SON DAKİKA



Haber > Spor > Trabzon futboluna muhteşem bir tesis kazandıran Celil Hekimoğlu Karadeniz’e konuştu

Trabzon futboluna muhteşem bir tesis kazandıran Celil Hekimoğlu Karadeniz’e konuştu

22 Kasım 2019 Cuma - 11:20




“Allah razı olsun. 30 yıl önce Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz, Trabzon’a bir tesis kazandırdı. 30 yıl sonra da biz onunki kadar olmasa da bir tesis yaptık”





Karadeniz Gazetesi Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, Genel Yayın Yönetmeni Asım Kemal Güner, Spor Koordinatörü Nihat Erence, Haber Müdürü Furkan Yiğit ve spor servisi çalışanları Hakimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hakimoğlu’na ziyarette bulundu.

Ziyarette Trabzon futboluna muhteşem bir tesis kazandıran Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Hekimoğlu ayrıca gazetemiz ekibine yeni yapılan tesisleri gezdirdi.

Trabzon'da tek başına ve devletten bir kuruş katkı almadan muhteşem bir tesis yaptıklarını söyleyen Hekimoğlu ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. “Bu tesis 15 Milyon TL’ye mal oldu. Bunu da kendi imkanlarımız doğrultusunda yaptık. 30 yıl önce Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz, Trabzon’a bir tesis yaptı. 30 yıldır kimse çivi çakmadı. 30 yıl sonra da biz kendimiz bir tesis yaptık. Mehmet Ali beyin yolundan gidiyoruz” ifadelerini kullanan Hekimoğlu ile yaptığımız işte o söyleşi:



KARADENİZ: Bu sezon hedeflerinizle ilgili planlarınız neler?

CELİL HEKİMOĞLU: Bu hafta Samsunspor yenilgisinden dolayı benim moralim çok bozuk ama tabi ki buna kitlenmemek lazım. Açıkçası benim bu sezon için şampiyonluk hedefim yok. Biz daha çok yeni bir kulübüz. Bu sebebiyetle hemen her şey olmaz. Ama benim adım kulübün biraz önüne geçtiğinden ‘Hekimoğlu varsa şampiyonluk var’ gibi mesajlar geliyor camiadan. Fakat bu iş çok büyük bütçeli ve maliyetli bir iş. Ben, bu sene bizi ‘2019 tesis şampiyonu’ olarak görüyorum. Biz bu sene çok büyük bir yatırım yaptık. Büyük bir tesis kurduk. Hem tesis hem şampiyonluk aynı anda düşünmek zor. Bu sene hedef ilk 5’te play-off oynamak. Ama birkaç üst üste galibiyet alınca taraftarda hemen şampiyonluk söylentileri dolaşmaya başlıyor. Bizim ligimizde Samsunspor, Manisaspor gibi mükemmel kadrolara sahip takımlar var. Şehir takımları arkalarında kocaman bir camia var. Örneğin sadece Ertuğrul Sağlam’ın transfer bedeli bizim kadro bedelimizle eş değer. Ama play-off iddiamız sürüyor. Play-off’ta ne olacağı belli olmaz. Tek maçlara çıkılacak sonuçta kimin kazanacağı belli olmaz. İddiamız yok demiyorum. İddiamız devam ediyor. Play-off bir el ile şampiyonluğa sıkıca sarılmaktır.



KARADENİZ: Tesislerinizi yaparken devletten destek aldınız mı?

CELİL HEKİMOĞLU: Trabzon’da iki isim, büyük tesis yaptı. Bunlardan biri Mehmet Ali Yılmaz’dır. Diğeri Celil Hekimoğlu. Bizim tesisimiz tabi ki başkanımızın tesisi kadar büyük değil. Ama biz de elimizden geleni yaptık. En dar zamanda bu kadar geniş bir tesis ortaya çıkarttık. Çünkü nereye gitsem ‘bütçe yok’ yanıtı ile karşılaştığım bir dönemdi. Devlet yatırımı olmadan sadece şahıs yatırımı olarak Mehmet Ali Yılmaz’dan sonra Celil Hekimoğlu gelir. Tesisi genişletmek gibi de bir çalışmamız var. Eğer belediye anlaşırsak yan tarafımızda 22 dönümlük bir arazi daha var. Sayın Murat Zorluoğlu ile yaptığımız görüşmeler genişletme çalışmalarının devamını gösterecek. Başkanımız zaten spor sever bir insan, kendisi de spor yapıyor. O yüzden bu tarz faaliyetlerde desteklerini eksik etmeyeceğinden şüphem yok.

KARADENİZ: Vakfıkebir Stadı’nda oynamak avantaj mı yoksa dezavantaj mı? Akyazı Stadı’nın yanındaki sahada ne zaman oynamaya başlayacaksınız?

CELİL HEKİMOĞLU: Vakfıkebir’de maç yapıyor olmamız benim nezrimde bir katliam. Ama başka saha yok. Her maça çıkarken deplasmanda oynuyor gibi hissediyoruz. İnşallah 2. Yarıda Akyazı Stadı’na geçeceğiz. Orası da bin kişilik bir tribüne sahip ama tesellimiz Trabzon’da olması. Tribün açısından Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile görüşmelerim var. Bakan bey bu konuya olumlu bakıyor. 2 bin kişilik bir tribün daha yapılması şu an ihtimaller dahilinde. Kale arkasında da bizim bir çalışmamız olacak 4 bin kişilik bir tribün bizim için yeterli olacaktır. Ama ben inanıyorum ki maçlarımız Trabzon’da oynamaya başlandığında 4-5 bin seyirci önünde oynarız.
ezgi alp
KARADENİZ: Kulübün adını nasıl ortaya çıktı?

CELİL HEKİMOĞLU: Biz kulübü kurarken ben adını ‘Trabzon Futbol Kulübü’ koymak istedim. Fakat Federasyon Trabzonspor’a çok benzer olduğu için izin vermedi. Hekimoğlu mecburiyetten eklendi. Ben Hekimoğlu adı Trabzon’un önüne geçsin istemiyorum. Biz Trabzon takımıyız ve tüm Trabzon taraftarının desteğini bekliyoruz.



KARADENİZ: Kısa süre önce Ofspor Başkanı Olcay Saral’ın ‘cebinizdeki paraya iyi bakın bir süre onunla idare edeceksiniz’ şeklindeki açıklamalarıyla ilgili neler söylersiniz?

CELİL HEKİMOĞLU: Bu kulüplerde büyük yatırımlar var. Futbolcu maliyetleri, tesisler, primler, seyahatler vb. her yıl birçok harcama yapıyoruz. Ee bu kadar harcamanın sonunda da futbolcularınızdan bir beklentiniz oluyor. O yüzden Olcay Saral’ı en iyi anlayacak isimlerden biri benim. Hatta genel anlamda tüm kulüp başkanları bu konuda birbirini çok iyi anlar.

KARADENİZ: TFF, Spor Toto ve sponsor gelirleri dışında ek gelir planlarınız var mı?

CELİL HEKİMOĞLU: Futbolda ek geliri sponsordan ve futbolcu satışından sağlarsınız. Şu an da sponsor edinmek çok zor. Futbolcu yetiştirmek konusunda ise bizim misyonumuz zaten alt yapı üzerine. Tesislerimizde alt yapı için konaklamadan hocalara kadar her şey düşüldü. Fakat ‘şu anda satarak bizi kurtaracak bir oyuncunuz var mı derseniz’ yok. Ama amacımız bu yönde, çok sağlam bir scout ekibine sahibiz. 1-2 yıl içinde sıyrılabilecek oyuncular seçip yolumuza onlarla devam etmek istiyoruz.

KARADENİZ: Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir ile oynayacaksınız. Bu maç nerede oynanacak? Bu maçla ilgili düşünceleriniz neler?

CELİL HEKİMOĞLU: Başakşehir maçının Akyazı’da yapılması lazım. Ama Vakfıkebir’de oynanacak. Seyirci açısından Samsunspor maçında da gelenlerden bir çoğu geri dönmek zorunda kaldı. Biz tam seyirci karşında oynamak isteriz ama Vakfıkebir’de oynanacağı kesin. Bunun dışında rakibimizle ilgili Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın sözünü örnek vermek istiyorum. Kendisi Başakşehir’in ligin en kaliteli takımı olduğunu belirtmişti. Kadro zenginliği çok iyi ve güçlü bir takım. Başakşehir’in yedek kulübesinde ki bir oyuncu bizim tam kadro maliyetine eş değer durumda. Ama tabi ki futbol ne olacağı belli olmaz. Vakfıkebir’de ki maçı kazanmaya talibiz. Ama İstanbul deplasmanı bizim için çok zorlu geçer.



KARADENİZ: Trabzonspor’dan kiralık olarak futbolcu almaya devam edecek misiniz?

CELİL HEKİMOĞLU: Transferler biraz tecrübe işi benim gözlemlediğim bir konu var.  Süper Lig’de oynamak ile alt liglerde oynamak aynı şey değil. Trabzonspor’da forma şansı bulmuş, kadro ile idman yapmış, kampa gitmiş bir çocuğu alıp burada oynatmak doğru değil. Çocuk Sosa ile Mikel ile idman yapıp buraya gelince adapte olamıyor. Biz sezon başında Murat Cem Akpınar’ı kadromuza kattık. Ama geldiğinden beri ondan hiç fayda sağlayamadık. Çok yetenekli ve akıllı bir çocuk ama aklı Trabzonspor’da. Zaten kiralık aldık. Kendisini yetiştirip, tecrübe kazandırıp Trabzonspor’a kazandırmaktı amacımız ama olmadı. Bu projeyi sezon başında Trabzonspor ile de paylaşmıştık. Ama doğru olmadığını anladım. Çocuklar adapte olamıyor. 1. Lig’e çıkarsak düşünülebilir.

KARADENİZ: Olurda şampiyon olursanız, 1. Lig’de ne gibi hedefleriniz var?

CELİL HEKİMOĞLU: Biz 1. Lig’e çıkarsak hedefimiz orada kalmak olacaktır. 1. Lig’de kalmak da büyük bir başarı. Ben Süper Lig’e çıkıp Trabzonspor’a rakip olmam. Benim misyonum bu şekilde. Ben Trabzonsporluyum önce Trabzonspor sonra Hekimoğlu Trabzon FK gelir.

KARADENİZ: Ligde Altınordu takımının alt yapı misyonuna bakacak olursak bir Altınordu daha geliyor diyebilir miyiz?

CELİL HEKİMOĞLU: Hedefimiz bu yönde fakat bu konuda bir düzeltme yapmak isterim ki Türkiye’de futbolun beşiği Trabzonspor’dur. Fakat Sayın Başkan Mehmet Seyit Özkan’a yaptığım ziyarette de gördüğüm çok büyük bir yatırım var.  Sadece alt yapı için 3 tane tesis var. Bunun dışında A takım için bir tesis daha var. Doğal yumurta bile yetiştiriliyor, hayvan çiftliğine kadar düşünülmüş.  Zamanında Hayrettin (Hacısalihoğlu) abi önerdiğinde hepimiz eleştirmiştik. Ama İzmir’de bu yapılıyor. Dediğim gibi Altınordu son dönemlerde çok iyi futbolcular yetiştirdi. Bizim de yatırımlarımız bu yönde.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap