SON DAKİKA



Haber > Spor > Saral; 'Bu eksikliği gidereceğiz!'

Saral; 'Bu eksikliği gidereceğiz!'

01 Kasım 2018 Perşembe - 10:29




Karadeniz sordu, Ofspor Başkanı Olcay Saral cevapladı…





“Futbol şehri dediğimiz Trabzon’un birinci ligde bir takımının olmaması bence büyük bir eksiklik. Bu eksikliği tamamlayabilecek bir portföy de Ofspor’da var.”

Saha başta olmak üzere birçok sıkıntı yaşadınız. Sezon başı hazırlıklarınız nasıl geçti?İlk 10 hafta itibariyle istenilen yerde misiniz?

Sezon öncesinden başlarsak sahamızın olmayışından ötürü hazırlık kampımızı Of’ta başlatamadık. Dolayısıyla daha uzun bir Erzurum kampı yapmak zorunda kaldık. Bu da ekstra maliyet gerektirdi. Bundan dolayı sezona eksiyle başladık. Kampımız iyi geçti ama kulübün alışagelmiş bir ekonomik bir düzeni vardı, o düzene göre bazı kaynaklar vardı, bankalarla ilişkimiz iyiydi. Bugünkü ülkenin sıkıntıları nedeniyle maalesef Çaykur’dan reklam alamadık, bankalar kredi vermedi. Bu düzene göre kendimizi hazırlamıştık. Bu Ofspor’da son 4 yıldır ilk defa bir alabora oldu, dolayısıyla eldeki oyuncu grubu bunu kabul edemedi. Ama sanıyorum onun etkisiyle bir demoralize oldu çocuklar.

Her ne kadar zamanla düzeleceğini anlatmaya çalışsak da sonuçta etkilendiler ve bu ekonomik dalgalanmalar bize çok zarar verdi. Sezona kötü girmemize neden oldu. Sezona kötü başladınız? Ama şu anda iyi bir seri yakaladınız. 6 haftadır mağlup olmuyorsunuz ve son 4 maçta 10 puan topladınız. Ne değişti de tablo tersine döndü? İLK 4 hafta sadece 1 beraberlik, 3 mağlubiyet aldık, kupadan da elendik. 5 resmi maçta da galip gelememiştik. Ardından lider Yeni Orduspor ile deplasmanda oynadık, sonra içeride Adıyaman’ı ağırladık. Onlarla da berabere kaldık. Yani 7 resmi müsabakada galibiyet alamadık. Ama genel olarak baktığımız zaman sadece deplasmandaki Bergama maçını çok kötü bir maç olarak yorumlayabilirim. Zaten 20 dakikada 3-0 olunca o maçın konuşacak başka bir şeyi kalmıyor. Onun dışındaki tüm müsabakalarda iyi oynadığımızı gördüğümüz için takımdan ve teknik heyetten umutluyduk. Sadece oyuncuların konsantrasyonunu arttırabilecek çalışmalar yaptık. Aynı zamanda yavaş yavaş düzene girmeye başlayan mali durum oldu. Oyuncularımızın sorunlarını sırayla çözmeye çalıştık. Kafalar biraz daha futbola dönmeye başlayınca, sonuçlar da iyi gelmeye başladı.

İlk haftalarda alınan kötü sonuçların ardından “Acaba küme düşer miyiz” diye bir endişeniz oldu mu?


Açıkçası böyle bir düşüncemiz olmadı. Ama üst üste yaşanan kayıplar sonrası zirvenin bir hayli uzağında kalmıştık, yarıştan kopuyor muyuz gibi bir korkumuz oldu. Futbolda oyuncunun güven kaybı söz konusu. Kaybetmeye başlayınca oluşan güven kaybı oyuncunun yeteneğini çok da etkileyebiliyor. Biz böyle bir sürecin içine girmekten endişe ettik. Böyle bir girdabın içine girdiğiniz zaman toparlanmak zor olurdu. İyi futbol oynayıp bu kadar pozisyona girip mağlup olmak her zaman olmazdı. Biz bunları peş peşe yaşadık. Çok şükür de kısa zamanda bunu atlatmış olduk. Şu anda rakiplerin de puan kaybetmesi bizim için bir şans. Liderle aramızda 6 puan kaldı. Bu yarışa ortağız. Çok gol pozisyonuna girmenize rağmen son vuruşlarda etkisiz kalınıyor. Sizce bu neden kaynaklanıyor? GOL işi, ustalık isteyen bir iştir. Her takım ısrarla golcü arar. O mevkide istediğinizi almanız kolay değil. Buna bazen ekonomik, bazen de sosyal şartlar müsaade etmiyor.

Bu süreçte golcü oyuncuların formsuzluğu oldu. Hala tam anlamıyla istediğimiz seviyede değiller. 3 santrforumuz var, 3’ünün 2 golü var. Sonuçlardaki tersliği düzelttik, şimdi golcülerin de sahne almasını bekliyoruz. Orta saha oyuncusu Nevzat belki kariyerinde çok erken bu gol sayısına ulaştı. Bunu katlayarak giderse kendi kariyer rekorunu da kıracak. Biz Nevzat’ın yanına diğer golcülerin de eklenmesini istiyoruz. Son haftalarda gol yemeyen bir Ofspor var. Sanırım taşlar yerine oturuyor. EVET, dediğiniz gibi defans hattımız son haftalarda oldukça iyi bir performans sergiliyor. Son 6 müsabakada 1 gol yedik. Savunma anlamında epey yol aldığımızı görüyoruz. Kalecimizin, defansımızın iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Çok pozisyon vermeden müsabaka bitiriyoruz. Bu defans hattımızdaki iyi oyunumuzu hücuma da verirsek bu takım hedefine rahatlıkla ulaşırız.

iLK ATESi MEHMET ALi BEY YAKTI

Oflulardan Ofspor’a yeteri kadar hem maddi hem manevi anlamda ilgi ve destek var mı?

Kulübe maddi destek sağlamak için 5 bin lira katkıda bulunanlara ‘5 yıldızlı Oflular’, 10 bin lira verenlere ‘10 numara Oflular’, 100 bin TL destek olanlara da ‘100 akımız Oflular’ diye isim verdik. Böyle bir kampanyamız oldu. Bu 100 akımız çalışmasında ilk meşaleyi yakan Mehmet Ali Yılmaz Bey oldu. Bu sayı şu anda 5’e kadar ulaştı. Sezon sonuna kadar bu rakamı 10’a çıkarmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılki bütçe açığımızı kapatmaya çalışacağız. Bir futbol kulübünü borçsuz yürüterek başarılı olmasını sağlamak kolay değil. 55 kişilik bir aileyiz. Giderlerimiz ikiye katlandı ama gelirlerimiz artmadı. Of halkının bu ekibe daha çok destek olmasını, daha çok sahip çıkmasını istiyoruz.


Saha sorunu yaşıyorsunuz. Bu sizi ne kadar etkiliyor?

Sentetiğe mahkum oldum. Çok iyi hazırlanamıyoruz. İyi antrenman yapamıyoruz. Bizim en büyük silahımız iyi antrenman yapmaktı. Çok iyi bütçelerimiz yok. Mütevazı bir takım oluşturmaya önem veriyor, disiplinli çalışıyorduk. Tesisimiz, stadımız 20 metre mesafedeydi. Çalışmalarımız yerinde ve güzeldi. Şimdi gidiyoruz Sürmene’ye, Bölümlü’ye, bazen Derepazarı’na. Sentetik sahada idman oyuncu için zor ve sıkıntılı. Sakatlanma oranı çok fazla. Aynı şevkle de çalışamıyorsunuz.İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında açılacak olan stadımızla bu sıkıntıları tedavi edeceğiz.

Yeni stat çalışmalarınız ne durumda?

Ne kadar bir aşama kaydedildi? STAT çalışmaları 1,5 yıldır devam ediyor. Zemin çalışmaları yeni başladı. Eski stadımızda geçen yıl antrenman yapıyorduk. Hastane için temeli atılmamıştı. Geçen yıl Sürmene’de maçlarımızı oynadık ama idmanları eski stadımızda yapabiliyorduk. Şimdi öyle bir imkanımız yok. Bu süreç bizi çok yıprattı. Suratle tamamlanması için elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Siyasilerimizden destek istiyoruz. 15 Ocak 2019 tarihinde ilk maçımızı burada oynamayı hayal ediyoruz. Baktığımız zaman bu tarihe yetişmesi zor gibi görünüyor. Çalışmaların hızlı gitmesi için havaların da iyi olması lazım.

İlk göreve geldiğinizde altyapı ne durumdaydı, şu anda ne durumda?


Altyapı işi şefkatli bir iş. 6 sezondur altyapıyla ilgili çalışmalarımız var. İki yıldır akademi liglerinde mücadele eden bir altyapımız var. Bu sezona baktığımız zaman 1461 Trabzon dışında bölgesel akademide yöremizden takım yok. Onlar katılmayınca, bizim yükümüz daha ağır oldu. Çünkü çok daha uzun deplasmana gitmek zorunda kaldık. Bölge takımlarımız katılmalıydı. Geçen yıl mazot desteği alıyorduk ama bu sezon alamadık. Belki bu sezon giderimiz biraz artacak ama sonuçta altyapı için fedakarlık yapmak zorundayız. Gelecek altyapıdadır. Hoca sayımız 1’den 6’ya, futbolcu sayımız ise 28’den 280’e çıktı. Biz bulunduğumuz yörenin gençlerine de hizmet etmek istiyoruz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir nokta var mı?

Bazen sitem ediyoruz. Sitem etmesek de sonuç alamıyoruz. Oflulara Ofspor’un varlığını hatırlatmamız gerekiyor. Bulunduğu ligde olma hayalini kuran birçok il var. Dolayısıyla bulunduğu yerin kıymetini herkesin bilmesi lazım. Trabzon’un birinci ligde bir takımının olmaması büyük bir eksiklik ve yakışmıyor. Bunu tamamlayabilecek bir portföy Ofspor’da var. Ofspor büyük bir kulüp ancak daha da büyütmemiz gerek. Bizim yerimiz kesinlikle birinci lig olmalıdır. Bazen düşünüyorum da bizim bu ligde ne işimiz var? Bizim yerimiz daha üst ligler olmalı. Bunun için de herkesin bu yüke omuz atması lazım. Bu güzide kulübü büyütmek istiyoruz. Bizim hayalimiz bu. Şevkimiz kırıldığında da Ofspor başladığı noktalara geri dönebilir. Onun için her zaman yanımızda olsunlar istiyoruz.

Haber / Röportaj: İsmail DÜZGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap