SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ağaoğlu; ''Koca kulubü itibarsızlaştırdılar!''

Ağaoğlu; ''Koca kulubü itibarsızlaştırdılar!''

15 Ağustos 2018 Çarşamba - 15:57




Kulübün durumu, ekonomik sıkıntılar, transfer konuları ve daha birçok konuda Karadeniz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.





Merak edilenleri bir bir anlatan Ağaoğlu, hep birlikte bu kulübü ayağa kaldırmak zorunda olduklarını söyledi.

İşte Ağaoğlu’nun açıklamaları;

İstanbul takımları transfer yapamadı

NE KADAR zorlu bir süreçten geçtiğimizi biliyoruz. Bu sorun sadece bizim sorunumuz değil. Tüm kulüplerin sorunu. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları transfer dahi yapamadılar. Türk lirasının yabancı paralar karşısındaki değer kaybı, kulüplerin maliyetini yüzde 60 ve 70 yukarı çekti. Oyuncu ödemeleri Euro, gelirler TL. Yaşadığımız sıkıntıların ciddiyetini tam olarak hala anlamadık. 

Trabzonspor her zaman yarışın içinde olur


TRABZONSPOR her zaman yarışın içerisinde olacaktır. Hiç kimse Başakşehir maçında kaybettik diye karamsarlığa kapılmasın. O maçı kazansaydık da şampiyonluk naraları atmayacaktık. Sürdürülebilir başarıların altına imza atacak bir takım içinde sürece ihtiyaç var. Bu sürede kulübün toparlanması lazım. Kulüp güçlü olursa takım güçlü olur. Başakşehir maçında, Burak ve Amiri sakattı. 1-2 oyuncuda istenilen performansı gösteremedi. Ama rakip takım bizden daha önce açtı sezonu. Ligde iyi kadrolardan birine sahibiz. Biz ne yaptığımızı bilen bir kulübüz. Ne istediğimizi bilen bir kulübüz.

Bizim taraftarımız takımını yalnız bırakmaz

BİR kulübü başarıya ulaştıracak en büyük etken moral ve motivasyondur. Transfer en son faktördür. Bu motivasyonu da sağlayacak olan taraftardır. Trabzonspor taraftarı şartlar ne olursa olsun kulübünün ve takımının arkasında olan taraftardır. Transfer olursa giderim olmazsa gitmem düşüncesi Trabzonspor taraftarının düşüncesi değildir. Sivasspor maçında insanların yaylada ve fındıkta olmasına rağmen yine de Akyazı’da yine de en az 30 bin taraftarın olacağına inanıyorum.   

 Antony ile anlaştık sorun kulübünde

TRANSFER durduruldu diye bir şey yok. Şartlara en uygun oyuncular, ihtiyaç duyulan mevkilere transfer edilir. Morteza ile ilgili sıkıntı finansal değildi. Bizim rahatsız olduğumuz bazı konular vardı. Bu rahatsızlığımız devam edince transferden vazgeçtik. Anthony’de ise oyuncu ile ilgili bir sorun yok. Kulübü ile ilgili bir sıkıntımız var. Biz taksitle ödemek istiyoruz. Onlar peşin istiyor. Bu sorun çözüldüğünde oyuncu gelir imzalar. Bonservisli oyuncu.


Delikler kapanmıyor

GELDİĞİMİZDEN bu yana, bu kadar kısa bir sürede, Trabzonspor tarihinin en yüksek borcunu ödedik. 190 Milyon TL ödedik. Buna rağmen halen daha ucu ucuna gidiyoruz. Her gün farklı delik açılıyor. Zaten tüm gelirler temlikte ve kasaya giren para yok. Uzun vadeli 2 projemiz vardı ama onu da kur artışı nedeni ile erteledik. Doğru bulmuyorum ama futbol dışından kaynaklar bulmaya çalışıyoruz

Elektrik sorunu çözülecek

AKYAZI’daki elektrik kesintisi de içinde bulunduğumuz sıkıntılardan birisi. 1.5 Milyon TL borç var. Bugün ya da yarın açtıracağız. Yaşadığımız sıkıntıların ne olduğunun taraftarlarımızda farkına varıyorlar. Bu süreçlerden geçiyoruz. Her gün delik kapatıyoruz.

Transfer yaparım ama…


BEN bugün transfer yaparım. Aralık ayına kadar da parasını ödemem. Aralık ayında da çeker giderim. Kulübün borcunu 2 Milyar TL’ye çıkarırım. Bundan kolay bir şey yok. ‘Parası yoksa neden geldiler?’ sözünü anlamak mümkün değil. Bugüne kadar bu borcu yapanlar parası olanlar mıydı?

Önceki yönetimler kulübü itibarsızlaştırmış

NEDEN transfer yapılamadığı ortada. Neyi yapacaksın nasıl yapacaksın. Neden transfer yapılamadığını anlatayım. Transferi yapmışlar, bonservis ücretini ödememişler, kulüpler FİFA’ya gitmiş, FİFA’da cezayı yapıştırmış. Bütün dünya duydu bunu. İşte İsrail kulübünde yaşadığımız sıkıntı yok. Ya ‘bonservisi peşin ödeyin, yada bankadan teminat verin’ diyorlar. Bankadan teminatı geç zaten, olacak bir şey değil. ‘Neden bunları istiyorsunuz?’ diyorum, ‘Çünkü FİFA’da sabıkalısınız’ diyor. İşte bu yüzden yapamıyoruz transferi. UEFA’YI geçtim. Artık FİFA’da güvenilirliğin sarsılmış. Borcunu ödemeyen kulüp olarak damga yemişsin.

Transfer yapınca sorun çözülmüyor

TRANSFER… transfer… transfer… Bu kelimeyi kim ezberlettiyse çok yanlış bir kelime ezberletmiş. Transfer var mı? Sanki transfer yapınca bütün problemler halloluyor. Transfer yaptığın zaman o transferin parasını ödemek zorundasın. Oyuncunun parasını ödemek zorundasın. Ödeyebileceğin yükün altına girmeyeceksin. Bitti bu kadar. Bakkaldan bile veresiye alırken borcun varsa 2.ay daha bir şey vermez. Borcunu öde gel al der. Bakkal bile bunu der.


Herkes kaçtı! ben göreve geldim

BEN geldiğim zaman söz verdiğimi hatırlamıyorum. ‘1 Milyar TL borç var, ben bu borcu ödeyeceğim’ dediğimi de hatırlamıyorum. Bizim kadromuzda öyle oyuncular varki. Maliyetlerinin 5’te biri fiyatına satma şansımız olmuyor. Niye geldi? Gelseydi başkası o zaman. Kimse gelmedi. Başkası varsa gelseydi. Birileri ‘1 milyar dolarla geliyorum’ dedi de biz ‘sen gelme biz mi geliyoruz’ dedik. Yok. Ama Bu süreçten el birliği ile çıkmamız lazım. Yaptığımız şeyleri açıklıyoruz. Yaptıklarımızda yanlış varsa bunu söylesinler.

Ulusal basın yüzeysel geçti

TÜRK futbol tarihinin bir teknik direktöre ödediği en yüksek tazminatı ödedik. Ulusal basında bu yüzeysel olarak geçti. Şenol Güneş’in TFF’ye açtığı 400 bin dolarlık tazminat aylarca tartışıldı. Türk futbol tarihinin bir teknik direktöre ödediği en yüksek tazminatı ödedik. Yüzeysel olarak geçildi. Bunun altında yatan gerçeklerin irdelenmesi lazım.

Haber: Mehmet KARAGÖZ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap