SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Ağaoğlu: 14 puanımız hakemler yüzünden gitti

Ağaoğlu: 14 puanımız hakemler yüzünden gitti

15 Mayıs 2019 Çarşamba - 17:47




Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Sonuca tesir eden hakem hatasına baktığınız zaman benim hesabıma göre bir 14 puanımız gitti. Bu ciddi bir puan" dedi.





Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bu sezon direkten dönen 25 şut hakkında çok ilginç bir yaklaşımda bulundu. Ağaoğlu, şöyle konuştu:

Kale direklerinin intikamı diyorum ben ona. O direği sökmeyeceklerdi. O kale direklerini söküp, parçalamayacaklardı. Direklerin ahını almayacaktık. Benim tahminim hiçbir ülkenin liginde hiçbir takımın bu kadar şutu direkten dönmemiştir. Belki de tüm zamanların birincisiyiz. İşin enteresan tarafı, antrenmanlarda şutlar pek direkten dönmüyor. Büyük çoğunluğu gol oluyor. Bu sene bayağı antrenman izledim. Hoşuma da gidiyor izlemek. Orada da toplar direkten dönüyor ama bizim maçlarda direklerden dönen toplarla oranladığınız zaman antrenman olmasına rağmen çok daha az sayıda. Bilmiyorum sebebini. O kadar kurban kestik ki mezbahada koyun kalmadı.

İŞİN BÜYÜK KISMI İSTANBUL’DA

Zaten işlerin çok büyük bir bölümünü İstanbul’dan yönetiyoruz. Trabzon’dan başkan olarak neyi yöneteceksiniz. Tabii ki belli şeyler var. Yönetim kurulu toplantıları ama şu anda maalesef işlerin çok büyük bir bölümü, İstanbul’dan yönetilmeyi gerektiriyor. Ama herhalde Trabzonspor’un tarihinde de bir sene içerisinde bu kadar fazla İstanbul ve Trabzon arasında mekik dokuyan ve bu kadar Trabzon’da zaman harcayan özellikle son dönemleri baz alırsak başkan olduğunu zannetmiyorum.

İLKEMİZ ‘BİZE HER YER TRABZON’

Bütün gerekli zamanlarda Trabzon’daydım. Olmaya da devam edeceğim. İkincisi söylemlerimizle ters düşmeyelim. Hani ‘Bize her yer Trabzon’du. Bu işin İstanbul’u, Ankara’sı, Van’ı, Paris’i, Londra’sı mı var. Bize her yer Trabzon. Bu sloganla yola çıkan bir camiada İstanbul, Trabzon, Samsun, Urfa, Ankara, İzmir ayrımı yapmak kendi ilkelerimizle ters düşüyor. Bizim düşüncemiz bu.

UEFA YAPILANDIRMAYI BEKLİYOR

Bankalar Birliği ile yapılandırmayı destekliyoruz. Burada ileriye dönük olarak borçlanmaya sınır getiriliyor. Trabzonspor olarak gelirin en fazla yüzde 33’ünü transfere harcaya biliyoruz. Baktığımız zaman borç ve gelir durumları olarak 1’e 4.5 zarardayız. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. UEFA, Bankalar Birliği yapılandırmasını bekliyor. Eğer bu olmazsa sadece bizimle değil, hemen hemen diğer kulüplerin tamamıyla sıkıntı yaşanacak. Temmuz ayı tüm spor lig kulüpleri için son tarih.

3-6 OYUNCU ALACAĞIZ

Ağaoğlu transfer planlarını şöyle özetledi: Bizim alacağımız oyuncu belli. 3-6 arasında transfer düşünüyoruz. Bunun için de onlarca oyuncu arasından sadece bize uygun olanları alacağız. Mali konular, yaş, milliyet, oyuncunun yapısı, karakteri, yeteneği, hepsi kriter. Her şey hocanın oluruna ve yönetimin oluruna tabi.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı için astronomik teklifl er geldiği iddialarını şöyle cevapladı: Sosyal medyada yüksekten uçuyorlar. ‘Bu sene gönderme, seneye 80 milyon euro’ diye. 80 milyon euroya, 50 milyon euroya, 40 milyon euroya bizim ligimizden oyuncu gönderemezsiniz. Senin liginin değeri ortada. Premier Lig’in değeri ortada. Daha Avrupa Kupası oynamamışsınız.

İKİNCİ SATIŞ ÖNEMLİ!..

Finansal olarak çok zayıf bir lig. İzlenirlik olarak da zayıf bir lig. Avrupa’da 5’inci deniyor ama bazı kriterlerde biz Hollanda, Portekiz Ligi’nin de önünde değiliz. Satıldıktan sonra bir oyuncunun ikinci satışından belirli bir yüzdenin anlaşmaya konulması önemli. Eğer oyuncu orada başarılı olur da ikinci bir satış yaparsa, bundan kulüp ciddi bir gelir elde etmiş olur.

RODALLEGA'YI İSTİYORUZ

Rodallega ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Öyle tahmin ediyorum ki Beşiktaş maçından sonra yeniden görüşeceğiz. Daha önce de kendisinden bir talebimiz oldu, düşüncesini öğrenmek istedik. O da Beşiktaş maçından sonra konuşmanın daha doğru olacağını söyledi. O zaman konuşmak için izin istedi. Bizim isteğimiz kalması yönünde. Onun cevabını bekliyoruz. Ekuban’ın opsiyonunu kullandık.
 

HAKEMLER YÜZÜNDEN 14 PUANIMIZ GiTTi

Finansal olarak bizim ligimizde, 4 kulüp hariç, batmış, ifl as etmiş bir ligden bahsediyoruz. Bir mali değeri yok. Batak bir lig. Finansal olarak, başarı olarak değerlendirdiğin zaman da az önce söylediğim liglerin kilometrelerce gerisindeki bir lig. Onun için kuru sandalye üzerinde, vezir rüyası görmeyelim. Gerçekleri görerek, ona göre hareket etmek zorundayız

Ağaoğlu bu sezonki hakem performansından memnun olmadığını şu şekilde dile getirdi: Hakemlerden bizim de bayağı canımız yandı. Bunu herkes biliyor. Sonuca tesir eden hakem hatasına baktığınız zaman. Benim hesabıma göre bir 14 puanımız gitti. Bu ciddi bir puan. Eğitimsizlik mi, formsuzluk mu, ön yargı mı, yoksa kasıt mı? Bunun adını koyacak insanlar da bizler değiliz. Bana sorarlarsa tek bir kelimeyle ben bunun cevabını veririm. Çünkü 35 senedir futbolun içindeyim. O cevabı vermesi gereken kurum ve sıkıntıyı anlatması etmesi gereken kurum MHK ve TFF’dir. (Akşam)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap