SON DAKİKA



Haber > Spor > Şans kapıyı çalarsa

Şans kapıyı çalarsa

03 Kasım 2016 Perşembe - 13:56




Selim Şener, Aras Perekli, Yüksel Daştan ve Şirin Berber, Bordo-Mavililer’in sahadan 3 puanla ayrılması için Galatasaray maçındaki strateji üzerine yo





Selim Şener:

1 puan has altın ayarında

GÖRÜNEN bir gerçek ki Trabzonspor sezona geçmişinde görülmemiş, yapılmamış transferlerle başlamıştır. Nasıl alınmışlar, niye almışlar orası ayrı bir konu. Trabzonspor ve Beşiktaş’ı yan yana koyduğumuzda, bloklarını karşılaştırdığımızda, Siyah-Beyazılılar’ın da sezondaki performanslarına bakıldığında Trabzonspor’un Beşiktaş’tan alacak olduğu 1 puan ‘has altın’ ayarındadır. Zira Beşiktaş her konumda Trabzon’dan üstün görünmektedir. Elimizdeki kadro bu olduğuna göre, Rize maçında Kweuke üzerine kurulan oyun sistemini anlamakta güçlük çektiğimize göre bize lazım olan sadece mucizelerdir. O da binde bir olan olaydır. Tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi. Gönül ister ki kaybedilen puanın yanı sıra bir takımın oynayacak olduğu maçlardaki futbolun tatminkar olmasıdır. Zira bu hafta başka, diğer hafta başka yelpazeler içerisinde olduğumuz da bir gerçektir. 

Aras Perekli: 

BJK’den puan almak?


Trabzonspor’un bu yıl oynadığı lig maçlarında ortaya koyduğu performans ortada. En büyük sıkıntı forvetimizin olmayışı. Bu yüzden gol yollarında fevkalade kısırlık yaşıyoruz. Savunmadaki yavaşlık zaafımızdan dolayı da rakipler daima Trabzonspor’a karşı kontrataktan gelen pozisyonlarla gol bulmaktadır. O halde Trabzonspor’un yapacağı en doğru şey Galatasaray maçında olduğu gibi saha savunması ile rakibin pas alanını daraltıp, ceza sahası yakınlarından şut atmalarına engel olurken, kendi gol şansı için de muhtemel kontratak şanslarından yararlanmaya çalışmaktır. Yoksa formda ve ligin en iyi top oynayan ekibi BJK karşısında açık bir futbolda asla puan şansımız olamaz.

Yüksel Daşdan:

İyi sonuç tesadüf olur

BÜYÜK maçların kendine özgün koşulları vardır. Bu koşullar Beşiktaş maçında da aynen geçerli olacak. Genelde teknik adamların vereceği taktiklerden daha etkili olur bu koşullar. Oyuncular kendiliğinden yoğunlaşır müsabakaya. Beşiktaş maçı tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi dip yapmış Trabzonspor’un kafayı bir kez daha kaldırabileceği bir müsabaka olabilir. Ancak Beşiktaş Galatasaray’a nazaran topla daha çabuk oynayan bir ekip. Bu, Trabzonspor için dezavantaj olacaktır. Hala arzu edilen oyun yapısını oturtamayan Trabzonspor’un Galatasaray maçındaki şansının yanında olmayacağını düşünüyorum. Yani Trabzonspor’un Vodafone Arena’dan iyi bir sonuçla geleceğini zannetmiyorum. iyi sonuç bana göre tamamen tesadüf olur. 

ŞİRİN BERBER:


Kazanımları kazanca çevirme maçı

Doğal motivasyonu olan bir maç. Vitrine çıkıyor topçular. Piyasa yapacaklar, kendilerini gösterecekler. Hocanın koyacağı taktik, strateji önemli tabi ki. Üzerine gelen rakiplere oynamasını biliyor Trabzonspor. İlk devreler tam görev, ikinci yarı aksamalar oluyor. Takımın hocası daha formda olmalı. Puan ve puanlar için oyuna müdahale fayda etmeli. Hücum hattı çabuk değil Beşiktaş'ın. Arkaya zorlamadan kısa pas ya da Quaresma çalımlarıyla gol arıyorlar. Bir de duran toplar tabi ki. Çok etkili bir takım. Kapanıp çabuk çıkacak Trabzonspor. Açılmadan, arkada yakalanmadan iki üç kişilik hücumlar. Sinerjiyi enerjiye şey etmeli takım! Kazanımları kazanca çevirme maçı!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap