SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig kulübünden flaş açıklama! ''Pozitif çıktı...''

Süper Lig kulübünden flaş açıklama! ''Pozitif çıktı...''

05 Mayıs 2020 Salı - 11:02




Ankaragücü'nden yapılan açıklamada "Bir oyuncumuzun korona virüs testi pozitif çıkmıştır" ifadeleri kullanıldı. Virüse yakalanan ismin Ricardo Faty olduğu ortaya çıktı.





MKE Ankaragücü Kulübü, takım kadrosunda bulunan bir futbolcunun korona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Dün kulübümüz tarafından Beştepe Tesislerimizde tüm futbolcu, teknik ekip ve kulüp personelimize Kovid-19 PCR tanı testleri yapıldı. Ne yazık ki bir profesyonel futbolcumuz da Kovid-19 PCR testi pozitif tespit edilmiş olup, futbolcumuza ivedilikle ileri tetkikler yapılmıştır. Futbolcumuz hastahaneye yatırılmış olup, tedavisine başlanmıştır. Tedavi sürecinde kulübümüz tarafından futbolcumuzun durumu hakkında tekrar bilgilendirme yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

ANKARAGÜCÜ'NDE HANGİ OYUNCUDA KORONA VİRÜS ÇIKTI?

Başkent ekibinde hangi oyuncunun testinin pozitif çıktığı merak konusu olurken, bu futbolcunun Ricardo Faty olduğu ortaya çıktı.

Oyuncuda hiçbir belirti olmadığı, virüsün rutin kontrollerde ortaya çıktığı öğrenildi.


Faty'nin ailesiyle birlikte karantinaya alındığı bildirildi.

33 yaşındaki Senegalli orta saha bu sezon 23 maçta forma giydi.

Ricardo Faty kimdir?

Ricardo Faty, futbol kariyerine ilk olarak Clairefontaine takımının alt yapısında başladı ve burada kısa süre oynadıktan sonra 2004 yılında Strasbourg’a geçiş yaptı. Bir sezonda burada kendisini geliştiren tecrübeli futbolcu, 2005 yılında as takıma çıkartılıp kariyerinin profesyonel karşılaşmasına çıkmaya başladı.

Sezon içerisinde 7 maçta forma giyen Ricardo Faty, 2006 yılında Roma’ya transfer oldu. Bir sezon Roma’da oynadıktan sonra, performans olarak istenileni veremediği gerekçesiyle ilk olarak Bayer Leverkusen’e ve sonrasında da Nantes’e kiralık gönderildi. Özellikle Nantes takımı ile gösterdiği performans sonucunda dikkatleri üzerine çekti.


2010-2011 sezonunda yolunu Yunanistan ekiplerinden Aris, kendisi ile ilgilenmeye başladı ve bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda 27 maça çıkarken, ikinci sezonunda 29 kez sahne aldı. 2012 yılında tekrardan Fransa’ya yönelen Senegalli, 2 sezonda Ajacccio’da forma giyme şansı elde etti.

2014-2015 sezonuna da Fransa Ligi’nde giriş yapan Ricardo Faty, sezonun başında Standart Liege ile görüşmelere başladı. Bu transfer 500 Bin Euro’ya tamamlandı. Sadece bir sezon forma giydiği Liege’de takımda değişilmez futbolcular arasında yer aldı. 2015-2016 sezonunda ise birçok oyuncusunu kaybeden Bursaspor tarafından takip edildi. Sezonunda başında 850 Bin Euro’ya transfer edildi. Ligin başı olmasına rağmen şimdiye kadar 3 maçta sahne aldı.

Ricardo Faty’nin Milli Takım Kariyeri

Ricardo Faty, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Senegal Milli Takımı’nda giydi. A Milli forma ile şimdiye kadar sadece 3 maçta görev aldı. 2014 FİFA Dünya Kupası elemelerinde takımı ile beraber sadece bir maça çıkabildi.

Ricardo Faty’nin Başarıları


Strasbourg

Lig Kupası: 2004–05

Roma

İtalya Kupası: 2006–07; İkincilik 2009–10

İtalya Süper Kupası: İkincilik 2006


Seri A: İkincilik 2006–07

Nantes

Ligue 2: İkincilik 2007–08

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap