SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon'dan Türkiye'ye örnek proje

Trabzon'dan Türkiye'ye örnek proje

15 Ocak 2016 Cuma - 10:09




Valilik, Belediye, Milli Eğitim ve Gençlik Spor geleceğin yıldızlarını keşfediyorlar.





Temel Yaşar Çoruh, Söğütlü, Yomra Merkez ve Yeşiltepe İlköğretim Okulu olmak üzere 4 okulun katılımıyla start verilen proje ilk etapta 1500 öğrenciyle tesisleri şenlendirdi.

Trabzon Valiliği’nin öncülüğünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Geleceğin Yıldızları’ projesi Türkiye’ye örnek oldu. Küçük yaşta çocuklara sporu sevdirmeyi, spor yaptırma alışkanlığını aşılamayı ve sosyal bir gençlik için güç birliği yapmayı amaçlayan projede Belediye, Gençlik Spor ve Milli Eğitim geleceğin yıldızlarını Trabzon’dan çıkararak fark yaratmak istiyorlar. Temel Yaşar Çoruh, Söğütlü, Yomra Merkez ve Yeşiltepe İlköğretim Okulu olmak üzere 4 okulun katılımıyla start verilen projede ilk etapta 1500 çocuğa ulaşıldı. İkinci sınıfların yer aldığı projede badminton, basketbol, karate, tekvando, eskrim, jimnastik ve judo gibi 14 branş yer alıyor ve 90 antrenör görev alıyor. Yomra Jimnastik Spor Salonu, Mehmet Akif Yüzme Havuzu, Söğütlü Atletizm Sahası ve Beşirli Tenis Kompleksi’nin kullanıldığı projede çocuklar tüm spor dallarıyla tanışıyor.

Koordinasyon fark yarattı

Valiliğin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim ve Gençlik Spor olarak koordinasyon içerisinde özel bir projeye imza attıklarını açıklayan Yazıcı, “Trabzon olarak bir kez daha farkımızı ortaya koyduk” dedi. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon’daki spor kültürünü çocuklara enjekte etmek istediklerine vurgu yaparak, “Futbol, basketbol ve voleybol gibi bilinen sporların dışındaki spor dallarının varlığını çocuklarımıza hissettirmek istiyoruz. Proje daha çok yeni. Ancak kısa sürede çok büyük ilgi gördü ve herkesin beğenisini kazandı” diye konuştu. Yazıcı, şunları kaydetti: “Projenin ikinci ve asıl amacında ise üniversitelerin ve bilimsel çalışma yapan birimlerin katkısıyla çocukları yetenekleri oldukları veya arzu ettikleri branşlara yönlendirmeyi arzu ediyoruz. Buradan da yeni yıldız adaylarını ülkemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Doğru adımlar attığımızı da kamuoyunda aldığımız ilgiden hissediyoruz.” Projenin faaliyete geçmesinden bu güne kadar olumlu tepkilerle karşılaştıklarını dile getiren Yazıcı, “Artık birçok okul bu projede yer almak istiyor. İlerleyen dönemlerde bu çemberi daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Bu daha çok okul, daha çok antrenör ve daha çok çocuk demek oluyor. Bizim de amacımız zaten çocuklarımızı spor salonlarına çekmek. Belki yükümüz ağırlaşacak ancak biz çocuklarımız, gençlerimiz için varız” dedi. Valiliğin önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim ve Gençlik Spor olarak müthiş bir koordinasyon içerisinde olduklarına vurgu yapan Yazıcı, “Herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Bu koordinasyon başarısıdır. Bu koordineyle Trabzon’un farkını ortaya koyduk. Bu birlikte çalışma ortamını daha da genişleterek neler yapabileceğimizi tüm Türkiye’ye göstermek, örnek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Spor kültürünü topluma enjekte edeceğiz 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Birdal Öztürk, “Geleceğin Yıldızları” gibi birçok proje yürüttüklerine dikkat çekerek, “Amacımız Trabzon’da var olan spor potansiyelini açığa çıkarmak, doğru bilinçlenme ile çocuklarımızı doğru branşlara yönlendirmek ve geleceği sağlam temeller üzerine kurmak. Gençlik Hizmetleri olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Faaliyette olan birçok projemiz var. Bu sayede küçük yaşta çocuklarımıza ulaşabiliyoruz. Aileleri bilinçlendiriyoruz. Şu anda ülke olarak sporu zorla yaptıran bir anlayış içerisindeyiz. Ancak bu tür projelerle toplumu bilinçlendirdiğimizde toplum o spor kültürünü ve getirilerini fark ettiğinde çark kendiliğinden döner olacak. Ve Trabzon ve Türkiye spor başta olmak üzere önemli adımlar atmış olacak” diye konuştu. 

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap