SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ahmet Ağaoğlu, Erzurum maçının ardından konuştu; '' Irkçılık bir insanlık ayıbı''

Ahmet Ağaoğlu, Erzurum maçının ardından konuştu; '' Irkçılık bir insanlık ayıbı''

04 Şubat 2020 Salı - 23:05




Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür’ün Gazişehir maçında kadroda olabileceğini açıklarken Obi Mikel’e sosyal medyada yapılan ırkçı saldırılarla ilgili konuştu.





Trabzonspor bugün Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında evinde ağırladığı Erzurumspor’u 5 - 0’lık net skorla mağlup etti. Maçın ardından oynanan oyunu değerlendiren Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Gidecek çok uzun yolumuz var. Puan cetveline bakarsanız ilk 7 - 8 takımın hangisinin şampiyonluk şansı yok diyebilirsiniz. Hepsinin var. İyi bir mücadele olacağını tahmin ediyorum. Özellikle ilerleyen haftalarda. Artık gücü yeten, iyi mücadele eeden, sabırla mücadele eden rakiplerine saygı duyan, her maçı aynı ciddiyetle oynayan ligin sonunda ipi göğüsleyecek gibi görünüyor. 

ABDÜLKADİR ÖMÜR, GAZİŞEHİR MAÇINDA KADRODA… 


Gençlerbirliği deplasmanı zor deplasman. İçerde Sivaş’la oynuyoruz. Gazişehir’e gidiyoruz zor maç. Kolay maç yok. Peşinden Rize geliyor. Aynı şekilde zor maç. Ardından Beşiktaş deplasmanı.. 
Bu maçlar taraftar açısından bakınca heyecan kalitesi iyi maçlar olacak. İnşallah Allah kaza vermezse, sakatlık olmazsa, Abdülkadir Ömür’ün de Gazişehir maçında kadroda olacağını tahmin ediyorum’” dedi. 

OBİ MİKEL’E IRKÇI SALDIRILAR… 

Mikel’in sosyal medyada ırkçı saldırılara mazur kalmasıyla ilgili olarak ise Ağaoğlu, “Irkçılık bir insanlık ayıbı. Yüz yıl öncesinde kalması gereken bir insanlık ayıbı. Ülkemiz adına utanç verici bir durum. Yalnız ben Obi Mikel ile konuştum. Kendisi de bunu açık olarak ifade ettiğini tahmin ediyorum. Emre’nin saha içinde Obi Mikel’e yönelik Irkçı bir cümle kullanmadığı konusunda. Saha içinde böyle bir şey gerçekleşmiyor. Sadece Emre’nin kendisine hakaret ettiğini, küfür ettiğini söyledi. Emre’nin Obi Mikel’e har hangi ber ırkçı kelime kullanmadığını ifade etti. 
Daha sonra sosyal medya üzerinden Obi Mikel’in kendisine, eşine, çocuğuna yönelik o saldırılar başladı. Tabi bu bir insanlık ayıbı. Ülkemiz adına utanç verici bir durum. Bunu yapan insanlar neyi düşünerek yaptılar, hangi kafa yapısıyla bunu yaptılar bu işin ucunun nereye gideceğini düşünmeden yaptıkları kesin. Zaten hemen akabinde kulübümüz bütün bu hesapları, tek tek tespit ettirip, bu işin başlatanlar ve devam ettirenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Obi Mikel’in kendisi de suç duyurusunda bulunacak. 
İki şeyi bir birinden ayırmak lazım. Obi Mikel bu maç öncesinde verdiği beyanatta maç atmosferi, maç içinde gerginlik, kazanan taraf gerginlik, iki taraf kazanmayı istiyordu. Onun verdiği gerilimde yaşanan bir takım olaylar oldu. Sahadan çıktıktan sonra bittiğini Obi Mikel ifade etti. Obi Mikel’e yapılan saldırılar bir grup taraftarın sosyal medya üzerinden hoş olmayan bugün insanlık suçu yaptılar. Bundan sonrası yargının işi. Bu ayıpı işleyen kişilere gerekli cezalar verilecektir. Benim en fazla üzüntü duyduğum şey bu konuda temiz bir sicilimiz var. Bu şekilde yurt dışında anılmamız, gündeme gelmemiz benim ağrıma gitti” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap