SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig nasıl tamamlanacak? Hangi senaryolar konuşuluyor?

Süper Lig nasıl tamamlanacak? Hangi senaryolar konuşuluyor?

23 Mart 2020 Pazartesi - 20:58




Corona virüs salgını tüm dünyayı adeta durma noktasına getirdi. Avrupa’da futbol müsabakalarının tamamen durmasının ardından, Türkiye’de de ligler 19 Mart Perşembe günü resmen askıya alındı. 27. Hafta karşılaşmaları oynanmadan covid-19 salgını yüzünden iptal edilen ligin ne zaman başlayacağı bilinmezken öne çıkan senaryoları sizlerle paylaşmak istedik.





Ligin tamamlanması için 8 haftalık bir süreç var. Avrupa’daki liglerin neredeyse tamamı ileriye dönük pek umut dolu açıklamalar yapmıyor. Türkiye’de de bu belirsizlik yavaş yavaş başlıyor. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil yaptığı açıklamada, 17-18 Nisan tarihinin liglerin tekrar başlaması adına ön plana çıkarıldığını belirtti. Şu anki şartlarda ise 18 Nisan’da tekrar seyircili olacak şekilde futbol oynanması pek olası görülmüyor. Peki ligi tamamlamak adına alternatif senaryolar neler.

LİG DEVAM EDERSE:

İlk senaryo, her şey yolunda giderse ligin Nisan sonu veya Mayıs başı başlaması gibi görünüyor. Bunun için elbette her şeyin kusursuz bir şekilde ilerlemesi gerekiyor. Salgının sonuna gelinmesi, oyuncuların en az 2 haftalık idman yapıp kondisyon açısından maç eksiğini kapatması ve mental olarak herkesin lige hazır olması gibi etkenler ise ön planda. Bunun olma olasılığı her ne kadar düşük olsa da, herkesin elbette ilk temennisi bu yönde.

PLAY-OFF SİSTEMİ:

İkinci senaryo ise bu salgının etkilerinin mayıs sonu ya da haziran başında biteceğini öngörerek en mantıklı yöntem. O da aynı 2011-2012 sezonunda yapıldığı gibi Süper Final yapılması. Şu an ligin zirvesinde yer alan 4 takımın adaletli bir puan dağılımıyla kendi aralarında yapacağı ikişer maçlık final serisi sonucu şampiyonun belirlenmesi olacaktır. Küme düşme hattında son iki sırasında yer alan iki takımın direkt küme düşmesi, ve diğer dört takımın da aynı süper final usulünde maç yaparak düşecek 3. Takımın belirlenmesi.


BU ŞEKİLDE BİR SON:

Gelelim üçüncü senaryoya. Bu da liglerin bu şekilde tamamlanması. Bu durumda ise Trabzonspor ve Medipol Başakşehir Şampiyonlar Lig’ine gitmeye hak kazanırken, ligde ve Türkiye Kupasında aldığı başarı nedeniyle Alanyaspor, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor’un Uefa Avrupa Lig’inde yola devam etmesi ön plana çıkan bir diğer senaryo.

Liglerin iptal edilmesi, son şampiyonun direkt Şampiyonlar Lig’ine gitmesi, Son 3 ya da 5 senenin baz alınması gibi senaryolar ise her lig için oldukça düşük birer ihtimal.

Size bahsettiğimiz bu 3 senaryodan birisi kesinlikle yaşanacaktır. Hangisinin yaşanacağı ise salgının gidişatına ve dışarı çıkmanın tekrar ne zaman güvenli hale geleceğiyle doğru orantılı olarak değişiyor. Unutmayalım ki süre ne kadar uzarsa, futbolcuların idmanlara başlayıp tekrar maç yapacak kondisyona ulaşması da bir o kadar zaman alacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap