SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ali Sürmen: Öldürmeye teşebbüs edildi

Ali Sürmen: Öldürmeye teşebbüs edildi

20 Mart 2024 Çarşamba - 15:45




Ali Sürmen'den yargı kararlarına sert eleştiriler.





Trabzonspor eski divan başkanı Ali Sürmen olaylı derbi sonrası gelişmeleri hukuki yönden irdelerken süreç hakkında başta emniyet güçleri olmak üzere verilen adli kararı sert bir biçimde eleştirdi.

Eski Divan Başkanı Ali Sürmen ;

45 yıldır hukukçuyum avukatlık yaptım, ağır ceza hakimliği yaptım ama bir kolluk faciası yaşadık, arkasındanda bir adli facia yaşadık.Suç tasnifleri bizde gayet nettir.Eğer karşındaki bir insana hafif bir tokat atarsanız bu şikayete bağlıdır eğer şikayetçisi varsa gözaltına alırsınız.Ama bir insana silah dediğimiz 'yüzük,silah,sopa' ile vurursanız bunda şikayet aranmaz direk göz altına alırsınız.Bunu emniyetdeki arkadaşlarımızın bilmeme gibi bir durum yok. Oynadığımız maçta sahadaki ağır tahrikler sonrası bir taraftarın sahaya inmesiyle bir suç yaşandı güvenlik güçleri onu etkisiz hale getirdi. Sporda şiddeti önleme yasasına göre suç işlendi.Burada darp varmı yok. Peki onu dövenler nerde ? Onu darp edenleri göz altına alması gereken Trabzon emniyet güçleri İstanbul'a gitmeleri için eşlik etti.Kafaya yapılan darbe öldürmeye teşebbüsle yargılanmaya başlar ve bunu değerlendirecek yer ağır ceza mahkemesidir. Bunda ne kolluğun ne savcının yetkisi yoktur. Yerde dövülmekte olan kişi ki 4, 5  kişi tarafından dövülmeye başladıktan sonra taraftar sahaya girmiştir. Ama görüyorum ki burada ki meşru müdafayı emniyet ve adli güçler Fenerbahçe'ye kullanmış.Trabzon'da görev yapan tüm bürokratların hangi renklere aşık olduğuna bakmıyoruz ancak Trabzon'da görev yaparkende o sırtlarındaki formayı çıkarmalarını bekliyoruz.Buraya gelmeden önce adliyedeki arkadaşlarımada yaptıkları yanlışları belirttim.Tutuklamaya sevkde adil davranılmamıştır, ağır cezada yargılanması gereken bir futbolcu sertbest bırakılmış dayak yiyen tutuklanmıştır.Bunu biz Trabznspor camiası olarak asla kabul edemeyiz.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap