SON DAKİKA



Haber > Spor > Tarihi stat yenileniyor

Tarihi stat yenileniyor

10 Temmuz 2015 Cuma - 11:29




1971'de Akdeniz Oyunları için inşa edilen İzmir Atatürk Stadı’nda yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.





İzmir Atatürk Satadı yenileniyor. Tarihi statta çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, yetkililer stadın yeni sezona yetişeceğini açıkladı. 51 bin 295 kişilik kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük üçüncü stadyumu konumundaki emektar stat, yenileme çalışmaları için 2009 yılından bu yana ödenek beklerken, İzmir takımlarının maçlarını oynayacak stat bulamaması nedeniyle 2014-2015 sezonu sonunda tadilat başladı.

ÇATISI KOPMUŞTU

Geçtiğimiz yıllarda özellikle yağmurlu ve fırtınalı havalarda kapalı tribünün çatısından kopan ahşap parçaların tribüne düşmeye başlaması büyük tepki uyandırmış bu da İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü harekete geçirmişti.
En son Universiade 2005 oyunları için tadilattan geçirilen dev stadyum, Alsancak Stadı’nın da kapalı olması nedeniyle İzmir takımlarının mecburi tercihi konumunda. Bu nedenle yıpranan zemin, komple değişecek. Kapalı tribünün çatısı ise baştan aşağı değişecek. Çürüyen ahşap çatının söküm işlemi devam ederken, çelik konstrüksiyon kullanılarak yeni çatı yapılacak ve bu çatı kapalı tribünün üzerini tamamen örtecek.

AYDINLATMA VE SKORBORD DEĞİŞİYOR

İzmir Atatürk Stadı’nın en büyük sorunlarından biri olan aydınlatma sistemi de yenilenecek. Bu doğrultuda, eskiyen ve işlevini yerine getiremez hale gelen aydınlatmalar yenileriyle değiştirilecek. Stadın inşa edildiği zamandan beri el değmeyen skorbordu da değişecek.

TAKIM OTOBÜSLERİNE KORUMA

Basın mensuplarının daha rahat görev yapabilmeleri için revizyon edilecek olan basın tribününün yanı sıra takım otobüslerinin yanaştığı sporcu girişlerinin üzeri de kapandı. Rakip takım taraftarlarının sporculara ve takım otobüslerine herhangi bir zarar vermelerini önlemek amacıyla yapılan çalışmada, sporcu girişlerine üzeri kapalı otobüs park alanı oluşturuldu.
Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen yetkililer, stadın yeni sezona yetiştirileceğini kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap