SON DAKİKA



Haber > Spor > Tarihi sezon!

Tarihi sezon!

02 Eylül 2016 Cuma - 11:16




2016, Türk tenisinin gururu Çağla Büyükakçay’ın yılı oldu. Sadece kariyerine değil Türk tenisini de birçok tarihi başarı katan milli sporcumuzun adım





2016, Türk tenisinin gururu Çağla Büyükakçay’ın yılı oldu. Sadece kariyerine değil Türk tenisini de birçok tarihi başarı katan milli sporcumuzun adım adım yükselişe gitti. Yeni sezona, dünya sıralamasına 134. olarak giren Çağla, ağustos ayına kadar katıldığı 21 turnuvada topladığı puanlarla 67.’liğe kadar yükselmeyi başardı. Ayrıca bu zaman diliminde 3 Grand Slam Turnuvası’nın ana tablosunda mücadele ederken bir de 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda raket salladı. Çağla’nın ilklerine gelirsek... Nisan ayında İstanbul Cup’ı kazanarak WTA seviyesinde şampiyonluk yaşayan Çağla ayrıca, Fransa Açık’ta 2. tura yükselerek ‘bir grand slam turnuvasında ana tablo maçına çıkan’ ve  ‘bir grand slam turnuvasında maç kazanan’ ilk Türk kadın tenisçi unvanlarını aldı. Milli sporcu son olarak ABD Açık’ta ikinci turda, Kvitova’ya yenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap