SON DAKİKA



Haber > Spor > Şimdilik bu kadar

Şimdilik bu kadar

17 Temmuz 2015 Cuma - 11:27








Hadi sezon başı olması mazeretini elde var bir sayarsak, "Bu kadrodan şimdilik ancak bu kadar" diyebiliriz. Oyunun hemen başında rakibin kale içerisinde kullanamadığı kafa pozisyonu ile ikinci devrenin hemen başındaki yine Onur faktörünün engellediği pozisyonları bir göz önüne alırsak "İşimiz ikinci maçta zor" diyebiliriz. Halen savunmamızın derinlik anlayışı veya refleksi zayıf. Daha cevval oynayan ve takım olarak bizden daha organize gözüken rakibin akınlarını engellemekte epey sıkıntı çekiyoruz.

Takımımız; oyun kurgusu, ekip anlayışı ve sahayı paylaşma konusunda yetersiz. Oyuncularımız halen birbirleri ile saha içeirisinde diyalog kuramamışlar. Oysaki geçen yıldan da beraber oynamış bir kadro var ortada. İnsan bu şekilde "Oyuncuların performans veya kapasiteleri bu kadar" demek zorunda kalıyor. İstemeye istemeye tabii. Bakıyorum da; oyuncularımız geçen yıldan bu yana oyun kapasiteleri, top kullanma ustalığı, yumuşaklık ve kendine güven konusunda ne yazık ki bir arpa boyu yol alamamışlar. Sadece oyuna asılma, hırs ve kazanma azmi konusunda artış ve istek olduğunu fark ediyoruz, o kadar. Bunun da Şota’nın takıma kazandırdığı havadan kaynaklanan bir artış olduğunu sanıyorum. Attığımız ilk gol yine Mehmet’in geçen yıllardan kalma fragmanlarının devamı.

Attığımız golün ofsayt saiki ile iptali ise hakemin meslek zaafı. Fakat futbolda bu da var olduğuna göre Trabzonspor bu hafta oynadığı bu maç ve performansla bu turu dahi geçebilirse çok iyi iş görmüş olacaklar. Çünkü ne yalan söyleyeyim; ortada kendi saha ve seyircin önünde ortaya koyduğun bu oyunla, daha doğrusu bu ağırlık ve performansla ancak günü birlik başarılarla sevinmekle yetineceğiz. Tabii takımın reel bir standart forvet oyuncusundan mahrum olduğunu, muhtemel kadronun şu an için en azından sahaya yansıtılamadığını da mazeret olarak kabul edersek, belki "Trabzonspor bu değil" diyebiliriz.

Rövanş maçı için işimizin zor olduğunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Fakat Şota'nın başta söylediğini de asla unutmamak gerekir. Bu kulübün sahada gerçek Trabzonspor kişiliğini bulabilmesi için elbette zamana ihtiyaç olduğu ortada iken, taraftarların ve seyircinin artık şampiyonluk sloganlarını şimdilik ileri bir tarihe tehir etmeleri, takım için ‘daha rahat bir hava alma’ anlamını taşıyacaktır. Şimdilik bu ekipten bu kadar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap