SON DAKİKA



Haber > Spor > Süper Lig Giresun'un teminatıdır

Süper Lig Giresun'un teminatıdır

24 Ekim 2015 Cumartesi - 09:49








PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor’da Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, Yeşil-Beyazlı kulübün içinde bulunduğu durumu anlatırken ilk 8 haftada yaşadıkları puan kayıplarına değindi. Çotanakların teminatının Süper Lig olduğunu belirten Kazancıoğlu, kendisinin de sezon sonunda görevi bırakacağının sinyallerini verdi 

PTT 1. Lig'in mütevazı bütçeli takımlarından biri Giresunspor… Özverili, güler yüzlü, çalışkan Mustafa Bozbağ başkanlığında Süper Lig mücadelesiyle yola koyulan Karadeniz'in Yeşil-Beyazlı ekibi ilk haftalar itibariyle alınan sonuçlar nedeniyle Teknik Direktör Sefer Yılmaz'la yol ayrımına giderek takımın eski hocası Erkan Sözeri ile her şeye sünger çekip yeni bir yola girdi. Sezon başında belirlediği zirve hedefine Sözeri ile ulaşmayı amaçlayan Giresunspor'un Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, takımın genel gidişatını değerlendirirken kulüpte yaşanan sorunlara da temas etti. İşte Kazancıoğlu'nun gözünden Giresunspor'un bugünkü durumu, gelecek hedefleri...

“Giresun küçük bir il ama Süper Lig’i görmeli. Orduspor bunu yaşadı. Ordu’dan geri kalır bir yanımız yok. Giresun şehri buna hazır; niye hazır olmasın ki? Taraftar istekli, arzulu, maçlara geliyor gidiyor, takımına sahip çıkıyor. Giresunspor Kulübü Süper Lig için belki şu an hazır olmayabilir. Bizim de hedefimiz kesinlikle Süper Lig değil, ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz ama aklımızda, gönlümüzde Süper Lig var.”

“Sezon başında kumar oynamadık. 15-20 trilyona kadro yapıp da Süper Lig’e çıkmak istiyoruz dersek ve çıkamazsak yine kulüp eski günlerine geri dönmüş olacaktı. Biz 1-2 sene daha PTT 1. Lig’de kalıcı olalım, ondan sonra Süper Lig havası yakalanırsa o zaman büyük hedefler önümüze koyabiliriz.”

“Şu anda 9 puanımız var, yeni hoca geldi, galibiyet serisi yakalarız, devre arasında baktık ki umudumuz, ışığımız var bir hamle yaparız. Seneye 20-30 trilyonluk ek bütçemiz olur. Tabii Süper Lig oynarız. Süper Lig’e çıksak 40-50 trilyon kalıcı gelirimiz olur. Biz Süper Lig’e çıksak Giresunspor’un son 10 senesi garanti altında olur. Süper Lig Giresunspor’un geleceğinin teminatı olur.”

En küçük bütçeli takım biziz

“Lige başlarken herkes gibi bizim de gönlümüzde şampiyonluk yatıyor. Şampiyon olup Süper Lig’e çıkmak oluyor. Ama bizim bütçemiz belli. Şu an 18 takım arasında bütçesi en küçük kulüp biziz. Ancak bu işlerin parayla filan olmadığını da biliyoruz. Burada inanmak, istemek ve aile ortamı oluşturmak önemli. Biraz da aç oyuncu grubuyla çalışmak lazım. Kendilerini göstermek istiyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Öyle bir kadro oluşturduk.”

Bu işler parayla olmaz

“İlk haftalarda iyi puanlar aldık. Göztepe galibiyetinden sonra son 3 haftada 7 puan kaybettik. 7 puan elimizde olsaydı 16 puanla zirve yarışında olabilir, potaya girebilirdik. Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Daha sezonun başı. Henüz bir şey kaybedilmiş değil. Gönlümüzden Süper Lig geçiyor, neden olmasın ki? Kafadaki takımla, Elazığspor ile, Karabükspor ile dişe diş maçlar oynadık, berabere kaldık. 35-40 trilyonluk Göztepe’ye karşı deplasmanda galip geldik. Şans olacak, istemek olacak ama önce çalışmak lazım. Bu ligde kimin çıkıp kimin çıkmayacağı belli olmuyor. Geçen yıllarda Akhisar çıkıp ligde tutundu. Bu işler parayla olmuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye, Şanlıurfa bütçe olarak inanılmaz büyük ama parayla bu işler olmuyor.”

Kulübün kalıcı gelire ihtiyacı var

Giresunspor Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, eski yönetimlerin taraftarı küstürdüğünü iddia etti. Kazancıoğlu, “Giresunspor’un potansiyeli çoktur. İlk başta bu kadar bilmiyordum, camianın içine girince potansiyelin yüksek olduğunu gördüm. Ama milleti küstürmüşler. Geçen yıllardan insanları küstürmüşler. İnsanların yanına gittiğimizde yüz ifadelerinden anlıyoruz. Eski bakanımız Nurettin Canikli’nin bize inanılmaz yardımları, destekleri oldu. Elinden geleni yaptı. Belediye Başkanı Kerim Aksu her zaman yanımızda oldu. Eski ve yeni valimizin çok yardımları oldu. Ellerinden geleni yapıyorlar ama bu çok olmuyor. Yönetim kurulumuz 15 kişi, herkes canla başla çalışıyor ama yönetimdeki kişilerin bütçeleri belli. Zaman geliyor alıyoruz, veriyoruz ama olmuyor. Kulübün kalıcı bir geliri yok. Kalıcı gelir olarak otopark var, geliri ayda 15-20 lira. 80-100 lira maaş ödüyorsun, onu karşılayamıyorsun. Stat gelirin olmuyor. Passolig çıktı, her maçı televizyon veriyor, gelen giden olmuyor. Deplasman gideri var, çok para gidiyor, biz kısa kısa gidiyoruz ama para yetmiyor. İlin önde gelen mülki amirleri bir şeyler yapıp Giresunspor’a Petrol Ofisi verebilirler, bir düğün salonu yeri verebilirler. Yeni stadın altındaki yeri kiralayabiliriz. Kulübün kalıcı bir geliri olması lazım. Kaldı ki Giresunspor’un 3-4 trilyon borcu olmasın, gelirleriyle beraber dönebilir. Ama hedef istiyorsan kalıcı gelir şart” dedi.

Bizim çok paramız yok

Giresunspor Başkan Yardımcısı Mehmet Kazancıoğlu, oyuncu kadrolarını değerlendirdi. Kazancıoğlu, “En zayıf takım gibi görünüyoruz. Son 3-5 yıla damgasını vuran oyuncumuz yok. Sol taraftaki Fatih Ümit Milli Takım’ın oyuncusu. Bu futbolcuyu Sivasspor’dan kiralık aldık. Arif Şahin, Alaaddin Tosun var. Eski kemik kadrodan stoperimiz Özgür, Onur, Rıdvan var. Kadromuz fena değil ama millet bilmiyor. Takımımız mücadele eden, koşan bir takım. Işık olursa devre arasında niye transfer yapmayalım? Çok paramız yok. Göztepe’de bir futbolcu 1 trilyon 200 bin TL’ye oynuyor. Ben o paraya 10 tane oyuncu alıyorum” dedi. 

Her maçın hikayesi ayrı

“Ligin ilk yarısını en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Önümüzde 9 maç var. 27 puanın hepsine talibiz. Önce içeride 3 puan şart. Ama biz içeride iki mağlubiyet aldık. Karabük’e şanssız yenildik, yüzde yüz penaltımızı hakem vermedi. Hakem telefon açıp özür diledi. İçeride Denizli maçında yine hakem hatası, iki penaltımız verilmedi, golümüz verilmedi. Biz hakem hatalarıyla 4 puan, kendi hatalarımızla 7 puan kaybettik. Aslında kafalarda olabilirdik. Her maçın kırılma hikayesi var.”

Yönetimde herkes fikrini söyleyebilir

Yönetim kurulunda hiçbir zaman kavga veya gürültünün yaşanmadığını belirten Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Bu sezonu yönetim olarak bitirirsek Giresunspor’da en uzun süre görev yapmış yönetim olacağız. Yönetimdeki arkadaşlarımızla kavgamız, gürültümüz olmadı. Abi kardeş durumu oldu, ailece görüşüyoruz. Deplasman kaçırmıyoruz, beraber yatıp kalkıyoruz. İlk sene küme düşmenin stresini yaşadık. İkinci senede Mehmet hoca geldi ve şampiyonluğa ulaşarak PTT 1. Lig’e çıktık. Bu ligi bilmiyorduk, gördük, hoşumuza gitti. Büyük hedefler koyarken ayaklarımız da yere sağlam basıyor. Aile olduk. Toplantılarımıza herkes gelir, herkes fikrini açık açık söyler, oylama yapılır ve karar alınır. Şimdiye kadar hiçbir sıkıntımız olmadı. Mustafa Bozbağ ve diğer yöneticiler futbolu iyi biliyor. Ligi çok iyi biliyor, oyuncuları çok iyi tanıyor, hocaları çok iyi tanıyor. İyi bir portföyü var başkanın.”

Taşıma suyla kulübü döndürdük

“Bu ay sonunda futbolculara bir kez daha yüklü miktarda ödeme yapmamız gerekiyor. Ayın sonunda ikinci çeklerimiz var. Onlarda küçük bir gecikme olacaktır. Bakanın parası gelirse oraya kullanacağız. 4 yıldır kulübümüzü taşıma suyla döndürdük. Kulübe geldiğimiz zaman dolapta bir tane su yoktu. Takımın bir oyuncusu yoktu. Başkan bir sene daha bunu devam ettirir mi bilmiyorum ama Bozbağ, Giresunspor için bir şans. Yönetim olarak elimizi taşın altına koyup Giresunspor’u bu günlere taşıdık.”

Sezon sonunda artık yokum

“Başkan olma gibi bir hayalim yok. Ben Trabzonluyum, işim için oradayım. 4 yıldan beri aktif çalışıyoruz. Ben idmana da giderim, iç dış saha maçına da giderim. Bu sene çok gidemedim ama takımı yalnız bırakmam. Soyunma odasına girerim. Takımla olayı yaşıyoruz, kendi işimize bakamıyoruz. Bu sene görev süremiz bitiyor, başkanla konuştum, devam ederse de yönetimin değişime ihtiyacı var. Giresun’da o kadar çok iş adamı var ki, istekli, gönüllü bize kalmaması lazım. Ben orada iş yapıyorum. Bu sene inşallah yöneticiliği bırakacağım. Başkan devam etse de etmese de kendisiyle de konuştum. Ben aldığım bayrağı götürecek değilim; başkaları var, isteyenler var. Görev bize düşerse daha sonra yine devam ederiz. Yöneticilik nereye kadar?”

Bozbağ kulübün her şeyiyle ilgileniyor

“Mustafa Bozbağ yoruldu artık. İşler ters gittiği zaman kötü olabilir. Bugün taraftar hocaya bağırdı, yarın yönetime de bağırabilir. Öyle bir pozisyon olursa bırakmaz. Bozbağ seviliyor. Bozbağ kurulacak yönetime güvenip inanırsa bırakabilir. Bozbağ 24 saat Giresunspor’la ilgileniyor, işi gücü yok, ben yine işime de bakıyorum. Bilindik protokolde oturayım değil; malzemesinden, idman sıkıntısından, uçak biletinin ayarlamasından, personelinin hastalanmasından, sıkıntısından her şeyiyle ilgileniyor. Başkan, menajer, genel kaptan gibi çalışıyor. Kendi iş yerine gittiğini görmedim. Giresun’a böyle bir başkan zor gelir.”

Yılmaz’ı tercihimiz bütçeyle orantılıydı

Kazancıoğlu, Teknik Direktör Sefer Yılmaz’ı değerlendirirken yeni teknik patron Erkan Sözeri ile çıkışa geçeceklerini ifade etti: “Sezon başında Erkan hocaya teklif götürmedik, çünkü bütçemiz belliydi. Erkan hoca bizimle cüzi miktarlara çalışıyordu. Sezon bitti, hocam ‘teklifler var’ dedi. Karşılıklı anlaşarak ayrıldık. Balıkesir’e gitti hocamız, para kazandı. Sefer hoca İsmail Kartal’ın yardımcısıydı, Bülent Uygun’un yardımcısıydı. Aldığımız referanslara göre hep ikinci adamdı, hem kişilik hem hoca olarak iyiydi. Sefer hoca oybirliğiyle seçildi. Bütçe de çok önemliydi. Kafamıza uygundu. Sezona iyi başladı. Belki de şu an 4 yıldan beri en iyi sezonumuza başlamış olduk. Ama ondan sonra talihsiz yenilgiler, beraberlikler aldık. Milli takım araları yaramadı. Herkes başarılı olmak ister, biz de maçtan sonra hocamızla konuştuk, helalleştik. O da çok iyi bir insan. ‘İsterseniz 2-3 gün kalırım, takımı idmana çıkarırım hocanız yoksa’ dedi. Hiçbir tazminat istemedi. Dostça ayrıldık. Ondan sonra 1-2 hocayla görüşmelere başladık. Eski hocamızı da Balıkesirspor bıraktı, onunla anlaştık.”

Kendi işimiz gibi görüyoruz

Kulübün bazı bölümlerde ekonomik zorluklar yaşadığını kaydeden Kazancıoğlu, şöyle devam etti: “Eylül’ün 30’unda 1.5 trilyon çeklerimiz vardı. Bizler oyunculara sezon başı peşinat veriyoruz, yüzde 40-50’leri, diğerleri maç başı yaparız. Eylül’ün 30’una, Ekim’in 30’una böleriz. Bunu yaparken federasyondan para alamadığımız için gelen para borçlara gidiyor. Bize burada destek lazımdı, destek sözünü almıştık ama çıt çıkmıyordu. Para geldi gelecek derken olmadı. Sonra Nurettin Bey ile görüştük, seçimden sonraya sözünü aldık. Para gelmeyince bütün yöneticiler kendi kredilerimizi kullandık. Burada 1.3 trilyon para bulup futbolculara dağıttık. Biz bankaya gittik, imzaları attık, oyunculara paralarını dağıttık. Bu para geldikten sonra kendi paramızı alacağız, başka şekilde dönmüyor. Geldiğimizden beri çok yorulduk. Kendi işyerimiz gibi görüyoruz burayı. Bu şekilde idare etmeye çalışıyoruz.”

Kulübün borcu giderek azalıyor

“Bizim 5 trilyon borcumuz var.  Nasıl ödeyeceğiz, ne yapacağız diyoruz. Gelirler SSK borcuna, vergi borcuna, eski futbolcular temlik koyuyor, onlara gidiyor. Her geçen gün borcumuz azalıyor. O da eski futbolcuların, 5 sene öncenin... 400 bin liraya PTT’de kim oynuyordu? Adamın 400 bin lira alacağı var Giresunspor’dan. 4 sene PTT’de oynamış. Şu anda PTT Lig’de oynayan oyuncular o parayı almıyor. 150’lik oyuncuya 400 bin lira verilmiş nasıl olmuşsa. Onlar da bittiği zaman bu sene bizim görev süremiz bitiyor. İnşallah borcu sıfır yaparak üste çıkarız.”

Murat Selim

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap