SON DAKİKA



Haber > Spor > Sürprize hazır olun

Sürprize hazır olun

08 Mart 2016 Salı - 09:24








Kuşkusuz Türk futbolunda olduğu gibi Trabzon futbolundaki gerileme de gözle görülüyor. Ki play-off’un ikinci haftasını da geride bırakırken, bunu bir kez daha tüm çıplaklığıyla gördük. Oynanan futboldan kalite beklemeyi bıraktık, böylesine önemli maçlarda mücadele etmeyen ekipleri de görmek bizleri şaşırttı.

Öyle ki; sezonun en iddialı ekiplerinden olarak görünen Yalıspor, ikinci haftayı da puansız kapatarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bireysel olarak iyi oyunculardan kurulu olan, eksik oyuncularının da fazlalığıyla Mavi-Beyazlılar, Bahçecikspor karşısında sahada varlık dahi gösteremedi. Yalıspor bu yarışta olmasını istiyorsa, alelacele kendine çekidüzen vermeli. Ligin puansız bir başka ekibi Gençlerbirliği ise genç ağırlıklı kadrosuyla play-off’a renk katacak görüntüde. Ancak bu görüntüsüyle yarışta yer alması zor. Ligdeki istikrarlı oyununu play-off’ta da sürdüren Bahçecikspor, Yalıspor’u böyle zayıf da yakalamışken yenerek, çok önemli 3 puan aldı.

Bu moral, ilerleyen haftalar için Bahçecikspor’a önemli özgüven aşılayacak. Play-off’un dikkat edilmesi gereken ekibi Beşikdüzü, ilk hafta aldığı 3 puanın ardından Şalpazarı karşısında önemli 2 puan bırakırken, rakiplerinin kaybettiği haftada önemli bir avantajı tepti. Şalpazarı ise ilk iki haftadan 2 puan çıkarmasına karşılık, zirve yarışı için daha fazla işler ortaya koymalı. Grubun en iyi kadro yapılarından bir tanesine sahip olan ancak o kaliteyi bir türlü tam olarak ortaya koyamayan Hekimoğlu Doğanspor, Gençlerbirliği mücadelesinde umut dağıttı. Alınan farklı galibiyetiyle moral bulan Lacivert-Siyahlıları, ilerleyen haftalarda daha da iyi görme umudundayız. Grubun iddialı ekiplerinden olan Yolspor’un ise acil olarak gol sıkıntısına bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Sebatspor karşılaşmasında etkili oynamalarına rağmen bir türlü gol sıkıntısını çözemeyen Turuncu-Siyahlılar, bu sıkıntının ortadan kalkmasıyla daha rahat maçlar çıkarabilir. Ki Turuncu-Siyahlılar’ın gol yollarında yaşadığı sıkıntı savunmada da zaaflara yol açıyor. Disiplini elden bırakmayan ve haddini bilerek oynayan Sebatspor, katı savunmasının yanında ilerideki etkisini artırdığı takdirde daha da iyi işler yapacaktır. Play-off’a Yalıspor galibiyetiyle başlayıp dikkatleri üzerine çeken Sürmenespor, Büyükliman Belediye maçına o rehavetle çıkmış olacak ki, Bordo-Beyazlılar hemen cezayı kesti.

Hatayı affetmeyen yapısıyla Büyükliman maça da iyi hazırlanmış ki, o inançla Sürmenespor’u en az atakla yenmeyi başardı. İlk iki haftanın ardından şunu gördük ki, her takım birbirini yenebilecek güçte. Ekipler arasında çok fazla kalite farkı da yok. Bu da demek oluyor ki, lig sonunda sürpriz yaşanabilir. Ancak ilk iki haftalık periyotta şunu da gördük ki, Beşikdüzü, Doğanspor, Sürmene ve Yolspor rakiplerine göre kadro yapılarıyla bir adım önde. Ancak futbol bu, oynamadan maç kazanılmıyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap