SON DAKİKA



Haber > Spor > Sharapova ceza indiriminden mutlu

Sharapova ceza indiriminden mutlu

05 Ekim 2016 Çarşamba - 15:50




Doping yaptığı gerekçesiyle aldığı 2 yıllık ceza, yapılan itiraz üzerine CAS tarafından 15 aya düşürülen Rus tenisçi Sharapova: "Tutku duyduğum bu spo





Onu geri kazanmak beni çok mutlu etti" dedi.

Doping yaptığı gerekçesiyle Uluslararası Tenis  Federasyonu (ITF) tarafından verilen 2 yıllık men cezası, Uluslararası Spor  Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararıyla 15 aya düşürülen Rus tenisçi Maria  Sharapova, kortlara geri döneceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

 Kendi adını taşıyan "mariasharapova.com" internet sitesine açıklamada  bulunan Sharapova, ceza kararını öğrendiği Mart ayında, kariyerindeki en zor  günlerinden birini yaşadığını belirterek, "2017 Nisan'da tenis oynayabileceğimi  öğrendiğim an, benim en mutlu günüm oldu." ifadesini kullandı.

 Kortlara döneceği günü iple çektiğini belirten 29 yaşındaki sporcu,  yaşadığı süreçle ilgili olarak, "Tutku duyduğum bu spor benden alınmış gibi  hissettim. Onu geri kazanmak beni çok mutlu etti." değerlendirmesinde bulundu.

 CAS'ın vermiş olduğu kararda, ITF'le görüş birliğinde olmadığının  ortaya çıktığını aktaran Sharapova, "Son 10 yıldır bilmeden aldığım ama yasaklı  olduğu saptanan meldonyum maddesini kullandığım için sorumluluğu üzerime  alıyorum. Ama diğer ülke federasyonlarının sporcularına kural değişikliklerini  bildirmesinin ne kadar önemli olduğunu öğrendim." diyerek kendi federasyonunu  eleştirdi.


 Özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde milyonlarca insanın yaygın bir  şekilde bu maddeyi kullandığını belirten Maria Sharapova, "ITF ve tenisle  bağlantılı dopingle mücadeleden sorumlu makamlar, diğer federasyonların ne  yaptığını örnek almalılar. Böyle olduğu takdirde başka tenisçiler benim durumuma  düşmez." ifadelerini kullandı.

 Son olarak sevenlerine, geçirdiği zor zamanlardaki destekleri için çok  teşekkür eden Sharapova, "Destek olmanın ne demek olduğunu öğrendim. Bana verilen  destekten ötürü şanslıyım. Yakında sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyorum."  diyerek sözlerini noktaladı.

 ITF'ten tenisçilere uyarı

 Uluslararası Tenis Federasyonu, kullanımı yasak maddelerle ilgili  tenisçilere uyarıda bulundu.

 İngiliz medyasında yer alan açıklamada, kullanımı uygun olmayan  maddelerle ilgili bundan sonra sporcuların herhangi bir mazeretinin kabul  edilmeyeceği bildirildi.


 Ayrıca, inceleme sürecinin devam edeceği, oyuncuların yasaklı  maddelerle ilgili bahane üretmemesi için onlarla iletişim kurulduğu kaydedildi.

 Eski Wimbledon Şampiyonları'ndan görüş ayrılığı

 Eski Wimbledon şampiyonu  Büyük Britanyalı tenisçi Virginia Wade  Sharapova'ya destek verirken, Avustralyalı Pat Cash ise Rus tenisçinin cezasının  hafif olduğunu söyledi.

 Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 1977'de kadınlarda mutlu sona ulaşan  Virginia Wade, ITF'in daha açık olması gerektiğini belirterek, "Sharapova, yüzde  yüz haklı. Ama sporcuların kurallar çerçevesinde daha dikkatli davranmaları  gerekiyor." dedi.

 Aynı organizasyonda 1987'de erkeklerde zafer elde eden Avustralyalı  tenisçi Pat Cash ise 2 yıldan 15 aya düşürülen cezanın hafif kaldığını  belirterek, "Sharapova'nın haklı tarafları da var ama kariyerinin zarar gördüğü  şüphe götürmez. Aldığı cezadan dolayı itibarı asla aynı olmayacak." diye  görüşlerini aktardı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap