SON DAKİKA



Haber > Spor > Tarih bizi Şampiyon sizi ise küme düşüren yazdı

Tarih bizi Şampiyon sizi ise küme düşüren yazdı

09 Mayıs 2015 Cumartesi - 10:45




Ofspor’un unutulmaz başkanı Ercan Saral’dan Karadeniz’e çarpıcı açıklamalar.





Olcay Saral ve ekibinin başarısızlıklarına kılıf aramak adına kendisine çamur attığını söyleyen Ercan Saral, “Ben onlara 2 milyon liralık geliri olan 2. Lig’de takım bıraktım ama işi gücü yüzlerine bulaştırdılar. Artık kulübün önünü açın” dedi.

Saral, “Ben ve ekibim Ofspor’a ilk şampiyonluğunu kazandırıp tarihin sayfalarına ismimizi altın harflerle yazdırırken şimdiki yönetim ise kulübü ilk düşüren ekip ve tarihin sayfalarına utanç olarak isimlerini yazdırdılar” diye konuştu.

Ofspor’un unutulmaz başkanlarından biri olan Ercan Saral, Karadeniz Gazetesi’ne birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili kulüpte önemli işlere imza atan ve Ofspor’a tarihinde ilk kez şampiyonluk mutluluğu yaşatan Saral’a bir dokunduk bin ah işittik. Bu sezon 2. Lig’den 3. Lig’e düşen Ofspor’da Başkan Olcay Saral ve ekibinin kendisini hedef alan açıklamalarına sert cevap veren Ercan Saral açtı ağzını yumdu gözünü. İşte Saral’ın açıklamaları...

ZAMANA BIRAKMALIYDIK

“2006-2007-2008 sezonunda kulübün hiçbir geliri yoktu. Kulübü devraldığımda yönetimimle kendi çabalarımla, çalışmalarımla Ofspor’u iki sene içerisinde şampiyonluğa taşıdık. 2. Lig’e çıktıktan sonra gelirlerimiz artmaya başladı. En büyük hatamız ilk yılımızda güçlü bir kadro oluşturarak şimdiki PTT 1. Ligi’ne çıkmayı hedef göstererek yaptık. 11 hafta namağlup gittik ama beraberliğimiz fazlaydı. Bizim hedefimiz play-off’a çıkıp borçlandığımız parayı oradan karşılaşmaktı ama bunu başaramadık. Başaramayınca kulüp ister istemez 1 milyon TL ekstra borçlanmış oldu.”

ÇOK YORULMUŞTUM

“O dönem borçlanma oldu ama 2. Lig’in 2-3 senelik döneminde borçlanmayı örtbas ettik. Dedik ki ‘biz rölantide gidelim, takım ligde kalsın, borçlanmayı azaltalım.’ Zaten iki senede borçlanmayı azalttık. Ondan sonraki dönem de cezaevi dönemi... Sonrasında 1 senelik başkanlığım dönemimde hakikaten çok yorulmuştum. Mental olarak gücüm kalmamıştı. İnsanlar da bizden çok bıktı. 6-7 senedir Ofspor için çalmadığımız kapı kalmadı. Ulaşılması güç insanlara ulaşarak Ofspor’a destek istedik. Bunlardan gelirimiz oluyor ama o borcu kapatacak gelirimiz olmadı.”

GÖKTEN PARA YAĞMIYOR

“Sezona başlarken Olcay Saral bana ‘kulübü almak istiyorum’ teklifinde bulunurken biz de kabul ettik. Borç bu, alacak bu, bizim borçlarımızı yapılandır, ona göre kulübü alın biri alsın, yeter ki ben de işime gücüme bakayım. O süreçte hiçbir şey yoktu, borç bu kadar, her şey tamam... Kulübü 2006-2007 senesinde 1 milyon 250 bin borçla devraldım, 6 senelik başkanlık yaptım. Başkanlığım dönemimde kulübü 2. Lig’e çıkardım. Her sene 200-300 bin TL açık verdiği kabul edelim, sonuçta bana gökten para yağmıyor. Her sene 300 bin liradan 6 senede açık 1 milyon 800 bin borç ediyor.”


BİZ ÇOK FARKLIYDIK

“Zaten o kadar açık var, ben o kadar açık vereyim, sonuçta cebimde 20 milyon TL yoktu ki başkan oldum. Olcay Saral ve ekibi bunları ayyuka çıkardı, biz sanki kulübü batırmışız. Başarısızlıklarına kılıf arayarak bunu bahane ettiler. Şu anki yönetime bakıldığında lobisi olan, iş bitirebilecek bir yönetici ismi sayamazsınız. Biz gittiğimiz zaman bir lafımızla istediğimiz her yerden para alıyorduk. Federasyondan diğer takımlar 100 bin lira para alırken, biz kulübe senede 300-400 bin lira kazandırıyorduk.”

Ben çocuklarımın büyüdüğünü göremedim!

“Biz bu kulübe kötülük yapmadık ki bizi niye karalıyorsunuz? Biz bu kulübe ömrümüzü verdik, hayatımızı verdik, ben işimi gücümü, çoluk çocuğumu, anamı, kardeşlerimi umuttum. Hep dışarıda olduğum, kulüp işleri ile uğraştığım için ben çocuklarımın büyüdüğünü görmedim. Kulübü bıraktıktan sonra anladım. Biz dedik ki Ofspor’u temsil ediyoruz, bu işi alnımızın akıyla yapalım. Bunlar öyle bir yaptılar ki sanki biz düşman ilan edildik, biz kulübü batırdık, kulübü çıkmaza soktuk. Size 2 milyon geliri olan 2. Lig’de kulüp bıraktım. Bırakın da bu kulübün 4 milyon borcu olsun zaten kulübü 1 milyon 250 bin lira borç ile devralmışım.”

500 bin TL bağışladığımı neden söylemiyorlar?

“Olcay Saral kulübü ‘çöplükten aldım’ diyor. Kulübü 3-4 milyon borcu var diye bu sözleri sarfediyor. Ben kendisine kulübü verdikten 2 ay sonra ‘bu işin altından kalkamayacağına inanıyorsan kulübü istersen bana  geri ver, bu borcu 1 seneden bitiririm. Hem başarılı olurum hem ekonomi yapıyı iyi iyi yerlere getiririm’ dedim. Eğer bu yükün altına giremiyorsan bırak ben yapayım yine. Bana ‘Ben bu yükü kaldırırım’ yanıtını verdi. Ben kulübe 500 bin lira para bağışladım. Hiçbir zaman bunu kamuoyu ile paylaşarak bizi onure etmediler. Kimse bilmez benim kulübe 500 bin lira bağışladığımı.”

Ofspor camiası 5 Mayıs 2015’i unutmayacak!

“Tarih beni de Olcay Saral’ı da yazdı. Tarih beni kulübü ilk çıkaran adam olarak yazacak ama Olcay Saral ve yönetimini ilk düşüren başkan ve yönetim olarak anacak. Olcay Saral, bir açıklamasında ‘Ofspor’da tarih yazmak isterim. Çok güzel tarih yazdı Olcay Saral ve yönetimi! Bu camia 03.05.2015 tarihini asla unutmayacak! Bu tarih sizi takımı küme düşüren ilk başkan ve yönetim olarak hep hatırlayacak. Ama beni farklı hatırlayacak. Ercan Saral ve yönetimini de tarih bu kulübe ilk şampiyonluğunu, 2. Lig’e ilk kez çıkmayı yaşatan başkan olarak hatırlayacak. Aramızdaki fark bu.”

Juventus’un başkanı edasıyla hareket edersen takımı küme düşürürsün

“Kulüpte bir başarı var. Ekonomide zaman zaman başarısız olduk mu, olduk. Ekonomiyi istediğimiz götüremedik, hesap kitabı yapamadık. Sonuçta 2., 3. Ligler hatta PTT 1. Ligler çok profesyonel yönetilemiyor. Aslında yönetilmesi de kulüplere çok fazla yarar sağlamaz. Olcay Saral kulübü Trabzonspor gibi yönetmeye çalıştı. Bu kulüpler profesyonel yönetilmez. Alt yapın yok, alt yapı olsa yönet. Alt yapın olsun, ekonomik anlamda olsun profesyonel bir takım gibi yönetilmez. Bana göre Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulüpler bile profesyonel yürütülmüyor. Sen geçmişsin sanki Juventus gibi bir kulübün başkanı olmuş edasıyla hareket edersen, küme düşer.”

Kont bizi icraya verdi, tek kötü söz ağzımdan çıkmadı

“Bizim emeklerimizi yok sayıp sanki çok iyi işler yapmış gibi, diyorlar ki ‘biz borç ödedik’. Halbuki ödedikleri borç 1 milyon lira. Hala 3 milyon borç var. Bunu da Ofspor’un parası ile ödemişler. Kimse cebinden çıkarıp da al 100-200 bin lirayı demedi. Sanki kulübü sıfır borç yapmışlar. Ben 6 dönem kulüp başkanlığı yaptım, benden önce Mehmet Kont başkanlık yaptı. 20 günde bir beni icraya vermesine rağmen Mehmet Kont’a ben hiçbir zaman çamur atmadım. Kötü bir söz söylemedim. Sonuçta adam bu kulübe hizmet etmiştir. Selahattin İhtiyaroğlu başkan döneminde ben asbaşkanlık yaptım. Başkan olduktan sonra hiçbir zaman Selahattin başkanla ilgili bir açıklama yapmadım. Kulübe zararı var mıydı, yoktu Mehmet Kont’un ve Selahattin İhtiyar’ın. Zor olsa bile ben bunu gururuma yediremem. Sonuçta ben bu kulübün başkanı değil miyim, sıkıntısı da benim, başarısı da benim.”

Arabamı sattım prim dağıttım

“Bir sürü futbolcu geldi geçti, hala hepsi beni arıyor. O günkü saygılarıyla bugünkü saygıları arasında hiçbir fark yok. Sevgi var, o sevgiyi, saygıyı biz onlara verdik, sıkıntılarını dert ettik. Tabii ki para vermediğimiz zaman oldu futbolcuya, biz 2.,3, ligde idik, kasamız para dolu değildi. 1,2 ay para veremedik ama o futbolcu güveniyor bana. Biliyordu başkanım 1 ay sonra parayı verecek, hiç sesini çıkarmıyordu. Yeri geldi bindiğim arabamı sattım, çocukların prim dağıttım.”

Biraz seviyorlarsa bırakırlar

“Bizim bu kulüpteki emeğimizi heba ettiler. Ben bu kulüp için her şeyimi verdim. Hiçbir şeyime saygı duyma, emeğime, hizmetime saygı duy. Yönetime bu süreçte tavsiyem; biraz Ofspor’u seviyorlarsa bıraksınlar. Artık yeni yüzler gelmeli. Bu işte vizyonu, lobisi olan, daha heyecanlı biri gelsin. Yoksa bunlar devam ederse bu kulüp bir dahaki sene amatöre düşecek. Çünkü değişme yok, mantalite aynı. Yönetici Yunus Hacıahmetoğlu açıklama yapıyor ‘koltuğa yapışmadık ama bırakma da bırakamayız.’ Yapışmadıysan bırak, önünü aç. De ki ‘biz aday değiliz’. Kendisi ‘takımı sokaktan aldık’ diyor. Dört dönem beni yönetime almam için dil döken birisinin bunu demesini çok yadırgarım.”

En çok utandığım an!

“Benim hayatım boyunca en çok utandığım lise 1’i iki sene okudum. İkinci sene utandığım kadar utanmadım. Baktım arkadaşlarım lise 2’de, ben hala 1’deyim. Dayanamadım, okulu bıraktım. Ben 2. Lig’e çıkardığım bir takımı 3. Lig’den almak gibi bir kısır döngünün içerisinde asla olmam. Benim kariyerime, kişiliğime bu yakışmaz. Benim hedefi Trabzonspor. 3-4 yıl sonra hedefim orası. Bizim için son nokta orası?”

Heyecandan titriyordum!

“6. senemde bile maç seyrederken titriyordum, ne olacak diye. Takımıma güvendiğim zaman rahat oturuyordum ama sonuçta ne kadar rahat olursan ol o heyecan hep içimde vardı. Takımım iyi olduğunda da vardı, takımım kötü olduğunda da. Çünkü o heyecanı hissetmek çok önemli. Kafadaki adam heyecanlı olursa dipteki adam da heyecanlı oluyor. Benim malzemecim bile heyecanlıydı. Ama şimdiki yönetim öyle miydi? Sevgisizlik ve ilgisizlik takımı buralara kadar getirdi. Ben kulübe yenildiği zaman bile prim vermiş kulüp başkanıyım. Niye, heyecanını kaybetmesin diye.”

Yılmaz’ın ayağının tozu oluruz

“Ben hayatımda Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz gibi kaliteli, samimi adam tanımadım. Hani bugün Mehmet Ali Yılmaz gelse de biz onun ayağının tozu olsak, onun her şeyine yardımcı olsak. Mehmet Ali Yılmaz gibi adamlar artık yok. Hep beraber ayağa kalkmalıyız. Çok yapmayı düşündüm ama baktım ki herkes ayrı telden çaldı. Kendi çıkarları doğrultusunda hareket etti, rant peşinde koşmayı yeğledi. Çok teklif bana geldi ama benim derdim Trabzonspor’a bilgimle, maddi gücümle, çevremle, kişiliğimle faydalı olabilmek.” “Faydalı olabileceğim bir yönetim olacak, başkan olacak. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz gibi ağa adam gibi olacak. Trabzonspor’un anıldığı yerde Mehmet Ali Yılmaz’ın anılmaması mümkün değil. Trabzonspor’a gelmesi gereken tek başkan Mehmet Ali Yılmaz’dır. Trabzonspor’un tek kurtuluşu Yılmaz’dır. Eğer Mehmet Ali Bey gelmezse ikinci isim Ahmet Ağaoğlu olmalı. Çok kaliteli bir isim, çok düzgün bir isim. Her iki isimde diretiyorum. Mehmet Ali Yılmaz olmazsa Ahmet Ağaoğlu. Trabzonspor’u Trabzonspor yapan, bakanım Yılmaz’dır. Bir yerlere gelmişse tesis anlamında, güç anlamında Yılmaz’ın çok payı vardır. Kulübün kurtuluş reçetesi Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında çok kaliteli bir yönetimdir. Bunun başka bir açıklaması yok. Yılmaz ile benim bir çıkar ilişkim yok. Mehmet Ali Yılmaz’a bir kere gitmişim, ondan Allah razı olsun. Ofspor düşme hattındaydı, hiç unutmuyorum, bize 300 bin lira para yardımında bulundu. Biz o para ile futbolculara para dağıttık, ligde kaldık. Yani onun o desteği ile ligde kaldık. Futbol aşığı bir adam, onu niye küstürüyorsunuz? Bir sebebi de şu: Herkes rant peşinde, kimse Trabzonspor’u düşünmüyor. Kimse Trabzonspor’a bir şeyler katma peşinde değil, bir şeyleri yeme peşinde. Ben buradan ne çıkarsam, buradan ne yerim, olay bu. Artık Trabzonspor sıradanlaşmaya başladı çünkü yönetimler, başkanlar sıradanlaştı.”

Başım dik alnım ak 

“Olcay Saral benim dönemimde bile bir kere maça gelip destek vermişliğini görmüş değilim. Ama ben kulübü bıraktıktan sonra en az 7-8 defa maçına gittim ona destek olmak için. Demesinler ki, aralarında bir sıkıntı var. Ama bunlar öyle ayyuka çıkardılar ki sanki ben kulübün paralarını yemişim. Kulübün paralarını yiyen adamın cebinde parası olur, kulübün başarısı olmaz. Ben kendi işimle alakalı olan parayı bile Ofspor’a yatırdım. Kendi yazıhanemin parasını (her sene 100-150 bin lira parayı transfer dönemine geliyordu) takıma verirdim.”

Yunus MERMERTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap