SON DAKİKA



Haber > Spor > Tayfun Cora "Bir antrenörün kulübün kralı olduğunu dünyaya gösterdi"

Tayfun Cora "Bir antrenörün kulübün kralı olduğunu dünyaya gösterdi"

15 Nisan 2024 Pazartesi - 20:06




Trabzonspor’un eski futbolcusu teknik direktör adayı Tayfun Cora, Bayer Leverkusen’in şampiyon hocası Xabi Alonso’nun başarısını bu sözlerle özetledi





Avrupa futbolunun en gözde liglerinden Bundesliga’da ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayer Leverkusen’de büyük bir sevinç yaşanırken Teknik Direktör Xabi Alonso’ya övgülerin ardı arkası kesilmiyor. Bundesliga’da Bayer Leverkusen’i tarihinin ilk şampiyonluğuna taşıyan Xabi Alonso teknik direktörlük kariyerine de parlak bir giriş yapmış oldu. 
Trabzonspor’un eski futbolcusu ve teknik direktör adayı Tayfun Cora sosyal medya hesabından Xabi Alonso ile ilgili yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Tayfun Cora teknik direktörlük kariyeri için staj niteliğindeki eğitimleri esnasında Xabi Alonso ile de tanışma ve onu yakından takip edebilme fırsatı bulduğunu ifade ederek “Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Her şeyin bir nedeni vardır. Xabi Alonso’nun da buraya geliş serüveni kolay olmadı” dedi. 
 
Cora paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
“Geçen sene takip etmeye başladığımda Xabi Alonso’nun tavrını, tarzını, kültürünü, futbola olan saygısını, antrenmanlardaki enerjisini, katılımını, toplu oyunlardaki etkisini, antrenman sonrası saha içinde değerlendirme yapmasını, ekibiyle birlikte, malzemeciye yardım edip topları fileye kendi koyması, ufak ama çok çok önemli detaylardı. Bence hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Her şeyin bir nedeni vardır. Geçmişe dönüp baktığımızda herkes hayatında parçaları birleştirdiğinde her şey daha da netleşir. Xabi hocamın buraya geliş serüveni kolay olmadı. Öncesi, kendini hazırlaması, burası çok önemli. Hemen denize atlamadı yüzmek için. Ekibini doğru seçmesi, kendinden yaşça büyük 1 yardımcısı ile birbirini tamamlamaları, doğal karizması, oyun modelini A planını en iyi hale getirerek geliştirmesi, arada esnek davranarak yaptığı hamleler onu tarif edilmez bir başarıya ulaştırdı. Ve en önemlisi futbola olan saygısına hayran oldum. Herkes özgündür, o da kendi tarzını yarattı. Doğru oyuncular ile güçlü oyun modeli ile tabuları yıktı... İzlediğim antrenmanlar maçın birebir yansıması şeklindeydi. Antrenman en ucuz tecrübedir ve ona yüklediği anlam doğru metotlarla sonuca ulaştı. Ben de onu kopyalamadan fikirlerini ana düşüncelerini nasıl sahaya yansıttığını kendi içimde yorumladım. Son söz olarak da antrenörün bir kulübün kralı olduğunu tüm dünyaya gösterdi.”
 
Xabi Alonso'nun Leverkusen'i, Bundesliga şampiyonluğunun yanı sıra Almanya Kupası'nda finale, UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finale kaldı.
Almanya liginde (Bundesliga) Bayer Leverkusen'i tarihinin ilk şampiyonluğuna taşıyan İspanyol teknik direktör Xabi Alonso, 2023-2024 sezonunda Avrupa futboluna damga vurdu.
 
Bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 43 resmi maçta da yenilmeyen Bayer Leverkusen, Alonso yönetiminde ligde bitime 5 hafta kala 119 yıllık tarihinin ilk şampiyonluğunu ilan etti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap