SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon’da spor çökme noktasında

Trabzon’da spor çökme noktasında

01 Ağustos 2017 Salı - 12:01




Başarılara rağmen kurum, kuruluş ve iş dünyasından hiçbir destek görmediklerinden yakınan İdmanocağı Kulübü Başkanı Mehmet Öz, çok çarpıcı tespitlerde





ANLAM VEREMİYORUM

Trabzon’da futbol ve voleybol başta olmak üzere birçok spor dalında önemli başarılar elde eden, şehre Euro Challenge yarı final heyecanı yaşatan İdmanocağı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Öz, gazetemize çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni sezonda mütevazı bir kadro ile borç yapılanmasına gideceklerini söyleyen Öz, “Trabzon’a ve gençliğe yaptığımız hizmet karşılığında yetkililerin sessiz kalmasına anlam veremiyorum” dedi.

DESTEK BULAMIYORUZ

İdmanocağı’nın geçmişte futbol ve voleybolda Trabzon’a önemli katkılarda bulunduğunun altını çizen Öz, şöyle devam etti: “Bu sene küçük bütçeyle takım oluşturup sponsor gelirleriyle ekibimizin ödemelerini yapmak, İddaa gelirleriyle de borcumuzu küçültmek istiyoruz.” İdmanocağı’nın Trabzon’a ve Trabzon gençliğine katkısının tartışılamayacağına vurgu yapan başkan Öz, ancak gelinen noktada maddi destek bulmakta zorlandıklarından yakındı.

BİR YERE KADAR


Bu yükü yönetimlerin veya başkanların tek başına kaldıramayacağının altını çizen Öz, “ Trabzon spor şehri diyoruz. Yönetimsel olarak ciddi işler de ortaya koyuluyor ancak şehrin bir spor politikası yok. Ve başarılarımız belli bir ölçüye geliyor. Gerekli desteği göremediğimiz için başarılarımız belli bir noktadan sonra tıkanıyor. Ve yok olmayla baş başa kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ

SPOR SALONU SORUN

Trabzon’da spor salonunun olmadığına dikkat çeken Öz, “Bir 19 Mayıs Spor Salonumuz var. Onun da geleceği meçhul. İlçelerimizde spor salonları var. Ancak bu kısıtlı bütçelerle bizim sporcuları ilçelere nakletme gücümüz yok. Gerek ekonomik gerekse araç olarak bu gücümüz yok. Trabzon’un spor şehri olmasındaki tek pay bizim gibi kulüplerin ve o kulüpleri yönetenlerin” dedi.

ALTERNATİFSİZ


Başarılardan siyaset, bürokrasi, hatta halkın da faydalandığına dikkat çeken Başkan Öz, “Ama sonuca baktığımızda bunun karşılığını alamıyoruz. Trabzon gibi bir şehrin merkezinde 19 Mayıs’ın alternatifinin olmaması büyük bir acı. 19 Mayıs kapanırsa Trabzon’da spor çöker” şeklinde konuştu.

ÇOK YETERSİZ

Tenis kortundaki salonun geçen yıl ocak ayında tamamlanması gerektiğine işaret eden İdmanocağı Spor Kulübü Başkanı Mehmet Öz, çarpıcı açıklamalarına şöyle devam etti: “Ancak gelinen noktada gelecek ocak ayına da yetişmeyecek gibi. İnşaatı devam ediyor. Yapılırsa en azından salonlar ayrışmış olur. Basketbol, voleybol ve hentbol ayrı salonlarda olur ve sıkışma yaşanmaz. Ki spor sadece 3 branştan ibaret değil. Bu şehirde bu sporların dışında birçok spor dalında önemli bir kitle söz konusu.”

TÜKENMİŞ DURUMDAYIZ

Tesislerin ilçelere yapıldığını ve bu nedenle Trabzon merkeze katkısı olmadığını söyleyen Öz, “Yöneticilerin bürokrasi ile mücadele etmemesi Trabzon’un bu noktaya gelmesine neden oluyor. Biz yöneticiler bir yere kadar varız. Bizim de bir dayanma gücümüz var. Biz de belli bir noktadan sonra stop diyeceğiz. Ben çoluğuma çocuğuma ayıracağım zamanı, maddiyatımı bu işlere harcıyorum. Ekonomik olarak da psikolojik olarak da tükenmiş durumdayız” diye konuştu.


BELEDİYENİN KATKISI YOK!

Şehrin ve halkın futbolun gölgesinde kaldığına vurgu yapan Öz, “Futbol şehri uyutmuş durumda. Öyle bir hale geldik ki artık futbolcu da yetiştirmiyoruz. Allah razı olsun Yusuf Yazıcı çıktı, o da Mehmet Ekici kriziyle doğdu. Trabzonspor, şehrin belirleyici unsuru. Trabzon büyük il diyoruz, büyük şehir diyoruz, kültür seviyesi yüksek bir şehir diyoruz ama hepsi tartışılır. Trabzon spor şehri diyoruz ama belediyenin bu şehrin sporuna hiçbir katkısı yok. Sağ olsun Ahmet Metin Genç elinden geldiği kadar yanımızda. Ancak Büyükşehir’den hiçbir katkı göremiyoruz. Türkiye’nin geneline bakarsak, diğer şehirlerde spor branşlarını belediyeler taşıyor.

BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM

Bu işin kendisini çok yorduğunu ifade eden Öz, şunları söyledi: “İki sene sonra başkanlığı bırakıp spordan tamamıyla uzaklaşacağım. Ekonominin yanında sağlığımı da kaybettim. Bu yükü paylaşmamız gerek. Görev verdiğimiz yöneticiler verdiğimiz yetkiyi kullanıyor ama sorumluluk almıyorlar. Hırslı, yarışmacı bir yapım var. Başkanlıkta da dikte etmiyorum. Biri çıkar derse gönüllüyüm, seve seve yönetiminde görev alırım ama olmuyor. Kocaman firmalarımız, kurumlarımız var. Kimse bize kapısını açmıyor.”

VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR


Türkiye genelinde Trabzon’u Avrupa’nın en iyi liginde temsil ettiklerini açıklayan Öz, “Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olduk. Ancak bu sene küme düştük. Böyle bir tablo bu şehre yakışıyor mu, tabii ki hayır. Bunun da tek sebebi maddi yetersizlik. Başarılarda fotoğraf karelerinde olanlar verdikleri sözleri yerine getirmiyorlar. Verilen sözler realize olmuyor, görüntüde kalıyor. Aslında bizim beklediğimiz rakamlar çok da büyük rakamlar değil” şeklinde konuştu.

SPOR POLİTİKASI OLUŞTURULMALI

Trabzon’un acilen spor politikası oluşturması gerektiğine değinen Öz, “Bu şehre bir üst akıl gerek. Aralarında sivil toplum örgütlerinden kişiler, üst düzey sporcu, siyasetçi ve ekonomistlerin de olduğu bir üst akılla spor masaya yatırılmalı. Ve belli bir kalıba oturtulup belli bir plan program dahilinde yön verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde başarılar kalıcı oluyor ve şansa bırakılıyor” dedi.

Haber: Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap