SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu; 'Yayıncı kuruluş konusunda daha agrasif olacağız'

Ahmet Ağaoğlu; 'Yayıncı kuruluş konusunda daha agrasif olacağız'

18 Nisan 2020 Cumartesi - 12:21




Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.





Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldığı canlı yayında Trabzonspor'un transfer planlamasını, liglerin yeniden başlama sürecini ve yayıncı kuruluş ile kulüpler arasında yaşananları anlattı.

İşte Ağaoğlu'nun sözleri...

"Mart ayının 15'ine kadar maç oynadık. 15 günlük hakediş söz konusu. Dolayısıyla o paranın ödenmesi gündemdeydi. Nisan'ın ortasına geldik ve para ödenmedi, yayıncı kuruluştan da bir cevap alamadık. Futbolun ürünü maç yapmak, maç oynanmayınca tüm gelirlerden mahrumsunuz. Yaklaşık 1 aydır hiçbir kulübe giren 1 kuruş yok. Umutlar naklen yayın gelirindeydi. Henüz adını koyamadığımız bir belirsizlik var"

"YAYINCI KURULUŞ KONUSUNDA DAHA AGRESİF OLACAĞIZ"

"Yayıncı kuruluş bize avans verdiğini söylüyor. Haziran ayında verildiği söylenen. Bu konuyla ilgili sorunumuz var. Kulüpler olarak bu konunun üzerine ciddi şekilde gitmek gibi bir durumumuz var. Henüz bir noktaya gelinmiş değil ancak kulüplerimizin bu konuyla ilgili biz de agresifiz artık"

"EKUBAN VE SÖRLOTH GİBİ OYUNCULAR ÖNCELİĞİMİZ"

"Trabzonspor olarak politikamız artık belirli bir yaşa gelmiş yıldız konumundaki oyuncuların transferi bizim gündemimiz değil. Biraz zahmetli oluyor, fazla araştırıyorsunuz ve emek sarf ediyorsunuz ama bir Ekuban örneği var. Trabzonspor kulübüne maliyeti belli, satış ihtimali yüksek. Hem performans hem finans olarak kulübe katkı yapacak oyuncular bizim önceliğimiz. Sörloth da bunlardan birisi. Bu şekilde değerlendirdiğimiz ve icra kuruluna gönderilen bir rapor var. Belirttiğim şekildeki oyuncular."

"KADRO MALİYETİMİZ 17-18 MİLYON EURO"

"Böyle bir krizi kimse beklemiyordu. Bir şekilde ekonomik krizin içine girdiğimiz takdirde fazla güç kaybetmeden yolumuza devam etme politikasını oluşturduk biz. Kadromuzun maliyeti 17-18 milyon euro civarında. Bizimle birlikte şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Sivasspor haricinde bütçeleri kıyaslarsak 3'te 1'i seviyesindeyiz. Çok daha iyi olabilir ama aşağı yukarı %75-80 performans alabiliyoruz futbolcularımızdan. Bu bakımından yıldız futbolcu transferi Trabzonspor'un gündeminde değil. Kadroyu da biraz gençleştirme düşüncesindeyiz"


"BİZ ANCA BU ŞEKİLDE TOPARLANABİLDİK"

"Diğer kulüp başkanlarıyla birkaç başkan transfer planlamaları gibi konuları konuşmuyoruz. Her yönetimin kendine yönelik planı vardır. Sizin doğrunuz başka kulübün doğrusu olmayabilir. Bizim nerelerden geldiğimizi herkes biliyor. Biz geldiğimizde kadromuzun maliyeti gelirimizin 2 katıydı. Darmadağın olmuş bütçemiz vardı. Biz anca bu şekilde toparlayabildik. Bizim gibi düşünen denk bütçeyle mücadele sürdüren Sivasspor gibi Alanyaspor gibi kulüpler var."

"TRABZONSPOR'UN BÖYLE BİR ALTYAPI GERÇEĞİ VAR"

"Trabzonspor'un büyük bir potansiyel var. Orada her erkek çocuk neredeyse anasının karnından futbolcu doğuyor. Yönetim olarak altyapımızı istediğimiz seviyeye getiremedik tam olarak. Nisan ayı içinde altyapıdaki tüm performans gruplarını modern tesislerimize taşıyacaktık ama bu sıkıntılar çıkınca gerçekleştiremedik. Trabzonspor'un böyle bir altyapı gerçeği var ve biz de bundan yararlanıyoruz. Altyapımızdan yetiştirip en yüksek ücretle dışarıya gönderdiğimiz oyuncu da yine Trabzonspor'da, Yusuf Yazıcı"

"RAMAZAN AYINDAN SONRA OYNARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

"Belki bir Japonya kadar iyi değiliz ama virüsle mücadelede ön plana çıkmış ülkelerden biri Türkiye. Bu bizi umutlandırıyor. İnşallah her şey yoluna girerse, yani ikinci bir dalga söz konusu olmazsa Ramazan Bayramı ertesinde bu yeniden başlama konusunu kıracağımızı düşünüyorum. Bundan sonra da kalan maçlarımızı oynayabileceğimizi düşünüyorum. Futbol ülkemizde çok ciddi şekilde deşarj olduğu, dikkatini verdiği bir unsur."

"EN AZ HASARLA ATLATMAYA ÇALIŞALIM"

"Bakanlığımızın çağrılarına büyük ciddiyetle ve özenle uygulayalım. Virüs belasından yakamızı kurtardığımız zaman arkası çorap söküğü gibi gelecektir. Şu türbülansı en az hasarla atlatmaya çalışmalıyız. Sağlık çalışanlarımızın özenli çalışmalarıyla, onların yaptığının yaptığıyla bizim yaşadıklarımız hiçbir şey."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap