SON DAKİKA



Haber > Spor > Tarihi proje hayata geçti! Türk futbolunun önü açılacak

Tarihi proje hayata geçti! Türk futbolunun önü açılacak

29 Haziran 2019 Cumartesi - 15:27




Süper Lig takımlarının kulüp başkanları, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), kulüplerin borçlarını yapılandırma çalışmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.





Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner ile Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, 2 yıl ana para ödemesiz 5 yıl vadeli yapılandırma çalışması ve beraberinde gerçekleştirilen talimat değişikliklerini yorumladı.

Ahmet Ağaoğlu, yapılandırmanın kulüplere olumlu yansıyacağını belirterek, "TBB'nin kulüp başkanları kefaleti sorumluluğunda futbol ailesine olan borçları yeniden yapılandırmaya gitmesi daraltılmış bütçeyle de olsa nakit akışı anlamında kulüplere ciddi bir rahatlama sağlayacaktır." diye konuştu.

Ağaoğlu, TFF talimatlarında yapılan ve ciddi disiplin cezalarını barındıran değişiklikle ilgili şunları kaydetti:

"TFF'nin yürürlüğe koyduğu lisans talimatı Türk futbolu adına bir devrimdir. Süreç içerisinde ihtiyaca göre bazı maddelerde değişiklik olabilir ancak temel kurallardan asla ve asla taviz verilmemesi gerekir. Zira bugüne kadar yapılan sorumsuz harcamaları sadece Türk futbolunu değil aynı zamanda ülke ekonomisini de bir çıkmaza soktuğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerekir. Sorumsuz yöneticilerin an itibarıyla Süper Lig kulüplerini 14 milyar lira borç batağının içine soktuğu gerçeğinden hareket edecek olursak yeni düzenleme ile bu problemin önüne geçilmiş olacaktır."

TBB'nin yapılandırmasının ardından TFF talimatlarına uyulması durumunda kulüplerin UEFA'nın Finansal Fair Play kıskacından kurtulacağını belirten Ağaoğlu, "Yürürlüğe giren iki uygulama UEFA'nın Finansal Fair Play kuralları ile çok büyük ölçüde örtüşüyor. UEFA ve FIFA nezdinde bugüne kadar yaşamış olduğumuz sıkıntılarda TFF Lisans Talimatı ve TBB'nin yeniden yapılandırma kurallarına uyduğumuz takdirde ki uymak zorundayız sıkıntılar doğal olarak ileriye dönük ortadan kalkmış olacaktır." ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap