SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu: ''Trabzonspor olarak bizim de ekstra 30 şampiyonluğumuz var''

Ahmet Ağaoğlu: ''Trabzonspor olarak bizim de ekstra 30 şampiyonluğumuz var''

04 Nisan 2021 Pazar - 10:54




Fenerbahçe’nin mahalli kümede elde edilen şampiyonlukları TFF’den talep etmesiyle ilgili konuşan Trabzonspor Başkanı, “Şampiyonluklar için esas alınacak tarih 1958 yılı ve sonrasıdır. Aksi savunuluyorsa ve böyle bir karar alınırsa Trabzonspor olarak bizim de ekstra 30 şampiyonluğumuz olmalı” dedi





Fenerbahçe  Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’na 1959 yılı öncesi elde ettiği mahalli şampiyonlukların kabul edilmesi için başvuruda bulundu. İstanbul ekibinin bu talebini değerlendiren bordo-mavili takımın başkanı Ahmet Ağaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Ahmet Ağaoğlu, son gündeki şampiyonluk tartışmalarında gerçekçi olunması gerektiğini dile getirdi ve şöyle devam etti:

 "Şampiyonluklar için esas alınacak tarih 1958 yılı ve sonrasıdır. Aksi savunuluyorsa ve böyle bir karar alınırsa Trabzonspor olarak bizim de ekstra 30 şampiyonluğumuz olmalı. Neden derseniz? 1923 yılında İzmir, İstanbul ve Trabzon'da cemiyetler kuruldu. Bir fikstür dahilinde maçlar oynanacaktı. İzmir ve İstanbul cemiyetleri başlatamadı, başaramadı. Sadece Trabzon'da oynandı. Her sezon bir takımımız şampiyon oldu. 1967 yılında tümü birleşerek Trabzonspor'u kurdu. Dolayısıyla profesyonel liglerin başladığı 1958'den öncesi ile ilgili bir hak iddia etmeyi anlamlı bulmuyoruz."

Beğendim
14
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap