SON DAKİKA



Haber > Spor > Selçuk Aydın Arena, Trabzon'da Açıldı

Selçuk Aydın Arena, Trabzon'da Açıldı

07 Mayıs 2017 Pazar - 12:42




Dünyada duyuran ve birçok şampiyonluklara imza atan Trabzon'un şampiyon boksörü Selçuk Aydın Beşirli'de spor salonu açtı.





Aydın, “Bu spor salonumuzu Trabzon halkına, kadınlara ve erkeklere, gençlere hazırladık.Benim aktif sporculuk hayatımda en büyük eksikliğini hissettiğim şey buydu” dedi

Aktif boks hayatına ara veren Trabzon'un gururu dünya şampiyonu başarılı boksör Selçuk Aydın, memleketi Trabzon'da Selçuk Aydın Arena Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezini hayata geçirdi.

Dün yapılan açılış törenine Trabzon AK Parti Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ANADER Başkanı eski Milletvekili Asım Aykan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Trabzonlu milli güreşçi SelçukÇebi ve çok sayıda davetli katıldı.

PROFESYONEL BİR SPOR TESİSİ

Açılış konuşmasına ring anonsu ile gelen Selçuk Aydın şu ifadelere yer verdi;''Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonunda bu spor salonumuzu Trabzon halkına, kadınlara ve erkeklere, gençlere hazırladık. Yeri belediyeden kiraladık. 700 metre kare üzerine kurulu. Profesyonel bir spor tesisi yapmaya çalıştık. Benim aktif sporculuk hayatımda en büyük eksikliğini hissettiğim şey buydu. Sağlıklı bir çalışma ortamına sahip değildik. Bugün olimpik bir sporcunun antrenman yapacağı bir tesis oluşturduk. Tabi ki büyük çapta bir harcama yaptık bize yardımcı olan bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum.''


SPORUN HER ALANINDA DA ÖNDEYİZ

Trabzon Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç Selçuk Aydın Arena’nın açılışında yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Genç konuşmasında; “Şehrimize böyle güzel bir eser kazandırmak bizim için çok önemli. Eski belediye başkanımız çok kıymetli Asım Aykan…Onun döneminde de belediyemiz boks ile haşır neşirdi, boksa ciddi katkıları oldu. Boks önemli bir spor. Trabzonlumun yumruğu kuvvetli… Sayın cumhurbaşkanımız ilçemizi ziyaret ettiler. Selçuk Aydın kardeşimiz nereye gideceğini, ne yapacağını, Trabzon'da mı kalacağını yoksa başka yere mi gideceğini bilmiyordu, karar aşamasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi ve şehrimizde kalsın burada ona sahip çıkın dedi. Şehrimizde yeni Selçuklar yetişsin diye bu tesisi açtık. Bir Selçuk’umuz daha var güreşte de kendimizi göstereceğiz. Sporun her alanında da öndeyiz. Yüzmede de dünya şampiyonluğumuz var.Bizler de belediye başkanları olarak bu kurumları şehrimize kazandırmayı vazife biliriz. Katkı sağlayan herkese teşekkür eder Selçuk Aydın’ımıza da yeni Selçuk’lar yetiştirmesi dileğiyle hayırlı olsun diyoruz”diye belirtti.

ÇOK ANLAMLI BİR YATIRIM

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da spor tesisinin açılışında yaptığı konuşmada tesisin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek; "Spor yapan insanlar yapmayan insanlara göre her zaman daha başarılıdır. Spor yapan insan her zaman hızlı hareket eder, hızlı karar verir. Selçuk kardeşimiz de bizi gururlandıran önemli bir isim. Çok güzel bir tesis çok anlamlı bir yatırım yapmış. Kendisini tebrik ediyorum. Dilerim bu salonlarda kendisi gibi nice dünya şampiyonları yetiştirir" ifadelerini kullandı.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR


Açılış töreninin son konuşmasını ise eski milletvekili, ANADER başkanı Asım Aykan yaptı. Aykan kendi belediyeciliği döneminde boks sporuna çok önem verdiğini; Selçuk Aydın, Bülent Ulusoy gibi isimleri desteklediğini kaydederek;"Marifet iltifata tabidir. İltifat göstermezseniz marifet beklemeyin. 2 Selçuk kardeşimiz bunun en güzel örnekleridir. Bundan sonra da destek vermeye devam edersek bu şehir çok önemli isimleri yukarılara taşımasını bilir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından muhteşem spor tesisi dualarla hizmete açıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap