SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig'in yayın hakları için yapılan teklif kulüpleri şoke etti

Süper Lig'in yayın hakları için yapılan teklif kulüpleri şoke etti

26 Ocak 2022 Çarşamba - 17:42




Süper Lig için yapılacak yayın ihalesi öncesinde hiçbir TV kanalı veya platformdan beklenen düzeyde bir teklif gelmiyor. Mevcut yayıncı BeinSports ta güncel rakamlardan bile daha düşük teklif sunuyor.





Süper ligde yeni sezon öncesi yapılacak yayın ihalesi için beklenen seviyede bir teklif hala gelmiş değil. Mali açıdan zor bir dönem geçiren Süper Lig kulüplerinin en önemli gelir kalemi olan yayın hakları için mevcut yayıncı BeinSports'un yaptığı teklif kulüpleri şoke etti.

Süper Lig'in Katar merkezli yayıncısı BeIN Sports, yıllık 150 milyon dolar teklif etmeyi düşündüğünü kulüplere iletti. Şu an yıllık 220 milyon dolar kazanan kulüpler, bu rakamı duyunca büyük şok yaşadı

3'TE 1'İ BİLE TEKLİF EDİLMİYOR

2017 yılında yıllık 500 milyon dolardan başlayan yayın geliri 5 yılda yapıllan güncellemelerle yarı fiyatına düşerken, yeni dönemde bu oranın 3'te 1'ine bile yaklaşması imkansız görünüyor.

Kulüpler Birliği, gelir kaybına uğramamak için paketleri ayrı ayrı satmak istiyor. Bu bağlamda naklen maç yayını, uluslararası pazarlama ve dijital yayın paketleri olmak üzere bazı çalışmalar var. Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi konuyu tartışıyor. Kulüpler Birliği yeni yayın ihalesinden yıllık 350 milyon dolar gelir hedefliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap