SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu: "Kulüpler UEFA'dan önce cezayı Bankalar Birliği'nden ve TFF'den yiyecek"

Ahmet Ağaoğlu: "Kulüpler UEFA'dan önce cezayı Bankalar Birliği'nden ve TFF'den yiyecek"

19 Mart 2021 Cuma - 17:03




Dört büyük kulüp ve Bankalar Birliği, 7+2 yıllık yeni yapılandırma anlaşmasına imza attı. 4 büyük kulüp önümüzdeki 1.5 yıl içinde borç ödemesi yapmayacak.





Trabzonspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüpleri, Bankalar Birliği ile yeniden yapılandırma anlaşması imzaladı. Dört büyük kulüp ve Bankalar Birliği, 7+2 yıllık yeni yapılandırma anlaşmasına imza attı. Kulüplerin, önümüzdeki 1.5 yıl içinde borç ödemesi yapmayacağı kaydedildi. 

Trabzonspor , Fenerbahçe , Beşiktaş ve Galatasaray  kulüpleri ile bankalar arasında yapılan "Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi" imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ağaoğlu önemli açıklamalar yaptı. 

Finansal Yeniden Yapılandırma anlaşmasında konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ağaoğlu, “Bugün yapmış olduğumuz anlaşmayı, sadece borçların yeniden yapılandırması olarak değerlendirmek pek doğru bakış açısı olmaz. Bu aynı zamanda yıllardır var olan ama bir türlü kulüpler olarak uymadığımız, hep arkasından dolaşma ihtiyacı hissettiğimiz Finansal Fair Play Kurallarının ihlalinin önüne geçilmesi açısından son derece önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.

Trabzonspor kulübü özelinden konuşacak olursak, geçen sene hak ettiği Avrupa Şampiyonalarına katılma yasağı ile yüzleşen ve çok ciddi bir gelir kaybına uğrayan bir kulübün başkanı olarak konuşuyorum. Bugüne kadar yaptığımız finansal ihlaller bizi bu noktaya taşıdı.


Bankalar Birliği burada bu borçları yapılandırıyor. Ödenebilir sürdürülebilir hale geliyor doğrudur. Ancak sözleşmenin içeriğine dikkat edildiği zaman, bakıldığı zaman Cumhuriyet tarihinde ilk defa Bankalar Birliği ve federasyon, kulüplerimizin Finansal Fair Play Kuralının ihlalinin önüne çok büyük ölçüde geçtiğini görüyoruz. Bu sözleşmeye uyulmadığı takdirde UEFA’dan önce uymayan kulüp bu ülkenin sınırları içinde Bankalar Birliği ve TFF’den yiyecek.

UFA’nın önüne her zaman Finansal Fair Play kurallarının ihlale eden yaramaz çocuk sıfatıyla bir anlamda ülkemizin imajını zedeleyen kulüpler olarak gidilmesinin önüne geçmiş olacaktır. Bu açıdan değerlendirildiğinde aslında borçların yapılandırmasından daha fazla önem arz ediyor” dedi.

Başkan Ağaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yapılandırmayı başlatan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yapılandırmada emeği geçen bakanlar ile bankaların genel müdürlerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap