün yeniden organizasyonu, şampiyon takımın oluşması, sponsor gelirlerinin artması, federasyonlarda etkinliğinin artması gibi   yükün altına Ağaoğlu değil Berat Albayrak girmiştir..

Golf federasyonu başkanlığı ile yıllarını geçiren Ahmet Ağaoğlu’nun Türk futbolunda yeniden varoluşunun da mimarıdır Berat Albayrak’tır..

****

Dedik ya…

Trabzonspor’un başarısının kerameti Ağaoğlu’nda değil Albayrak’tadır..

Bakın 2018 yılı...

Trabzonspor çaresizlik içerisinde bir başkan ararken, o günlerde Antalya’da bulunan Trabzonspor’un eski yöneticisi Ahmet Ağaoğlu’nu İstanbul’a çağırıp “Ahmet Bey gel bu kulübe başkan ol. Her şartta desteğimle yanındayım. Hep birlikte yükün altına elimizi koyalım. Bu kulüp sahipsiz kalmasın” diyerek ikna eden adam Berat Albayrak’tır.

Çünkü Ağaoğlu’nun Trabzonspor başkanlığını sırtlayacak maddi ve manevi  dermanı yoktu ki!..

Bilenler bilir…

Yani Ahmet Ağaoğlu’nun varlığının teminatıdır...

Trabzonspor yönetiminin sağlıklı bir şekilde işlevini yürütmesi için yönetim içerisindeki sorunlara el atarak çatlak ses çıkmasını engelleyen, Ahmet Ağaoğlu’nun huzurlu ve rahat çalışması için her türlü imkânı sağlayan yegâne adamdır Berat Albayrak...

Futbolcularla yaşanan ekonomik krizleri de, çözen kişidir Berat Albayrak.

Bankalarla yapılan ‘Yapılandırma’ ile başta Trabzonspor olmak üzere tüm kulüplere ‘Can suyu’ olan kişidir Berat Albayrak.

Son Ahmet Ağaoğlu-Ertuğrul Doğan krizini de el atarak onun çözdüğü söyleniyor..

Bakın o olmasaydı Ahmet Ağaoğlu başkanlığının daha ilk yılında pes etmişti!

Özetle; Trabzonspor’un şampiyonluğunda Başkan Ahmet Ağaoğlu olsa da Ağaoğlu’nun varlığını borçlu olduğu kişi Berat Albayrak’tır!..

O nedenle hakkın teslimini yapalım…

Beğendim
12
Sevdim
9
Beğenmedim
14
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap