SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Hamdi Gürdoğan: Mehmet Ali Yılmaz’dan sonra kimse Trabzon’a çivi çakmadı

Ahmet Hamdi Gürdoğan: Mehmet Ali Yılmaz’dan sonra kimse Trabzon’a çivi çakmadı

01 Temmuz 2021 Perşembe - 11:09




Trabzonspor’un dün gerçekleşen Olağan Genel Kurulu’na, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın bu sözleri damga vurdu





“Yıllar önce Onursal Başkanımız Tesisler yaptı. Orada geniş bir arazi var. Yalnızca 3’te biri Trabzonspor’a ait. Diğer kısmı Milli Emlak’a ait. Yıllar geçti, bu araziyi kulübe kazandırmak için tek bir girişim olmadı. Bu da yetmiyormuş gibi yine Mehmet Ali Yılmaz’ın İstanbul Kartalda kulübe kazandırdığı benzinlik satışa çıkarılmış. Yani, üzerine koymak yerine, eldekileri de satmaya çalışıyor bu yönetim. 2018’de Trabzonspor’un su alacak parası yoktu diyordunuz. Borç o zaman 900 bin TL idi. Şimdi borç 1 milyar 200 bin TL. Yani 300 milyon daha borçlanmışız. Bumu size göre iyiye gidiş?”

Trabzonspor'un Olağan Genel Kurulu dün KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Katılım yoğun olduğu Genel Kurul’da bir çok üye söz alırken, gündeme, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın sözleri damga vurdu. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini eleştiri bombardımanına tutan Ahmet Hamdi Gürdoğan, özellikle tesisleşme konusunda mevcut yönetimin sınıfta kaldığını dile getirdi. Gürdoğan, “Yıllar önce Onursal Başkanımız Tesisler yaptı. Orada geniş bir arazi var. Yalnızca 3’te biri Trabzonspor’a ait. Diğer kısmı Milli Emlak’a ait. Yıllar geçti, bu araziyi kulübe kazandırmak için tek bir girişim olmadı. Bu da yetmiyormuş gibi yine Mehmet Ali Yılmaz’ın İstanbul Kartalda kulübe kazandırdığı benzinlik satışa çıkarılmış. Yani, üzerine koymak yerine, eldekileri de satmaya çalışıyor bu yönetim” dedi.

3,5 YILDA ALTYAPI YOK OLDU

Yönetim her fırsatta, “Altyapıdan biz yetiştirdik, biz yaptık, altyapımız bir numara” ifadelerini kullandığını söyleyen Gürdoğan, “Şimdi soruyorum; 3.5 yılda altyapı için ne yaptınız? Eğitmen mi aldınız kurs mu açtınız? 1 Yıl eğitim yapmadılar ne yaptınız? Gençlik Spor’dan bir bina aldınız ne sporcu var ne antrenör, bu işler sadece binalarla oluyorsa gökdelen yapalım apartman yapalım. Diabate, Plaza Messias, Adobe ve Bilal gibi futbolcular yetiştiremeyecek diye mi düşünüyorsunuz? Avni Aker ve Yavuz Selim’in yıkılmasına şahitlik ettik. Gelecek nesillere arttıracağımız kültür ve geleneğimiz yok oldu gitti. Akyazı’ya ödediğimiz kiranın Avni Aker’e ödediğimizin kaç katı olduğunu biliyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

LOBİMİZ MAALESEF SIFIR!

Ahmet Hamdi Gürdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Trabzonspor siyaset üstü bir takımdır diyoruz.  Ancak gelinen noktada, Trabzonspor’un çıkarlarını koruma noktasında, yönetimlerde bir eylem bir aksiyon göremiyoruz. Trabzon lobisi var mı? Sahada güçlü takım kursan ne olacak, saha dışında güçlü müsün? Bağırıyoruz; nereye boşluğa. Derin Trabzonspor var. Her yönetimi onlar belirlemek ister, kendi çıkarları için kullanma alışkanlıkları vardır. 2018’de Trabzonspor’un su alacak parası yoktu diyordunuz. Borç o zaman 900 bin TL idi. Şimdi borç 1 milyar 200 bin TL. Yani 300 milyon daha borçlanmışız. Bumu size göre iyiye gidiş?

TRANSFERLER 30 YAŞ ÜZERİ

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş futbol kulüplerinin okulları, üniversiteleri varken, Trabzonsporumuzun olamaz mı? Bugün transfer edilen oyuncuların yaşları 30 ve üzeri. Oyuncularla 2 yıldan fazla sözleşme imzalanıyor. 2 yıl sonra bu oyuncular yaşlanıp gidecek ve biz yeniden kadro kurmak zorunda kalacağız.

3.5 yılda Trabzonspor tarihinin en büyük gelirlerine rağmen borcu 214 milyon TL artan Trabzonspor’un 7 yıl sonra borcu nasıl sıfırlanacak?

Abdulah Avcı’yı istemediğinizi biliyoruz. Bunun nedeni sizi tesislerde istememesi olabilir mi? Ya da işe yaramaz isimlerin transferine izin vermemesi olabilir mi? Size yanlışları söylediği için 1 yıldır Asbaşkanınz ile konuşmuyorsunuz. Hemen yanı başınızda ama küssünüz. Biz böyle mi birlik olacağız? Çünkü, biliyoruz ki, o size Plazaları, Diabeteleri, Marlonları, işe yaramaz oyuncuları alma dedi. Doğru söylediği için onunla konuşmuyorsunuz.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap