SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Abdülkadir Ömür: ''Beni futbola Ufuk Şentürk döndürdü''

Abdülkadir Ömür: ''Beni futbola Ufuk Şentürk döndürdü''

20 Mayıs 2022 Cuma - 14:36




Yaşadığı ağır sakatlık sonrası ‘Futbol hayatı bitti’ bitti denilen Yerli Messi Abdülkadir Ömür, Karadeniz’e bugünlere geliş öyküsünü anlattı...





“Çok büyük bir transfer teklifi almıştım. O arada sakatlandım. Ancak sakat sakat 4 maç oynadım. Sonra sakatlığım daha da büyüdü. Ufuk Şentürk hocam var. Şu anda Almanya’da görev yapıyor. Trabzonspor’un eski doktoru ve Milli Takım doktoru. Kendimi ona emanet ettim. Şu anda iyi durumdaysam ve eski günlere döndüysem bunu sağlayan kişi Ufuk Şentürk’tür.”

“Birçok taraftarımız bana Yerli Messi benzetmesi yapıyor. Onun yanına hiçbir futbolcunun yanaşabileceğini sanmıyorum.Ona benzetilmek onur verici ancak bu benzetilme anlayışlı şekilde olursa çok sevinirim.”


“Hedefimiz Trabzonspor’u şampiyon yapmaktı. Onu başardık. Kulübüm müsaade ederse tabiî ki Avrupa’ya gitmek isterim.”

“Bu sezon şampiyonluğu getiren önemli geri dönüşlere imza attık. Galatasaray maçı, Beşiktaş maçı. Aslında sezon başından itibaren hep iyi oynadık ve şampiyonluğu hak ettik.”


TÜRKİYE’ye gelen her yabancı futbolcu, Trabzonspor’da oynayan her önemli yıldız, ‘Süper Lig’in en yetenekli futbolcusu kim?” sorusuna fazla düşünmeden, “Abdülkadir Ömür” yanıtını veriyor. Hani haksız da sayılmazlar. Çok küçük yaşlarda adımı attığı Trabzonspor’da parmaklarıyla kazıyarak buralara geldi. Kimine göre ‘Abdüş’, kimine göre, ‘Süper Bücür’ kimine göre ise ‘Yerli Messi’ oldu. Genç yaşında sokaktaki çocukların hayalindeki isim olmayı başardı. Fırtına’nın Süper Yeteneği Abdülkadir Ömür ile, geçmişi, bugünü ve yarını konuştuk. Her zamanki gibi içten ve samimiydi, Ömür. Biz sorduk o yanıtladı. İşte o keyifli sohbetten aklımızda kalanlar:

Bu sezon şampiyon tamamladınız. Antalyaspor maçından sonra neler yaşadınız?

Tam olarak sahadan sevincimizi yaşayamadık. Daha çok soyunma odasında ve otobüste yaşadık. Çocukluk hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Hem takım arkadaşlarımız ile hem de ailemiz ile şampiyonluğu yaşadık. Antalyaspor maçında bugüne her gün şampiyonluğu kutladık.

Galatasaray ile oynadığımız maçın 37’nci dakikasında oyundan çıkmıştın. Taraftarın tepkisi olmuştu. O an neler hissettin?

Aslında çok duygusal bir andı. Yaşanmaması gereken bir andı hem benim için hem de Trabzonspor için. Bizde bu yörenin çocuklarıyız. Bizim tek gayemiz amacımız başarımız Trabzonspor’u ileriye taşımak. Benim için Trabzonspor’da en çok üzüldüğüm andı. Bunlardan ders çıkardık. Trabzonspor’a ve Trabzonspor’a layık olmaya çalıştık.

Bu sezon hangi maçta şampiyon olduk dediniz?

Çok geri dönüşlerin olduğu maçlar oldu. Galatasaray son anlarda 1-0’dan 2-1’e getirdik. Yine Beşiktaş maçında son dakikada gelen golle kazandık. Sezon başından beri o kadar iyi gittik ki. Üst üste 8 maç kazanmıştık. O ara galiba şampiyonuz dedik. Bir maç olarak yorumlamam doğru olmaz diye düşünüyorum.
Antalyaspor maçının ardından Meydan’da, Yeni Kapıda Olimpiyatta bitmeyen kutlamalarımız vardı. Bu kutlamaları sen izlerken neler hissettin?
Bizde taraftarlarımız gibi deliler gibi kutladık. Meydandaki kutlamalara taraftarlarımız akın etmişti. İnanılmaz görüntüler ortaya çıktı. Sonra Yeni Kapıda çok büyük kutlamalar oldu. Trabzonspor hak ettiği şampiyonluğu doya doya kutladı.

Sezon başında Başkan Ahmet Ağaoğlu seninle alakalı bir pişmanlığını dile getirerek 23 Milyon Euroluk bir teklif geldi kabul etmedim dedi bununla ilgili neler söylemek istersin ?

Başkanımızın dediği gibi çok ciddi iki teklif gelmişti. Başkanımız o sezon beni satmak istemedi. Benim sakatlığımda 3-5 gün önceydi. Biz teklifi getiren kulüple İstanbul’da görüşmüştük. Başkanımız satmayacağını söyleyince bizde kaldık. Sonra talihsiz bir sakatlık yaşadık.

Sezon sonunda teklif gelirse gidecek misin?

Hedefimiz Trabzonspor’u şampiyon yapmaktı. Onu başardık. Kulübümüz müsaade ederse tabi ki Avrupa forma giymek isterim.

Sana yerli Messi benzetmesi yapıyorlar. Senin idolün kimdi?

Şöyle eskiden beri söyleyen bir şey. Birçok taraftarımız bu benzetme yüzünden bana baskı uyguluyor. Ben Messi’yi izlerken büyük keyif alıyorum. Onun yanıma hiçbir futbolcunun yanaşabileceğini düşünmüyorum. Ona benzetilmek onur verici. Ama bu benzetilme anlayışlı şekilde olursa çok sevinirim.

3 kez ağırlık sakatlık yaşadın. Senin için futbol hayatı bitti oynayamaz dediler ancak sen çok güçlü bir şekilde geri döndün. Bunu neye borçlusun?

İlk sakatlığım benim için çok zordu. Çok büyük teklif gelmişti. Çok heyecanlıydım. Sakatlık oldu. Sakatken dört maç üst üste oynadım. Sakatlığım büyüdü. İsim vererek gideyim Ufuk Şentürk hocam var. Şu anda Almanya da görev yapıyor. Trabzonspor eski doktoru ve Milli takım doktoruydu. Sakatlığımdan kendimi Ufuk hocama emanet ettim ve oda beni gayet sağlıklı şekilde ayağa kaldırdı. Bildiğiniz gibi sakatlıklar oluyor. Bende güçlü şekilde dönmek için çok çalışıyorum.  

Futbolcu olmasaydın ne olurdun?

Açıkçası bu soruyu bana çok soruyorlar, inanın futbol dışında hiçbir şey gelmiyor aklıma. 9 yaşımdan beri Trabzonspor'da oynuyorum. Futbolla yattım futbolla kalktım. Babamın halı sahası vardı, zamanımın çoğu orada futbol oynamakta geçiyordu. Dediğim gibi futboldan başka bir şey düşünmedim.

Takım içindeki bu aile ortamının şampiyonluktaki payı nedir?

Karşılıklı saygı ve sevgi var. Biz yabancı arkadaşlarımız ile yakından ilgileniyoruz. Onlara iyi ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Onlarda bize karşı çok iyiler. Birlikte hareket ettiğinizde başarısızlık ortadan kalkıyor ve başarı kendiliğinden geliyor. Bizde sezon başından beri bunu sağladık.Şampiyonluğu getiren en önemli etkenin takım içerisindeki aile ortamı olduğu düşünüyorum.

Haber: İsmail DÜZGÜN
Kamera: Eser HACISALİHOĞLU

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap