SON DAKİKA



Haber > Spor > Spora adanmış aşk hikayesi

Spora adanmış aşk hikayesi

06 Mart 2015 Cuma - 13:48




Antalya'da 72 yaşındaki Çiçek Solon ile 78 yaşındaki Oktay Şensoy çifti, atletizm pistinde kesişen hayatlarını 45 yıldır mutlu evlilikleriyle sürdürüy





Spor yaşamlarında 400'ün üzerinde madalya kazanan Şensoy çifti, Balkan Şampiyonası'nda rekor kırmayı hedefliyor. Oktay ile Çiçek Solon Şensoy çifti yarım asra yakın evliliklerinde hayat arkadaşlığının yanı sıra, sportif başarılarıyla da gençlere örnek oldu. İstanbul'da 62 yıl önce atletizme başlayan Oktay Şensoy, spor hayatında çok sayıda Türkiye birinciliği ve 8 kez Balkan şampiyonluğu kazandı. Türkiye ve Balkan rekoru da kıran Oktay Şensoy, 21 Şubat'ta İstanbul'da yapılan Veteranlar Balkan Salon Şampiyonası'nda 3000 metre yürüyüşte ikinci oldu. 

EŞİ DE SPORCU

Oktay Şensoy'un spor kariyerinde önemli rol üstlenen eşi Çiçek Solon Şensoy ise basketbol ile başladığı spor hayatına atletizmle devam etti. 55 yıldır atletizmde 100 ve 200 metre koşuda katıldığı yarışlarda başarılı sonuçlar elde eden Çiçek Solon Şensoy, kazandığı Türkiye ve Balkan şampiyonluğunun ardından antrenör olarak milli takımda da görev yaptı. Çiçek Solon Şensoy, katıldığı son yarış olan 11 Şubat'taki Veteranlar Salon Türkiye Şampiyonası'nda 60 metrede koşarak Türkiye ve Balkan, yüksek atlamada ise Balkan rekorunu kırdı.

PİSTTE TANIŞTILAR

Evliliklerindeki mutluluğu sportif başarılarla taçlandıran 2 çocuk sahibi Şensoy çiftinin tanışması da atletizm pistinde gerçekleşti. Üniversitede basketbol takımında oynayan Çiçek Solon Şensoy, atletizm yarışlarına katılma talebi sonrası antrenörü tarafından Oktay Şensoy ile tanıştırıldı. 50 yıl önce atletizm pistinde başlayan arkadaşlıkları sportif başarıları da beraberinde getiren Şensoy çifti, tanıştıktan 5 yıl sonra evlenmeye karar verdi. Bu süreçte atletizm milli takımına da seçilen Çiçek Solon ile Oktay Şensoy, katıldıkları yarışlarda farklı kategorilerde madalyalar kazandı.

Evliliklerini ve spor hayatını yıllardır bir arada başarıyla yürüten Şensoy çifti, katıldıkları yarışmalarda 400'ün üzerinde birincilik kazandı. Madalya ve kupaları evlerinin özel bir bölümünde sergileyen Şensoy çifti, yeni şampiyonalara katılmak için hazırlıklara devam ediyor. Eylülde Selanik'te yapılacak Veteranlar Balkan Şampiyonası'na hazırlanan Şensoy çifti, yeni rekorlar kırarak, birinciliği hedefliyor. Oktay Şensoy'un 5 bin metre koşu ve yürüyüşte mücadele edeceği şampiyonada Çiçek Solon Şensoy da 100 metre ve 200 metre koşuda yarışacak.

HEM ANTRENÖRÜ HEM HAYAT ARKADAŞI

Her gün düzenli antrenman yapan Şensoy çifti, atletizm pistindeki disiplinli çalışmalarını ev yaşamına da taşıyarak başarılı sonuçlar kazandıklarını anlattı. Oktay Şensoy'un şampiyonalara hazırlanmasına hem antrenörü hem de hayat arkadaşı olarak yardımcı olan Çiçek Solon Şensoy, eşine antrenmanlarda taktik veriyor. Çiçek Salon Şensoy, antrenman saatleri haricinde evde de yemek programı, uyku saati gibi günlük yaşam disipliniyle hem kendisinin hem de eşinin sağlığını koruyor.

'YARIŞMA İSTEĞİM HİÇ BİTMEDİ'

Hayatı boyunca yarışma isteğinin kendisinde hiç bitmediğini dile getiren Çiçek Solon Şensoy, eşiyle evlilikleri ve spor hayatındaki başarının sırrını, "Yıllardır spor aşkı hiç bitmedi. Bizim tüm hayatımızın temeli spor, yaşam amacımız gibi bir şey. Bizde yeme, içme, uyuma, gezme, çocukları büyütme her şey spora dayanır ve o yüzden hiç zorlanmadık" sözleriyle anlattı. Spor hayatında unutamadığı anlardan söz eden Çiçek Solon Şensoy, bir yarışta tökezlediği sırada 'kalk ve koş' diye bir ses duyduğunu ve kendisini motive eden kişinin eşi Oktay olduğunu fark edince koşarak yarışa devam ettiğini belirtti.

'HAYATIMIZ SPORUN İÇİNDE GEÇTİ'

Spor kariyerinde atlet, antrenör, şube kaptanlığı görevini yaptığını ve 62 yıldır aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Oktay Şensoy da şunları söyledi: "Uzun mesafe koşucusuyum, yürüyüşte de dayanıklılığım sayesinde başarılı oldum. Çok sayıda birincilik kazandım. Özellikle veteranlarda önemli dereceler, rekorlar elde ettim. Bu yıl yapılacak Avrupa ve balkan şampiyonasında birinciliği hedefliyorum. Çiçek ile tanıştıktan sonra hayat düzeni ve evlenmenin motivasyonu oldu. Bu benim daha rahat koşmamda büyük etken oldu. Hayatımızın tamamı sporun içinde geçti. Ben eşime güvendiğim için bütün programımı ona bıraktım ve o moralle çalışıyorum. Her adımımda eşimin nasıl karşılaşacağını düşündüğüm için başarı da geldi."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap