SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig'e yükselen ilk takım belli oldu

Süper Lig'e yükselen ilk takım belli oldu

12 Temmuz 2020 Pazar - 19:32




TFF 1. Lig ekiplerinden Hatayspor, bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantileyerek tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı...





TFF 1. Lig'de 33. hafta karşılaşmalarında Adanaspor'a konuk olan Hatayspor, rakibini 2-1 mağlup etti ve bitime bir hafta kala ligi şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

1967 yılında kurulan Hatayspor, böylece tarihinde ilk defa Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. 

Karşılaşmada Hatayspor'a galibiyeti getiren golleri 78. dakikada Helder Barbosa ve 89. dakikada Yusuf Abdioğlu kaydetti.

Adanaspor'un tek golü ise 59. dakikada Roni'den geldi.

Ev sahibi ekip, Umut Sözen'in 54. dakikada ikinci sarı kartını görerek, 85. dakikada ise Emeka Friday Eze'nin doğrudan kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla mücadeleyi 9 kişiyle tamamladı. 


Bordo-beyazlı ekip bu galibiyetle puanını 63'e yükseltti ve liderliği garantileyerek Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan ilk takım oldu. Lige veda etmesi daha önceden kesinleşen Adanaspor 21 puanda kaldı. 

Öte yandan Hatayspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, üst üste üçüncü kez çalıştırdığı bir takımı Süper Lig'e taşımayı başardı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap