SON DAKİKA



Haber > Spor > Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı

Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı

14 Mayıs 2019 Salı - 20:58




UEFA, 2024'te Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir dönem başlatacak. Takımlarımızın bu yeni formatta Devler Ligi'ne katılması daha da zorlaşacak.





Mevcut sistemde gruplardaki 32 takımın 30'u liglerinde geliyor, bunlara Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonları ekleniyor. 2024'ten itibaren Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatına geçilmesi bekleniyor.

NTVSpor'un haberine göre, yeni formata göre, 32 takımın 24'ü Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsündeki en iyi 24'ü olacak. 24 kulüp, yerel liglerindeki performanslarından bağımsız olarak Şampiyonlar Ligi'nde kalıcı olacak.

LİG ŞAMPİYONU ELEME OYNAYACAK

UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi'nin bir alt ligi görevini görecek. Dışarıdan her sezonda bir gelecek olan 8 takımdan 4'ü, Avrupa Ligi'nden (EL2) Şampiyonlar Ligi'ne yükselecek. Diğer 4 takım ise elemelerden gelecek 4 lig şampiyonu olacak.

Yeni statüye göre lig ikincimizin eleme oynaması söz konusu olamayacak. Şampiyonumuz elemelerden bilet alacak dört takımdan biri olmak zorunda kalacak. Yeni statüyle (8 takımlı 4 grup) oynanacak 2024'teki ilk Şampiyonlar Ligi'ne giriş de ulusal liglerden olmayacak. 5 yıllık UEFA takım puanlamasıyla buraya girilecek. Her ülke en fazla 5 temsilci yollayabilecek.

Yeni kurallar Süper Lig'i zorlayacak. Şampiyonlar Ligi, Süper Lig şampiyonuna önemli bir gelir kapısı açarken, bundan sonra takımlarımız bu arenada kalmak için performansını daha da üst düzeye çıkarmak zorunda kalacak.

Zira, İngiltere Premier Lig, La Liga, İtalya Serie A, Bundesliga ve Ligue 1'in varlığı göz önüne alındığında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi kulüplerin bunların arasından sıyrılarak Devler Ligi'ne girmesi daha da zorlaşacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap