SON DAKİKA



Haber > Spor > Şimdi Sporcu Yetiştiriyor

Şimdi Sporcu Yetiştiriyor

12 Ocak 2024 Cuma - 10:21




Zafere yalın ayak koşan atlet şimdi sporcu yetiştiriyor





Muş’un Varto ilçesine bağlı 1900 rakımlı Haksever köyünde yaşayan 13 nüfuslu ailenin kız çocuğu olan 23 yaşındaki Emine Akbingöl, 2012’de başladığı atletizm branşında uluslararası birçok başarıya imza attı.

Portekiz’de 3 Şubat 2019 düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda, kadınlar 20 yaş altı kategorisindeki yarışta rakibinin arkadan ayağına basması sonucu ayakkabısı çıkan ve yalın ayakla koşarak birinci olan Akbingöl, Balkan ve Avrupa’daki yarışları birçok kez kazanarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

10 yıllık atletizm hayatında 25 kez milli takıma seçilen ve 120 madalya kazanan Akbingöl, geçen yıl Varto Gençlik ve Spor Müdürlüğünde sözleşmeli antrenör olarak göreve başladı. Tek hayali olan antrenörlüğü yapmanın mutluluğunu yaşayan Akbingöl, “Geçen yıl Varto Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde atletizm antrenörü olarak işe başladım. Sporcularım var. Kendim gibi yetenekli güzel sporcular yetiştirmek istiyorum. Yaklaşık 4 aydır kızlara antrenman yaptırıyorum, yarışmalara hazırlıyorum. Onlar da eminim benim gibi çok güzel yerlere gelecek ve benden daha başarılı olacaklar. Kızların hepsi birbirinden yetenekli” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap