SON DAKİKA



Haber > Spor > Takım olma yolundaki başlangıç

Takım olma yolundaki başlangıç

03 Nisan 2016 Pazar - 09:23








Bu sezon uzun bir aradan sonra sadece kaleci Onur’un dışında sakat ve cezalısı olmayan kadro ile Gaziantep maçına çıkan Trabzonspor, Hami hocanın tercihi ile açık futbolu benimser görüntü içerisinde oyuna başladığından itibaren, ilk 30 dakikada kanatlardan getirdiği ataklarla Antep kalesinde daha fazla görünür gibi olsa da; oyunun ilk yarısında iki takım da birbirilerine eşit mücadele içerisinde üstünlüklerini kabul ettiremeyince, ilk devre klasik orta saha mücadelesi içerisinde geçti. Trabzonspor defansı, rakibi Antep’e ilk yarı pozisyon verdi diyemeyiz. Daha doğrusu eksik adamla yakalanmadılar. Uzun süredir takımdan ayrı olan Mehmet Ekici’nin sakatlık psikolojisi içerisinde fazla tekil olamayışını anlayışla karşılamalıyız. Bu maç ortada olan bir maçtı. Futbolcu her şeyi deneyecektir. Ama yapabildiğini de yapma gayreti içerisinde olacaktır. Yani şu maçı daha farklı çevirmenin bence tek anahtarı, futbolcuların kazanma arzularını biraz daha üst seviyede düşünmeleri gerekirdi. İşte bunu ilk yarıda göremedik. Yani kalitesi üst seviye oyuncular hareketsiz kalıp, sağa sola hızlı deplase olamayınca, kararsızlık içerisinde topa sahip olamayınca da gol atma adına bir özellik olmadığı da ortada.

Antep’te Chiubike oynadığı futbolla “Bilgi güçtür, futbolu bilmekse muktedir olmaktır” dercesine Antep’i dizayn eden isimdi. Önlem almaksa Şekerci Faik’in, Şahap Baba’nın işi değil. Tabi ki Hami hocanındır. “İlk on biri dizmekten öte, kenardan takıma dokunmak daha önemlidir” der eski asbaşkanlardan Hikmet Onur. Doğru bir sözdür. Bu anlamda Hami hocanın Yusuf hamlesi doğru bir karardır. 60. dakikada öne geçen Trabzonspor bundan sonra Cavanda ile sağ kanadı biraz daha iyi kullanabilse idi, sonuç daha farklı olabilirdi. Yenilebilirdik, berabere kalabilirdik, ikisi de olmadı, yenmeyi bildik. Bu galibiyet bence takım olma yolunda bir başlangıcın işaretidir...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap