SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig kulüplerine müjde! Finansal Fair Play kuralları değişti...

Süper Lig kulüplerine müjde! Finansal Fair Play kuralları değişti...

07 Nisan 2022 Perşembe - 16:35




UEFA İcra Komitesi Finansal Fair Play kurallarında değişikliğe gitti... UEFA, kulüplerin harcamalarını (transfer ücretleri, oyuncu maaşları, menajer ücretleri) bir kulübün gelirinin %70'ini geçmeyecek şekilde ayarlama kararı aldığını duyurdu. Kabul edilebilir sapma üç yılda 30 milyon Euro'dan üç yılda 60 milyon Euro'ya yükseldi.





UEFA İcra Komitesi bugün Nyon'daki toplantısında yeni UEFA Kulüp Lisanslama ve Finansal Sürdürülebilirlik Düzenlemelerini onayladı.

Düzenlemeler, 2010'da ilk kez uygulamaya konmalarından bu yana UEFA'nın finans düzenlemelerinde yapılan ilk büyük reformu olarak görülüyor.

UEFA Başkanı Aleksander Čeferin şunları söyledi:

"UEFA'nın 2010'da uygulamaya koyduğu ilk finansal düzenlemeleri birincil amacına hizmet etti. Avrupa futbolunun finansmanını uçurumun eşiğinden geri çekmeye yardımcı oldular ve Avrupa futbol kulüplerinin yönetilme biçiminde devrim yarattılar. Ancak, futbol endüstrisinin evrimi, futbolun kaçınılmaz finansal etkilerinin yanı sıra, pandemi, toptan reform ve yeni finansal sürdürülebilirlik düzenlemelerine ihtiyaç olduğunu göstermiştir.

"UEFA, kulüplerin bu yeni zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için bu yeni önlemleri geliştirmek için Avrupa futbolu genelindeki paydaşlarıyla birlikte çalıştı. Bu düzenlemeler, oyunu korumamıza ve gelecekteki olası şoklara hazırlamamıza yardımcı olurken, rasyonel yatırımları teşvik edip daha fazlasını inşa etmemize yardımcı olacak. oyun için sürdürülebilir bir gelecek."


YENİ DÜZENLEMELERLE NELER DEĞİŞTİ?

Kabul edilebilir sapma üç yılda 30 milyon Euro'dan üç yılda 60 milyon Euro'ya yükselirken, işlemlerin gerçeğe uygun değerini sağlama, kulüplerin bilançosunu iyileştirme ve borçları azaltma gereksinimleri önemli ölçüde güçlendirildi.

Yeni düzenlemelerdeki en büyük yenilik, oyuncu ücretleri ve transfer maliyetleriyle ilgili olarak daha iyi maliyet kontrolü getirmek için bir kadro maliyeti kuralının getirilmesi oldu.

Yönetmelik, ücretler, transferler ve menajer ücretleri için yapılan harcamaları kulüp gelirinin %70'i ile sınırlandırıyordu. UEFA, yeni düzenlemeyle kulüplerin elde ettiği gelirlerin % 70’ini harcayabileceğini açıkladı.

Yeni düzenlemeler Haziran 2022'de yürürlüğe girecek. Kulüplerin uyum sağlamaları için gerekli süreyi sağlamak için üç yıl içinde kademeli olarak uygulanacak.


UEFA İcra Komitesi'nin bir sonraki toplantısının 10 Mayıs 2022'de - 46. Olağan UEFA Kongresi'nden bir gün önce - Avusturya'nın Viyana kentinde yapılması planlanıyor. 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap