SON DAKİKA



Haber > Spor > Spor camiası Atalay'ı istiyor

Spor camiası Atalay'ı istiyor

04 Nisan 2015 Cumartesi - 10:42




TÜFAD Şube Başkanı Nurettin Balaban'dan, Karadeniz'e özel açıklamalar...





Balaban, AK Parti’den vitrine çıkan Mehmet Atalay’ın bürokrat kimliğiyle elde ettiği başarıları siyasi arenada da sürdüreceğine inandığını belirterek, onu bakan görmek istediklerini söyledi. 

Trabzon’da Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş gibi 850 futbol antrenörünü bünyesinde bulunduran, kısa adı TÜFAD olan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin Trabzon Şubesi Başkanı, aynı zamanda Türkiye genelinde 18.000 futbol antrenör üyesine sahip TÜFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Nurettin Balaban, yaptığı çalışmalarla, sadece Trabzon'da değil ülke genelinde kurduğu iletişimle adından söz ettiren bir portföy çiziyor. Derneğin çeşitli kademelerinde 19 yıldır bir nefer gibi çalışan Balaban şu sıralar AK Parti'den Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Atalay'ın başarı çizgisini siyasi arenada da sürdüreceği inancında. Hatta Atalay'ın milletvekili olması için bütün kriterlere sahip olduğunu düşünüyor. Balaban, Devlet eski Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın da başını çektiği birçok kişinin Trabzon ve Türk sporuna unutulmaz hizmetler verdiğini açıkladı. Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulda TÜFAD Trabzon Şube Başkanlığına yeniden aday olacağını duyuran Balaban, hayata geçireceği projelere de değindi.

İNSANLIK ADINA ÇALIŞIYORUZ

Bilindiği gibi yıllardır Mehmet Atalay'la etle tırnak gibi oldunuz. Bu konudaki görüşleriniz neler? Öncelikle birbirimizi iyi anlıyoruz. Kendi geleceğimizden ziyade önce görev yaptığımız ve temsil ettiğimiz camiaların geleceğini düşünerek çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı biraz abartıp ailemizden uzak, sağlığımızı bile çoğu kez düşünmeden ilimiz ve ülkemiz için neler yapabiliriz ilkesi ile hiçbir şahsi beklenti ve takdir beklemeden insanlık adına çalışıyoruz. Ayrıca Sayın Atalay’ın bu şehre yaptıklarını çok kez ayrıntıları ile ifade ettik. Trabzon’a spor alanında son 10 yılda devasa maddi ve manevi yatırımlar yaptı. Sporun içinde olan biri olarak futbola yaptıkları hizmetlerinden dolayı kendisini bize daha da bağladı.

Çıtayı yükselttik

Mayıs ayında yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlığa adayım. TÜFAD Trabzon Şubesi'nde 19 yıldır genel sekreter, asbaşkan ve başkan olarak görev yaparken, sizin de bir kısmını ifade ettiğiniz hizmetleri yapabilmeyi spor ve iş adamlarımızın, üyelerimizin maddi ve manevi katkılarıyla yüce Allah arkadaşlarımızla birlikte bizlere nasip etti. Bu süreçte TÜFAD Trabzon Şubesi'nin çıtasını her alanda yükselttik. Bu bir yerde olumlu görünse bile, bu çıtayı o yükseklikte tutmak gün geçtikçe maddi olarak olumsuzluklar getirebilir. Bu konuda derneğimize sürekli gelir getiren bir sentetik çim yüzeyli halı saha, yanında çağdaş bir eğitim ve sosyal tesis ile TÜFAD futbol okulunu hayata geçirmeyi düşünmekteyiz. Bu konuda Ortahisar Belediye Başkanımızdan yer sözü aldık, inşallah Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğiyle bunları hallettiğimizde tesisin inşaatını başlatıp yazın TÜFAD spor, eğitim ve sosyal tesisleri ile futbol okulunu açmayı planlamaktayız.

Erdöl'ün yaptıkları saymakla bitmez

20 yıl sağlık kurumunda çalışmış biri olarak; zamanın Trabzon, şu an Ankara milletvekili olan Cumhurbaşkanımızın baş doktoru Trabzonlu milletvekilimiz Prof. Dr. Cevdet Erdöl Bey Trabzon’a son 10 yılın en önemli sağlık yatırımlarını yaptı. Gerek Göğüs Hastanesi gerek Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde son yıllarda yapılan hizmetlerin tamamında benim de hasbelkader müdür olarak görev yaptığım süreçte, özellikle Trabzon Göğüs Hastanesi'nde yapılan hizmetlerin yüzde 90'ını yaparken Ankara’ya her gidişimizde bizi ödeneksiz geri göndermediği gibi hiçbir gün yalnız bırakmadı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yeni katının atılmasında onun desteği var. Şu anki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yerinin alınmasında yaptıklarına bizler şahidiz. Sayın Erdöl bu görevlerine devam etmiş olsaydı bugün yeni yapılmakta olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı durmazdı, hatta bitmişti. Sayın Erdöl‘ün sigara ve zararlı madde bağımlılığına karşı çıkardığı yasalar ise olağanüstü bir başarı. İnşallah en yakın zamanda hak ettiği ödülü yine TÜFAD’dan alacak. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı iken Trabzon’a yaptığı maddi ve manevi yatırımlardan dolayı Sayın Erdoğan Bayraktar’ı unutursak haksızlık yapmış oluruz. Kendisiyle Trabzonspor teknik direktörü iken Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı hocalarımızla görüşüp Yavuz Selim sahasının yıkılmaması ve TÜFAD Trabzon şubesine kalıcı bir yer için söz almıştık.

atalayyy
Balaban, gazetemiz yazarı Miraç Özağcı aracılığıyla çarpcı mesajlar verdi...


81 ilde O'nun imzası var 

Gençlik ve Spor Genel Müdürü döneminde göreve gelir gelmez eski para ile 32 trilyon borcu olup maaş ödemeyecek halde olan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Toto Teşkilatı'nı İddaa oyunlarını hayata geçirerek 2003-2008 yılları arası eski para ile 7,5 katrilyon spora, 111 trilyon futbola maddi katkı, ülke genelinde 117 adet doğal çim, 250 adet sentetik çim yüzeyli toplam 367 adet futbol saha ve tesisi ülkesine yaptırabiliyorsa; Hakkari’den, Edirne’ye, Ardahan’dan İzmir'e kadar Türkiye’nin 81 ilini ve yüzlerce ilçesini Cumhurbaşkanını örnek alıp karış karış gezerek, Türk gençliğinin daha sağlıklı ve eğitimli bir şekilde yetişmesi, ülkesine ve kulüplerine büyük başarılar getirebilmesi için ülkenin her köşesini futbol saha ve tesisleri, çok amaçlı spor tesisleri, spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri ve tenis kortları ile donatılmasını sağlayarak onu bu göreve layık görenlere layık olmaya çalışıyor ise;

-2011 yılında Türkiye’ye ilk olimpiyat unvanını (IOC 2011 EYOF) Trabzon 2011 Avrupa Gençlik olimpiyatlarını, 2005 yılı İzmir Universiade Oyunları'nı, 2005-2006-2007 yılları Dünya Motor Sporları Şampiyonası'nı, 2005-2009 yılları UEFA Şampiyonlar Ligi finali ve UEFA Kupası finalini, 2005-2006-2007-2008 yılları İstanbul Clup Tenis Turnuvası'nı, 2005-2006-2008-2009-2010 yılları Türkiye’de ilk kez İstanbul Formula 1 Şampiyonası'nı, 2003-2004-2005-2006 yılları Dünya Ralli Şampiyonası'nı, 2007 yılı Trabzon’da yapılan 1.Karadeniz Oyunları'nı, 2008 yılı Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nı, 2010 yılı Dünya Halter Şampiyonası'nı, 2010 yılı Dünya Basketbol Şampiyonası'nı,


2011 yılı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı ülkesine alabiliyorsa; - Tüm bu çalışmalarının karşılığında İOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) tarafından uluslararası alanda en büyük ödülleri arasında yer alan 2007 Avrupa Fair-Play Ödülü ile Sport and Yout (2008 Spor ve Gençlik ödülü) ödülüne layık görülmüş, bu alanda ilk ve tek genel müdür olma unvanına layık görülüyor ise; - Zamanın Başbakanı, günümüzün Cumhurbaşkanının yakından ilgilendiği, o günlerde birçok kişinin karşı çıktığı, bugün ise herkesin sahip çıktığı Akyazı projesini 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın açılış kapanış törenini öne sürerek Akyazı olimpik futbol tesisinin yapımı için tüm siyasi partilerin desteğini sağlayarak kıyı kenar kanununda yapılması gereken değişiklikleri meclise taşıyabiliyorsa; - Salon ve doğa sporlarındaki tüm federasyonların özerk bir yapıya kavuşmasında, Türk sporuna büyük katkılar sağlayan birçok yasa çıkarılması haricinde,

sporda şiddet yasasının çıkarılmasından salon sporlarının ve futbol takımlarının sorunlarının çözümüne kadar özverili çalışmalara imza atabiliyorsa; - Başta zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kendisine desteğini esirgemeyen dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’i ve tüm üstlerini her an minnetle anıp, hiçbir zaman ben demeyecek kadar çoğulcu ve emeğe saygısından dolayı biz vurgusunu yaparak çalışma arkadaşlarını onure edebiliyorsa; - 49 yıldır 12 şubesi bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü şube sayısını 5 yılda 12'den 43’e çıkararak, önemli, üreten, yüzlerce insana iş imkanı sağlar hale getirebiliyorsa; - Genel müdürlükleri sürecinde ne Ankara’nın ne de İstanbul’un büyüsüne kapılıp memleketini unutanlardan olmayıp, Trabzon’u su yolu yapıp hizmet için ülkesinin topraklarını karış karış gezip, ülke insanının derdini yüz yüze dinleyebiliyorsa; bizce hizmet ehli olduğunu düşünüyoruz.

Atalay vekil olmalı

Sayın Mehmet Atalay'ın milletvekilliği şansını nasıl görüyorsunuz? Milletvekili aday adaylarının hepsi arkadaşımız. Her partide bu arkadaşlarımızı görebiliriz. Allah hepsinin gönlüne göre versin. Bizler ilimiz ve ülkemiz için hayırlı kim hizmet verebilecekse, Ankara’ya gittiğinde bugün ne ise o gün de aynı duruşu sergileyebilecekse, yapamayacağı şeyi vadetmeyen, milletvekili olduğunda milletin vekili bilincini terk etmeyecekse, çok büyük fedakarlıkların yanı sıra aynı oranda milletin sorumluluğunu sırtında taşıyabilecek kim ise Allah hayırlısıyla ona nasip etsin. Sayın Mehmet Atalay’a gelince… Trabzon ve ülkemiz genelinde yaptığı hizmet ve kendine has hoşgörüsü, çalışkanlığı, dürüstlüğü ile taraflı tarafsız herkesin desteğini alabileceğinden spor camiası onu milletvekili adayı olarak görmek istiyor.

GÜVEN VE BAŞARI

Peki Sayın Atalay’ı milletvekili yaparlar mı? Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 1994-2000 yılları arasında belediyenin Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü'nü, kendisinin spor danışmanlığını, Başbakanlığı döneminde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü, Başbakanlık Başdanışmanlığını, Türkiye Uluslararası Spor Organizasyonları Genel Koordinatörlüğünü ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünü Sayın Mehmet Atalay'a güvenerek veriyorsa, Sayın Atalay da bürokratlığını yaptığı AK Parti Hükümeti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın yüzünü ak edebiliyorsa, hizmet ehli olarak ülke Trabzon ve geleceği için hayırlara vesile olacaksa bizce yapılmalı.

En büyük hayalimiz

Ülkemizde 126 profesyonel takımda 2 bin futbol antrenörü sosyal güvence sahibi. Buna karşılık ülkemizde 4.600 amatör kulüp ve 20 bine yakın amatör futbol takımı var. Burada çalışan en az 12 bin futbol antrenörü var. Bunların sosyal güvencesi ve ailelerini geçindirebilecek kazanımları yok denecek derecede olup, ayrıca bir üst kursa gitme şansları bu sistemde 8-9 yılı bulan antrenör kurs adayları var. Bunlar mutlaka düzeltilmeli. Bir başka önemli konu, futbolun içinden gelen futbol adamlarının görev yapacağı TFF temsilcilik yapısı. Tüm taban birliklerinin eşit sayıda görev alabileceği bir TFF Amatör İşler Kurulu yapısı. İllerde futbol taban birliklerinin seçebileceği bir futbol il temsilciliği yapısı. En önemlisi ise; futbolun temelini oluşturan 4.600 amatör kulübü koruyan, bu amatör dünyada görev yapan 12.000 antrenöre, hakemine, gözlemcisine, saha komiserine, amatör futbolcusuna ve maçlarda görev yapan spor muhabirlerine, tesiste çalışanlarına kadar hak edene hakkını verebilecek bir düşüncenin hakim olacağı bir görevde yer alabilmek en büyük hayalimiz.

Mehmet Ali Yılmaz'ı nasıl unutabiliriz

bal

Sizce spor alanında Sayın Atalay’ın dışında Trabzon’a hizmet eden ve yatırım yapan başka kimse yok mu? Olmaz mı? Benim hayatım spor ve sağlık alanında geçti. Kısmen bu alanda fikir sahibiyim. Bu nedenle sporda şu an aklıma gelen eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ı, Trabzonspor tesislerini yapıp, futbola özerkliği getiren Trabzonspor Onursal Başkanı ve zamanın Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Koray Aydın’ı, Futbol Federasyonu'nun efsane başkanı Sayın Haluk Ulusoy’u, eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu, şu anki Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu, Gençlik ve Spor eski il müdürü Sayın Şerif Özgür’ü, Trabzonspor efsanesini yazanları ve aklıma şu an gelmeyen, Trabzon insanına ve sporuna hizmet eden tüm emek sahiplerini nasıl unutabiliriz? Kısacası hizmet edenler arasında asla ayrım yapmadık.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap