SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > 103 günlük hasret bitiyor

103 günlük hasret bitiyor

27 Haziran 2020 Cumartesi - 09:54




Aytemiz Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak liderliği Medipol Başakşehir’e bırakan Trabzonspor bugün A.Gücü’nü yenerek yeniden tahtına oturmak istiyor.





Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor ile 2-2 kalarak liderlik koltuğunu Başakşehir'e bırakan Trabzonspor, bugün Süper Lig'in dibinden kurtulmak isteyen MKE Ankaragücü'nü konuk edecek. Fırtına kazanarak hem maç fazlasıyla yeniden lider olmak hem de 13 maçlık yenilmezlik serisini 14'e çıkarmak için mücadele edecek. Trabzonspor, bu sezon oynanan 28 haftalık periyotta en uzun süreli namağlup takım olma unvanını elinde bulunduruyor. Süper Lig'de en son yenilgisini 16 Aralık 2019'da sahasında Denizlispor'a karşı 2-1'lik skorla almıştı. Bordomavililer ardından çıktığı 13 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Karadeniz devi, bu sezon Süper Lig'de 194 gündür yenilmeyen tek takım oldu.

AKYAZI'DA 6 MAÇTIR YENİLMEDİ

Trabzonspor, evinde oynadığı 16 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik aldı ve sadece 2 mağlubiyet yaşadı. Sahasında 30 puan toplayan bordo-mavililer attığı 37 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü10 YILDIR KAYBETMİYOR


Fırtınasarı-lacivertlilere, 10 yılı aşkın bir süredir mağlup olmuyor. Ankaragücü, rakibi karşısındaki son galibiyetini 1 Mayıs 2010'da 1-0'lık skorla aldı. Daha sonra oynanan 7 maçın 5'ini Trabzon kazanırken, 2'si beraberlikle sonuçlandı.

EVİNDE DE ÖNDE

İki takım arasında Trabzon'da oynanan maçlarda da Trabzonspor üstünlük kurdu. Bordo-mavililer, oynanan 35 maçın 24'ünden galibiyetle ayrılırken 9 maç beraberlikle sona erdi ve 2 karşılaşmayı da MKE Ankaragücü kazandı.

ZİRVEDE YER ALIYOR

Akyazı'daki maçlarda 11 kez fileleri sarsan ve üç de asist yapan Sörloth deplasmanda ise sekiz gol, beş asistlik performans sergiledi. Süper Lig'de 28 maçta forma giyen 1.95'lik kule, 19 gol ve sekiz asistle zirvede.

103 GÜNLÜK HASRET BİTİYOR

Süper Lig'in 29. haftasında bugün MKE Ankaragücü'nü konuk edecek Trabzonspor'un, iç saha hasreti sona eriyor. En son ligin 26. haftasında evinde Medipol Başakşehir ile karşılaşan bordo-mavililer, 103 gün sonra Akyazı'da bir karşılaşmaya çıkacak.

ÇİMŞİR İLE YENİLMİYOR

Karadeniz devi, MKE Ankaragücü maçından üç puanla ayrılmanın planlarını yaparken, teknik direktör Hüseyin Çimşir ile yakaladığı yenilmezlik serisini de sürdürmeye çalışacak. Bordo-mavililer, devre arasında anlaşmaya vardığı genç çalıştırıcının yönetiminde, 11 lig maçında yedi galibiyet, dört beraberlik elde etti.FIRTINA ÇOK ÜSTÜN

Trabzonspor ile MKE Ankaragücü, bugün ligde 72. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 71 maçta bordo-mavili takımın galibiyetlerde 38-16 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 17 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, bu mücadelelerde rakip fileleri 114 kez havalandırırken, kalesinde 64 gol gördü.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap