SON DAKİKA



Haber > Spor > Tarihe geçecek sistem! İlk kez uygulandı

Tarihe geçecek sistem! İlk kez uygulandı

05 Şubat 2022 Cumartesi - 11:06




FIFA’nın gündemini uzun süredir meşgul eden ofsayt çizgisi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Tarihe geçecek sistem ilk kez uygulandı.





FIFA’nın gündemini uzun süredir meşgul eden ofsayt çizgisi ile ilgili tüm uygulayıcı ülkelerden gelen şikayetlerin ardından Dünya Futbol Konfederasyonu, VAR sistemini hayata geçiren Hawk Eye firmasına gol çizgisi teknolojisinde olduğu gibi insan unsuru olmadan ofsayt tespitini sağlayacak bir sistemin çalışmalarının yapılması talimatını verdi.

İki yıllık çalışma
Şirket iki yıl süren çalışmaların ardından sistemin hazır olduğu ve testlerin başlayacağını FIFA aracılığıyla duyurdu.

12 özel kamera
Yeni sistemin en önemli özelliği ise yayıncı kuruluş kameraları yerine stat çatılarına monte edilecek olan 12 özel kamera aracılığı ve bir yapay zeka programı ile ofsayt tespitini yapması.

Oyuncunun üç boyutlu modeli çıkarılıyor
Geliştirilen sisteme göre kameralar bir yandan pası veren oyuncunun topa dokunuş anını tespit ederken diğer yandan yapay zeka bir oyuncunun vücudundaki 29 noktayı saniyede 50 kez tarayarak üç boyutlu bir modelini çıkartıyor.

Ofsayt görüntüsü VAR'a gidiyor
Gerçek zamanlı olarak yapılan değerlendirmenin ardından tespit edilen ofsayt görüntüsü anında VAR’a gönderiliyor. VAR görevindeki hakem de maçı yöneten hakemi uyararak ofsaytı bildiriyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap