SON DAKİKA



Haber > Spor > Şehir Hastanesi’ni Trabzonspor yapsın

Şehir Hastanesi’ni Trabzonspor yapsın

24 Haziran 2017 Cumartesi - 10:29




Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan, arkadaşımız Selahattin Özcan’a konuştu.





Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, ekonomik sıkıntı çeken Trabzonspor’un kurtuluşunun Şehir Hastanesi ve Trabzonspor Koleji’nden geçtiğini belirtti. Gürdoğan, şampiyonluk için de öze dönüşü işaret etti.

Gazetemize konuşan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzonspor’un dünden bugüne analizini yaptı. Gürdoğan, Trabzonspor için ekonomik anlamda kurtuluş reçetesi yazarak Şehir Hastanesi ve Trabzonspor Koleji gibi projelerin altını çizdi.  Gürdoğan, şampiyonluk hedefi için de öze dönüşün gerekliliğini belirtti. İşte Gürdoğan’ın açıklamaları…

KULÜBÜ BORÇLARA KAPATMALIYIZ

“Hayatımın her alanında olduğu gibi her zaman yanlışları dile getirip doğrunun bulunmasını istiyorum. Daha önceki yönetimin yanlışlarını da söyledim. Şimdi de yine yanlışlar olunca içimizi acıtıyor. Tek isteğimiz aynı yanlışların devam etmemesi. Trabzonspor’un en büyük sıkıntısı ekonomisi. Bu kulübü artık borçlara kapatmalıyız.”

YEREL DİNAMİKLER ÖNEMLİ


“Trabzon’un durum tespitini yapmamız gerekirse; Trabzonspor şampiyon olduğu zaman 6 şampiyonluğu bütün yerel dinamikleriyle beraber elde etti. Yerel teknik direktörler ve yerel yönetimlerle başarı geldi. Bunun neticesinde 6 şampiyonluğuk kupası kaldırıldı. Biz halen 6 şampiyonluğumuz olduğu için federasyondan en çok para alan kulüplerdeniz.”

BAKANLAR BÜYÜK ŞANS

Yönetim her şeyden önce bazı şeyleri istişare ederek konuşmalı. Trabzonspor’un gittikçe bu borç batağından nasıl kurtarılacağı tartışılmalı. Şu an için bir şansımız var. Bakan Berat Albayrak Trabzon aşığı ve Trabzonlu. Aynı şekilde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da öyle.” “Akyazı Stadı’nın olduğu bölge Trabzonspor için kıyı doldurularak ortaya çıkarılmış bir alandır. Eğer Şehir Hastanesi o bölgeye yapılacak ise Trabzonspor bu işe bir an önce el atmalıdır. Şehir hastaneleri yeni sisteme göre müteahhit firma tarafından A’dan Z’ye yapılarak işletmesi devlete veriliyor. Trabzonspor’da borsaya açılmış bir şirket olduğuna göre Şehir Hastanesi için, ‘o bölgede yapılacak ise ‘ben yapacağım’ demelidir.”

PARASIZ YAPACAK OLAN VAR

“Şehir Hastanesi’nin yapılmasının ardından işletmesini de Trabzonspor alacaktır. Bu konu Başkan Muharrem Usta’nın uzmanlık alanı. Trabzonspor bu çalışmayı başardığı takdirde geleceğini kurtaracak ve ekonomik olarak da büyük rahatlık sağlanacaktır. Şehir Hastanesi’ni hiç para almadan yapacak müteahhitler de var. ‘Olur da hangi müteahhit yapacak bu işi’ diye soran olursa onu da biz söyleriz. O alan Trabzonspor’undur. Başka kimse oraya girmemelidir. Bu arada Şehir Hastanesi projesinin çıkmasında emeği geçen başta bakanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”


  1. YILDA ŞAMPİYONLUK HAYAL

“Trabzonspor’u kişilere değil sisteme emanet etmek lazım. 50. yılda şampiyonluk hedefinin gerçekleşeceğine inanmıyorum. Gerçekçi de bulmuyorum. Yönetim Kurulu Başkanı desin ki ‘yarışmacı bir takım olacağız’. İşte o zaman arkasında duralım. Başarı istiyorsak bölgedeki futbolcuların hepsine sahip çıkmalıyız. O isimleri küstürerek başarılı ve şampiyon olmamız imkansız. Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa bölgedeki bütün takımların teknik adamları ve başkanları ile istişareler yapılmalıdır.”

BORÇ BORÇLA KAPANMAZ

“Trabzonspor, otuzlu yaşlardaki oyuncuları değil genç yaştaki oyuncuları kadrosuna katıp bu oyuncuları yıldızlaştırarak satıp ekonomisini güçlendirmelidir. Ama ekonomik girdiyi düşünmek yerine halen oyuncu alıyoruz. Bu şekilde borcu arttırıyoruz. Sonra da kredi çekip borcu borçla kapatıyoruz. Bu şekilde başarı gelmez.”

EFSANELERİ UNUTTUK

 “Bugün Ahmet Suat’ı, Ali Kemal’i, Serdar’ı, Necati’yi, Hüseyin’i, Dozer Cemil’i ve Kadir’i... kısacası efsaneleri unutmuş durumdayız. Bugün Trabzon’da sadece para önemli. Biz öz benliğimizi kaybetmiş durumdayız. Hala dışardaki topçulara, dışardaki teknik adamlara değer veriyoruz, bizim kendi özdeğerimizden uzaklaşıyoruz. Mesela en son Zeki Yavru ayrıldı. Tek suçu Trabzonlu olmaktı. Yerine gelenlerin ondan ne fazlası var acaba?” “Ülkemizin her tarafında 61 plakalı futbolcular ve teknik adamlar var. Bunlarla beraber bir divan oluşturulamaz mı? Bunların öngörüsüyle beraber Trabzonspor’un yönü daha iyi belirlenemez mi? Tabii ki belirlenir. Trabzon’da çok iyi yetişmiş iş adamları var, dışarda iş yapan. Bunların öngörüsüyle Trabzonspor’un geleceği kurtarılamaz mı? Kurtarılabilir.”


MAHKEMEYE VERİRİZ

“Trabzon’u müsrif bir anlayışla yönetiyoruz. Ama Trabzon’da baktığımız zaman Trabzonspor’u yönetenler kulübün geleceğini de kurtarmak mecburiyetindeler. Biz bir önceki yönetimi mahkemeye verdik. Kulübü yetkisiz borçlandırdıkları, menajerlere fazla para verdikleri ve en önemlisi de fazladan üye yaptıklarını tespit ettiğimiz için mahkemeye başvurduk. Yine olsa yine başvururuz. Hassasiyetimiz Trabzon ve Trabzonspor.”

ÖZE DÖNÜŞ ÖNEMLİ

“Trabzonspor’a yönetici olanlar kart bastırıp kendi reklamını yaptığı sürece bir adım ileri gidemeyiz. Trabzonspor, yönetimi ve kadrosu ile özüne dönmelidir. Benim tek isteğim daha önceki altı şampiyonlukta olduğu gibi Trabzon patentli futbolcu ve Trabzon patentli teknik adamı sahada görmektir. Öze dönüş çok ama çok önemli.”

ONURSAL BAŞKANIMIZA TESEKKÜRLER


 “Şu anda Trabzonspor’un elinde sadece Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ve Kartal Tesisleri var. Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’a teşekkür ediyoruz. O tesisleri yaptı da Trabzonspor bugün tesis konusunda sıkıntı çekmiyor. Herkes, ‘Mehmet Ali Yılmaz’dan Allah razı olsun’ diyor. Bunun kadar güzel bir şey var mı? İşte eserleri ortada.”

KOLEJ NEDEN OLMASIN

“Şehir Hastanesi gibi, Trabzonspor Koleji de yapılabilir. Kulübün ekonomisi ancak bu tarz projeler ile rahatlar. Neden Trabzonspor Koleji’ni açamadık daha? Hayata geçecek kolejle bütün spor dallarında sporcu da seçilip yetiştirilebilir. Doğa Koleji örneğindeki gibi Trabzonspor Koleji bir an önce hayata geçmelidir.”

ÖRNEK ARAYANA YUSUF

“İşte size örnek! Erdoğdu Lisesi Dünya Şampiyonu oldu ve o kadrodan Yusuf Yazıcı şu anda Türkiye’nin gündeminde. Özümüze döndüğümüzde birçok yıldız futbolcu çıkartabileceğimiz ortada. Zeki Yavru’yu küstürüp yolladık. Ne eksiği vardı o çocuğun? Sadece Trabzonlu olmasıydı suçu. Trabzon’dan giden futbolcular ve teknik adamların başarıları ortada.”


YETER Kİ PROJE İSTESİNLER

“Çimento fabrikası konusu da böyle. Orayı da Trabzonspor alması gerekirken yine olmadı. Bir de HES projesi var ki olduğu yerde duruyor. Trabzonlu Enerji Bakanımız olmasına rağmen bu konuda da yönetimin hiçbir girişimi yok. Trabzon Havalaanı’nın otoparkı kaç senedir Ankaralı bir firmada. Trabzonspor bu otoparkı neden işletmesin? Büyükşehir’in sahilde yaptığı yaşam alanlarına Trabzonspor neden talip olmuyor mesela? İşte bunların hepsi birer projedir.”

SORUMLUSU YÖNETİM OLUR

“Trabzon’un tüm bileşenlerinin katılacağı bir Trabzonspor toplantısı yapılmalı. Bu toplantıda bu projelerimiz tartışılmalıdır. Projelerimizi kulak arkası yapmadan hayata geçirmeliyiz. Akyazı’da yapılacak olan Şehir Hastanesi’ni Trabzonspor yapmaz da başkası oraya girerse daha önceki liman örneğinde olduğu gibi bunun sorumlusu yönetim kurulu olur. Trabzonspor Şehir Hastanesi ve kolej gelirleri ile borsada da değerini yükseltip markasını parlatacaktır.”

LAF VAR İCRAAT YOK

“Aynı zamanda Trabzon Yat Limanı var. Ekonomiye katkı sunması gerekirken ne yazık ki orayı da işletemiyoruz. Bir diğer sıkıntılı konu ise Trabzon Limanı. Liman Trabzonspor’un olabilecekken ihale ile başkasına verildi. Herkes lafta, ‘En büyük Trabzonsporlu benim’ diyor ama icraatta bu böyle değil. Trabzon Limanı Trabzonspor’a kazandırılmış olsaydı bugün kulübün hiçbir sıkıntısı olmazdı.”

İYİ BİR İŞ ADAMI AMA…

“Muharrem Usta’nın iyi niyetli olduğuna inanıyorum ama doğru işler yapmalı. Trabzonspor’un başarılı olması için muhalefet de çalışmalı. Trabzonspor’un bugününden ziyade geleceğini de kurtarmamız lazım. Trabzonspor’un borcunu azaltmamız için seferberlik başlatmamız lazım.” “Zaman zaman kongre söylentileri gündeme geliyor. Ben kongrenin çözüm olacağını düşünmüyorum. Muharrem Usta iyi bir iş adamı olabilir ama Lucescu ve şampiyonluk açıklamalarının hayal olduğunu gördük. Usta’dan isteğimiz Trabzonspor’un önünü açması için dile getirdiğimiz projeleri hayata geçirmesidir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap