SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ağaoğlu'ndan hodri meydan!

Ağaoğlu'ndan hodri meydan!

30 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:28




Bordo-Mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Trabzonspor’a zarar vermek istemiyoruz. Bırakın süpürelim. Ben başaramadım, onlar da başaramaz düşüncesi





HACİZLE KARŞILAŞTIK

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günü takip eden gün içerisinde kulüp olarak 1-2 haciz kararıyla karşılaştıklarını ifade eden Ağaoğlu, “Bunlardan en önemlisi Rodallega, çünkü rakam çok büyüktü. Bir diğeri de biz gelmeden önce alınmış olan transfer yasağı ve FIFA'ya gitmiş olan San Lorenzo, Milan, Beijing Guoan, Lazio kulüplerinin, Cardozo, Suk ve Bourceanu gibi oyuncuların lisansa engel dosyaları. Neticesinde almış olduğumuz ve kaldırılan yasaklarının da devamı” dedi.

BIRAKIN SÜPÜRELİM

Göreve gelmelerinin üzerinden 50 gün geçmesine rağmen bir kesimin kendilerine hakaret ettiğini söyleyen Ağaoğlu, “8 aylığına göreve geldik. Gelirken 3-4 sene sabır dedik. Karşımızda 3-4 hafta sabır gösteremeyen bir bariyerle, dirençle karşılaşınca programımızı ona göre revize ettik. Cephe açmak istiyorsalar açarız. Savaşsa savaş. Ama Trabzonspor’a zarar vermek istemiyoruz. Bırakın süpürelim. Ben başaramadım, onlar da başaramaz düşüncesi varsa bu düşünceyle biz de savaşırız” dedi.

BORÇ 935 MİLYON TL


Ağaoğlu, kulübün borcunun euro üzerinden hesaplanmasının doğru olmadığını anlatarak şöyle dedi: “Burası Türkiye Cumhuriyeti. Bu ülkenin tüm raporları TL üzerinden, dolayısıyla aldığımız gün şubat sonu itibariyle borç 844 milyon lira. 8 Nisan itibariyle 888 milyon liraydı. Kur farkından ve banka faizinden çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Ama eğer kalkar nisan sonu ile euroya çevirirsek 180 milyon euro yapıyor. Bugün itibariyle toplam borcumuz 935 milyon TL. Kur farkı ve faiz giderleri eklendiğinde yaklaşık bu rakama geldik.”

İkisini satsak yıllık gelirimiz karşılanır

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüplerin futbolcu alıp satarak gelir sağlayabileceğini belirterek, “Trabzonspor’un kurtuluşu altyapıdır. Yusuf Yazıcı'ya çok ciddi teklifler geldi, geliyor. Geçen hafta içinde de Abdulkadir Ömür’e çok ciddi bir teklif geldi. Bu rakamlar dönüp bir daha bakmayacağınız rakamlar değil. İkisini satsanız Trabzonspor'un yıllık gelirini karşılar gelen tekliflerle. Bu kadarını söyleyeyim” dedi.

Hakaret etmeyin

Ağaoğlu, sosyal medyada bazı kesimin ölmüş annesine küfür ettiğini ve bunun kendisini çok üzdüğünü söyleyerek, “Sosyal medyayı safiyane duygularıyla kullanan taraftarların her birine saygım var ama hiçbir menfaat gözetmeksizin bu kulübü yönetmeye talip olan insanların ölmüşlerine, hayattakilere (buna yönetici arkadaşlarımız da dahil) hakaret etme hakkını kimse kimseye vermez. Bunların bazılarının algı operasyonu olduğunu, bazı kaynaklardan yönetildiğini çok iyi biliyoruz. Ama bu tür hakaretler ve yaklaşımlarla kulübün başkanı ve yönetim kuruluna ayar verileceğini düşünüyorsanız çok büyük yanılgı içerisindesiniz” diye konuştu.


Kulüp denetlenecek

Ağaoğlu, kulüp ve kendisine bağlı 5 ayrı şirketin bağımsız denetim kurulu tarafından 45 gün inceleneceğini belirterek, “Bizim de içinde bulunduğumuz döneme ait tüm harcamalar ortaya çıkacak ve rapora göre hareket edeceğiz” dedi. Ağaoğlu’nun bir usülsüzlüğe rastlanması halinde eski yönetimlere dava açacağı öğrenildi.

Usta’nın hesabı tutmadı

Ağaoğlu, eski kulüp başkanı Muharrem Usta’nın teklifi konusunda görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını söyledi. Geçen sezon başında yapılan son 3 transferin sadece bonservis ve menajer maliyetinin 17,5 milyon euro olduğunu kaydeden Ağaoğlu, “Oyuncularla yapılan sözleşmeler karşılığında 12 milyon euro da bu oyuncularımıza ödüyoruz. Toplam 40 milyon euro ediyor. Sayın Usta’nın bize teklifi vardı. ‘Yüksek maliyetli oyuncuların ücretlerini ben karşılayacağım. 13 milyon ederler dedi satış hakkını bana verdiğiniz takdirde. 8 milyon euro benim borcumdan silinmek üzere 5 milyon euro nakit olarak girer dedi. Ben de durup dururken niye 5 milyon euro indirime gideyim, üstelik 8 milyon borca gitsin, 5 de kulübe girsin. Eğer bu futbolcuların değerleri buysa ya 17,5 üzerinden satılır ya da tasarrufu kendimiz kullanırız’ diyerek görüşmeleri sonlandırdık” dedi.

Basket’ten 11 milyon lirayı talep ettik


Ağaoğlu, Trabzonspor Basketbol Kulübü ile Trabzonspor'un bağının olmadığını vurgulayarak, bu konuda şunları söyledi: “Bütçelerimiz tamamen ayrıdır. FIFA'nın kriterlerinde futboldan kazanılan gelirlerin başka branşlara aktarılamayacağına dair kesin hüküm var. Ancak 11 milyon TL basketbol kulübüne aktarılmış. Bu tür harcamalar için yönetim kurulu kararı da göremedim. Bu parayı basketboldan talep ettik. Böyle bir harcama yetkimiz olmadığı için parayı geri çağırdık.”

Formalar beğenildi

Ağaoğlu, yeni sezon formaları hakkında konuşarak “Yeni formaları beğendim, özellikle siyah formayı çok beğendim. Haziranın ilk haftasında tanıtımı yapacağız” dedi. Trabzonspor kulübü Nike olan sözleşmesinin sona ermesinin ardından yeni sezon öncesi Macron ile anlaşmaya varmıştı.

Burak'ta feda isteği

Ağaoğlu, Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'da kalıp kalmayacağı konusunun da yüksek dozda gündemi işgal ettiğini vurgulayarak, “Sosa, Burak ve Kucka Trabzonspor Kulübü'nün oyuncularıdır. Taliplileri varsa adres kulüptür. Burak Yılmaz'ın menajeriyle yaptığımız görüşmede kulübün kaptanı olduğunu ancak maliyetin euro üzerinden kulüp üzerine büyük yük getirdiğini, böyle bir şeyin mali sıkıntıyı kulübün an itibariyle karşılamasının mümkün olmadığını, kendisiyle devam etmek istediğimizi çok açık ve net şekilde ifade ettik. Kendisinden fedakarlık istedik. Bu görüşmeler devam ediyor, tıkanmış değil” dedi.


SLOVAKLAR kulüp arıyor

Ağaoğlu, Sosa, Kucka ve Bero’nun menajerleriyle de görüştüklerini söyleyerek, “Görüşmede dört menajer ve bir avukat vardı. Oyuncular ve menajerlerden indirim beklediğimizi söyledik. İndirim olmayacaksa gerçek değeri ile Trabzonspor’a transfer olduğunu söylüyorsanız indirimi kabul etmeyen oyuncularınıza kulüp bulun dedim. Bu tür toplantılara yönetici ve profesyonel kişilerle giriyoruz. Konuşmalar tutanak altına alınıp kulüp kasasına koyuluyor. Slovak oyuncular farklı yaklaşım sergiledi. Menajeri, 'ben o zaman oyuncularıma kulüp arayayım' dedi. Biz de serbest olduklarını, kulüp üzerinden rakamlarla gidebileceğini söyledik” ifadelerini kullandı.

Yok böyle bir anlaşma

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, eski yönetimin yaptığı bir sözleşmeyi açıklarken herkesin ağzı açık kaldı. Ağaoğlu, QNB ile olan ve halen devam eden forma sponsorluğunun gelecek sezon sonunda sona ereceğini belirterek, “Bu anlaşma sona erdikten sonra geleceğe dönük olarak yürürlüğe girecek olan bir forma reklam anlaşması imzalanmış. 5 yıllık bir anlaşma. Sözleşmede gizlilik şartı var. İsim veremeyiz. Ancak yönetim kurulu kararı da yok. Kulüp kayıtlarına 10 Nisan'da girmiş” dedi. Ağaoğlu şirketin ismini açıklamazken yapılan araştırmada sözleşmenin eski kulüp başkanı Muharrem Usta’nın mütevelli heyet başkanlığını yaptığı İstinye Üniversitesi ile imzalandığı belirlendi.  

2023’e kadar her şey ipotekli


Ağaoğlu, kulübün gelirlerinin 2023 yılına kadar ipotekli olduğunu söyleyerek, “Buna stadyumun 5 yıllık sponsorluk anlaşması olan toplam 25milyon euro, forma gelirinden girecek olan para da dahil. 2023 arkası ve arkasında temlikler var. Gelirler kulübün talebi doğrultusunda bankalara temlikli. Galibiyetten gelen 2.1 milyon TL dahi temlikte. Buradan gelen paralar Denizbank, Ziraatbank konsorsiyumuna gidiyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap