SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu yönetimi Cas’a yanlış başvuru yaptı

Ahmet Ağaoğlu yönetimi Cas’a yanlış başvuru yaptı

02 Ağustos 2019 Cuma - 10:10




Trabzonspor’un ‘şike süreci’ avukatlarından Hakan Orhan flaş bir iddiada bulundu...





Trabzonspor'un CAS'a, TFF aleyhine başvuru yapmadığı, talepte bulunmadığı, sadece şampiyonluğu istediği, eksik başvuru yaptığı iddiaları var. TS'nin 140 sayfalık başvurusundaki talepleri 11 maddeden oluşuyor. Başvuruda, 2 maddede TFF'nin cezalandırılması istenmiş.”

Trabzonspor, adaletin yerine gelmesini istediği CAS başvurusundan maalesef istediği, beklediği sonucu alamadı. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, “Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmesine izin verilmesine dair hiçbir yasal hüküm bulunmuyor' deyip kestirip attı. Şikecilerin yaptığı yanına kar kaldı.

Camia bu şoku üzerinden atmaya çalışırken, 2010-2011 sezonunda Bordo-Mavili kulübün şike avukatlarından Hakan Orhan çok konuşulacak bir iddiada bulundu. CAS kararını sosyal medya hesabından değerlendiren Hakan Orhan şunları yazdı:




“Trabzonspor'un CAS'a, TFF aleyhine başvuru yapmadığı, talepte bulunmadığı, sadece şampiyonluğu istediği, eksik başvuru yaptığı iddiaları var. TS'nin 140 sayfalık başvurusundaki talepleri 11 maddeden oluşuyor. Başvuruda, 2 maddede TFF'nin cezalandırılması istenmiş.”

Hakan Orhan’ın bu paylaşımı büyük ses getirirken, binlerce Trabzonspor taraftarı, “Hakan Orhan bu işin en iyilerinden birisidir. Yazdıklarına bakılırsa Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi CAS için yanış başvuruda bulunmuş. Sonuçta da kaybeden yine biz olduk” yorumunu yaptı.




Hakan Orhan CAS kararı ile ilgili ise şunları paylaştı:

1) Trabzonspor, şike eylemlerinden doğrudan etkilenmediğinden taraf sıfatı yoktur.

2) FİFA karar vermek için yetkili değildir.




3) TFF düzenlemeleri unvanın otomatik olarak ikinciye verilmesini sağlamaz ve TFF 2010/2011 sezonu için bir Şampiyon ilan etmemeye karar verebilir.

4) TFF'nin veya FIFA'nın düzenlemelerinde şampiyonluk unvanını Trabzonspor'a vermesine izin verecek yasal bir düzenleme yoktur.




5) Yukarıdaki nedenlerle Trabzonspor'un diğer iddialarını incelemeye gerek yoktur.
 
Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap